פענוח תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  לופוס

09/01/2020 | 10:39 | מאת: טלי

היי, התחלתי ברור ראומטולוגי דרך רופאת המשפחה, מחכה לתור לראומטולוג. ברקע יש לי כאבים מופשטים בגוף ועייפות רבה(ללא פריחות) . אגב, לבת שלי (בת ה3 )יש JIA ולאמא שלי יש דלקת פרקים שגרונית. בתוצאות בדיקות הדם מאתמול: ANA Adult- חיובי ANA IFA- שלילי RF-10.5 DNA dsAB- 9.5 חשוב לי לציין שעשיתי את בדיקות הדם כשלא הייתי בשיא הכאבים... האם יתכן שמדובר בלופוס? האם כדאי לבקש בדיקות דם נוספות לפני שהתור לראומטלוג? המון תודה!

אם יש באמת סיפור משפחתי כזה, ולך יש כאבי מפרקים ועייפות, צריך ללא ספק לברר האם את סובלת ממחלה ראומטולוגית דלקתית. אבל הבדיקות ששלחת תקינות. בדיקות חסרות, למשל, מדדי דלקת (CRP ושקיעת דם) בוודאות רופא משפחה יכול להוציא. בדיקות אחרות כמו אנטי CCP, ועוד נוגדנים כמו אנטי RO, אנטי LA, משלים, אנטי צנטרומר, אנטי SCL70 לדעתי רק ראומטולוג יכול לבקש.

09/01/2020 | 21:07 | מאת: טלי

תודה רבה, ממש מעריכה את זה!

02/03/2020 | 10:51 | מאת: Hagigit

כאבי ראש עצומים עם בליטה בעורף

אם יש כאבי ראש ומדדי דלקת מוגברים, האופציות האבחנתיות רבות- כולל זיהום ויראלי (או זיהום אחר). הברור מתחיל אצל רופא משפחה ונוירולוג. אם הכוונה בפניתך היא ללופוס, חשוב להבין רקע משפחתי, רקע רפואי אישי, אנמנזה לבעיה, בדיקה גופנית מדוקדקת ובדיקות מעבדה שונות. תני לרופא משפחה/נוירולוג להחליט אם יש מקום להערכה כזו.

מנהלי פורום לופוס