פוליפ סיסלי באנטרום - גיסט?

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

11/05/2017 | 21:25 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 59. מזה מספר שנים שאני במעקב גסטרו עקב פוליפ סיסלי עם אומבליקציה, באנטרום. הרופא גסטרו אמר כל הזמן שלא צריך לנגוע/לכרות אותו עקב היקום שלו, שהוא במקום על כלי דם, זה מה שהבנתי כל השנים, בכל מקרה אחת לשנה מבצעת גסטרוסקופיה כמעקב הן לגודלו ונלקחו כל הזמן ביופסיות שהיו תקינות. בתחילה היה גודלו נע בין 5-6 מ"מ ובשנת 2012 גודלו היה בין 8-9 מ,מ. בחודש פברואר 2016 ביצעתי גסטרוסקופיה וגודלו היה 8-9 מ,מ. כעט, מכיוון שאני כבר חצי שנה עם כאבים ברום הבטן, ביצעתי אולטרסאונד בטן שהיה תקין, בדיקות דם כגון מחסני ברזל ו-בי-12 היו תקינים הגעתי לרופא הגסטרו שעוקב אחריי כל השנים שביצעה גם הפעם בדיקת גסטקוסקופיה והוא מציין: ושט תקין, GEJ בגובה 38 ס"מ מהשיניים. קיבה=רירית תקינה בכל הקיבה, באנטרום ממצא סובמוקוסלית בקוטר כ- 12-15 מ"מ נוקשה למגע, מצופה ברירית תקינה- ביופסיות. תריסריון - בצל וחלק היורד-תקינים. הממצא גדל בהשוואה לגסטרוסקופיה לפני שנה ו-3 שנים. בהערות אבחנת הבדיקה רשם:(? SOL OF ANTRUM (GIST הרופא שלח אותי הפעם לבית חולים לביצוע FNA +EUS אני מאד חוששת, ומקריאה בפורום אני מבינה שGIST זה ממצא ממאיר, ואני מאד מוטרדת, הרי כל השנים הייתי במעקב ונלקחו תמיד ביופסיות מהממצא ,אז איך עכשו ממצב שנקרא פוליפ סיסלי האם ייתכן וזה הפך למצב מסוכן? האם לGIST יש את המאפיינים המיוחדים שלו? כי הרופא מציין שיש לו חשד GIST והרי יש כל מיני סוגים של פוליפים אז האם ניתן לדעת על פי הצורה שזה GIST? איזה בית חולים בארץ מומחה לבצע בדיקה זו לדעתך? מה דעתך? אודה לתשובותיך ותודה מראש לסבלנותך האדיבה

14/05/2017 | 19:02 | מאת: ד"ר עופר פורים

שלום רב פוליפ בקיבה זהו דבר אחד ו GIST הוא ממצא אחר בדר"כ בגסטרוסקופיה קשה להבחין ב GIST כי הוא נמצא בשכבת השריר של הקיבה וקשה לראותו בגסטרוסקופיה רגילה כמו כן קשה להגיע אליו ולקחת ביופסיות GIST יכול להיות ממאיר תלוי בגודלו ולכן הרופא שלח אותך ל EUS לדעתי אין צורך לבצע ביופסיה וניתן לבצע זאצ בכל אחד מבתי החולים הגדולים כולם מיומנים בבדיקה זו ניתן לפי הצורה ב EUS לראות צורה אופיינית לגיסט יש לבצע את הבדיקה ולאחר התוצאה יש לחזור לרופא שהפנה אותך.

25/05/2017 | 08:52 | מאת: שירה

ד,ר שלום רב, בהמשך למייל הקודם שלי, רציתי לשאול: אציין שהנני בת 58 , ורציתי להגיד שהכאב שלי ברום הבטן העליונה ממש די קרוב לרווח של החזה וגם מעט למטה לשקע , נמשך קרוב לשמונה חודשים, הכאב הינו המום לא כאב מכווץ כאב כאילו יש לי לחץ בפנים שבא והולך לסירוגין, מרגישה אותו מספר דקות לא בא בגלים יכול להיות מספר ימים שלא ארגיש אותו אך בזמן האחרון הכאב נמצא כל הזמן עמוק בפנים כאב של תחושת לחץ, לפעמים אני מרגישה אותו גם כשאני מחזיקה את המקום כאילו הוא בעצמות של המקום. ורציתי לשאול האם ייתכן כי פוליפ סיסלי שנמצא אצלי באנטרום מספר שנים ואומנם גדל עכשיו לפי דעתו של רופא הגסטרו ולכן גם נשלחתי לבדיקת האולטרסאונד כאמור, האם פוליפ שלא כאב לי אף פעם לפני כן יכול לגרום לכאב עתה עליו אני מתלוננת מספר חודשים?? שאלה נוספת היא האם ייתכן כי הכאב נובע מאזור הלבלב? עשיתי בדיקת דם לעמילאז שיצא לי 106 כשהערך בטווח הנורמה הינו עד 100. בדיקת שתן היתה תקינה. הרופא נתן לי לבצע C.T. לבלב במידה ולא יעבור לי הכאב עם אומפרדקס. אציין כי לא לוקחת אומפרדקס באופן מסודר, אך גם כשאני לוקחת לא עוזר לכאב כשהוא מחליט להופיע. האם האולטרסאונד EUS שאני אמורה לבצע יכול לראות אם יש בעיה בלבלב? או האם צריך גם C,T, וגם EUS? מה דעתך?? אודה מאד לתשובתך וסבלנותך האדיבה בברכה

מנהל פורום גיסט – GIST