פורום דלקות מפרקים

דלקות מפרקים הן קבוצת מחלות אוטואימוניות (מחלות בהן מערכת החיסון פועלת נגד הגוף) הגורמות נזק למפרקי הגוף ומשפיעה על איברים נוספים. כמאתיים מחלות שונות יכולות לגרום לדלקת מפרקים בצורות שונות. פורום זה יתמקד בשלוש מחלות נפוצות - דלקת מפרקים שגרונית (RA), דלקת שדרה מקשחת אנקלוזינג ספנדליטיס (-AS) ודלקת מפרקים ספחתית (PsA) או פסוריאטיק ארטריטיס. מדובר במחלות כרוניות קשות שיכולות לגרום לכאבים, פגיעה קשה באיכות החיים ולעיתים אף לנכות. למרות זאת, בעשור האחרון השתפרו מאוד יכולות הטיפול בהן. ההתמודדות עם מחלות אלו היא יומיומית אבל ארוכת טווח. התמודדות כזאת מעלה שאלות רבות כגון: על אילו אפשרויות טיפול כדאי לדון עם הרופא המטפל? האם מה שאני מתאר זו דלקת מפרקים שגרונית? איזה רופא מטפל במחלה? ועוד...
1832 הודעות
1690 תשובות מומחה

מנהל פורום דלקות מפרקים

18/09/2019 | 21:15 | מאת: שרית

היי לפני כ3 שבועות הרגשתי קפיצה קלה מאוד באצבע כאשר אני מכופפת את כף היד בבוקר כשאני קמה. במהלך היום זה חלף לגמרי רק ממש בדקה שאני קמה זה קרה. זה היה ללא נוקשות. בוקר אחד קמתי וכף היד שלי נהייתה נוקשה. קשה להזיז את האצבעות. אחרי כמה ימים גם היד השנייה נהייתה ככה וכשמנסים לכופף יש אצבע אחת שקופצת קצת בשני הידיים שלי. שבועיים שזה ככה. בשעות הבוקר. אחרי הבוקר זה עובר ואין כלום.(לוקח לזה בערך פחות מחצי שעה לעבור) לפעמים אם אני מתעוררת בלילה אני גם מרגישה את הנוקשות באצבעות ואת הקפיצה באצבע בשני הידיים. ולאחר אותו פרק זמן כמו בבוקר ניתן לכופף את האצבעות וזה משתחרר. ראוי לציין שהידיים לא נפוחות לא אדומות ולא חמות כמו הבנתי שקורה בדלקת מפרקים אך בכל זאת אני דואגת. חשבתי שאולי מדובר אצבע הדק פניתי לאורטופד כף יד והוא אמר שהוא לא רואה את הקפיצה( היא קוראת רק בבקרים ולא בשאר היום לכן לא יכל לראות ... ) ואמר שאולי זה דלקת בגיד ביד או דלקת מפרקים. האם לפי מה שאני מספרת זה יכול דלקת מפרקים? אני ממש דואגת ובוכה הרבה כי אני רק בת 23 ואני לא מבינה למה זה קורה אציין גם שאני עובדת בגן ילדים ומרימה הרבה ילדים, משתמשת הרבה במטאטא ושוטפת הרבה כלים.. אולי זה נובע מהמאמץ הרב על הידיים? האם בדלקת מפרקים ישר רואים את התסמינים של הנפיחות והאודם והכל? או שרק בגלל שהתופעה הזאת קיימת אצלי שבועיים לא רואים? סליחה על האורך של השאלה הקודמת פשוט אני מאוד דואגת😔 אשמח שתשיב לי תודה שרית

18/09/2019 | 21:11 | מאת: ממטרוטקסט לערבה

שלום דר, מאובחנת ב RA כ 3 שנים, לאחר הפסקת מטרוטקסט 6 כדורים בשבוע בשל תופעות לוואי בלתי נסבלות, ישנה החמרה משמעותית בדלקת וכן קושי בהליכה ותנועה התווסף שלא היה לפני מספר חודשיפ, הרופא המליץ לעבור ל ARAVA 10 מג כי משקלי 40 קג בלבד, אני חוששת מתופעות הצפויות, כמו כן כתוב בכל המקומות שיש להתחיל ב 100 מג 3 ימים ורק אחכ לעבור ל 10 מג ביופ, הרופא לא הזכיר את המנה של ה 100, אשמח לדעת מה דעתך והאם ידוע לך שתופעות הלוואי הן אחרות מאלו של מטרוטקסט? כמו כן האם העובדה שיש לי החמרה בהליכה ותנועה וכאבים במפרקי האגן מעידה על כך שאני עשויה למצוא את עצמי עם מקל הליכה בקרוב? האם סד לקרסול יכול לעזור? תודה רבה ענת

18/09/2019 | 13:20 | מאת: אמיר

שלום יש ANA חיובי מזה מספר שנים ו RNP 3.7 האם זה מעיד על משהו ?

שלום המשמעות של בדיקת ANA חיובית הינה רק בהקשר קליני. ללא תלונות מכוונות למחלה הבדיקה חסרת משמעות.

שלום ד"ר כבר שבוע וחצי שאני קמה בבוקר עם נוקשות באצבעות בכף היד. קשה לכופף את האצבעות. זה התחיל מיד ימין ועבר גם ליד שמאל. בנוסף כשאני מנסה לקפל ולכופף את אצבעות אצבע 4 הקמיצה קופצת קצת. (בשתי הידיים) , במהלך היום הנוקשות משתחררת וניתן לכופף את האצבעות לגמרי ואין קפיצה(ביד שמאל יש לפעמים מעט קליקים כשמקפלים את האצבעות). זה מופיע רק בבוקר ולא בהמשך היום. בשבוע שעבר היה לוקח לזה סביבות חצי שעה ארבעים דקות להסתדר. היום זה לוקח בערך רבע שעה עשרים דק. בלילה יש תחושה של מין עיקצוץ ביד ימין ,לא תחושה של נמלים הולכות אבל כמו שהיד רדומה. ובמהלך היום אין את זה.. הידיים ללא נפיחות, אדמומיות, או חום. אודה מאוד אם אקבל הסבר לתופעה הזו שמטרידה אותי מאוד..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קשה לומר חד משמעית מהתאור מה הבעייה היסודית אבל "אצבע קופצת" היא בדר"כ בעייה של מעבר גיד מכופף של האצבע במסילה שלו. ניתן להקל מאד על הבעייה בהזרקה מקומית. ההרדמות של היד בדר"כ קשורה ללחץ על העצב שמוביל ליד. האם שתי הבעיות הן ביטוי לדלקת מפרקים? לצורך זה יש לגשת לראומטולוג לבדיקה. בהצלחה

11/09/2019 | 14:41 | מאת: מוטי

שלום.אני חולה קרהון שטופל מעל שנה ביומירה.לקרהון זה לא עזר אבל לכאבי הפרקים זה עזר מאוד.עברתי לטיפול באיטיביו ועכשיו חזרו כאבי הפרקים.מה ניתן לעשות חוץ מטיפול ביומירה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ENTYVIO אינו יעילל כלל לטיפול במפרקים. מציע שהראומטולוג ידבר עם הגסטרואנטרולוג ויקבעו יחד תכנית לטיפול בשתי התלונות.

10/09/2019 | 12:17 | מאת: מיקי

שלום, אני אובחנתי ב RA כאשר זה מתרכז כעת בבסיס האגודל בשתי הידיים, מה שגורם קשיים רבים בתיפקוד. אני מטופל בפלקוויניל ופרדניזון. האם טיפולים נלווים יכולים לעזור: 1. למרוח וולטרן ג'ל או פלדיין ג'ל על הפרק? אם כן, איזה מהם עדיף? 2. לחמם או לקרר עם כרית חימום/קרח? אם כן, איזה מהם עדיף? 3. להשתמש ב B Cure Laser? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם אתה ממשיך לסבול תחת טיפול בפלקניל ויש דלקת מפרקים שגרונית יש לשדרג את הטיפול. אנא פנה לראומטולוג.

12/09/2019 | 09:24 | מאת: מיקי

סליחה ד"ר קמחי, הייתי צריך להבהיר: אמרו לי שלוקח מספר חדשים עד שפלקוויניל עוזר. בגלל זה אני גם מקבל פרדניזון, אבל הרופאה שלי מעדיפה שאני אמעיט במינון. חיפשתי טיפול "מקומי" שיקל על המצב בינתיים. תודה

שלום למעט וולטרן במריחה או טראומיל לא מוכר לי טיפול מקומי

08/09/2019 | 00:31 | מאת: אורי

שלום דוקטור, אני בת 37. לפני קרוב לשנה, לאחר תנועת ידיים חזקה במהלך פעילות גופנית (פילאטיס), חשתי כאב חזק בסטרנום. הכאב עבר לאחר כ 4 חודשים ולאחר שאורתופד המליץ על ארקוקסיה. לאחרונה חזרתי לעשות פעילות גופנית דומה, אך לא מאומצת, והכאב חזר. אני חשה בכאב גם מתנועות יומיומיות.לפי הסימנים אני מניחה שזו דלקת סחוס הצלע. מכיוון שאני לא רוצה להפסיק לעשות פעילות גופנית, האם ישנו טיפול מומלץ שיכול להאיץ את ההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הצלעות אינן נחות לעולם ומעורבות בכל פעילות גופנית ועל כן ההחלמה שלהן איטית ולעיתים לא שלמה. איני יודע אם זה מקור הכאב והבלי לבדוק אותך ולתשאל ואולי גם להוסיף בדיקות מעבדה איני יכול לומר שמדובר בדלקת בלבד. מציע לפנות לרופא המשפחה. צלעות אינן בתחום הטיפול של האורטופד

03/09/2019 | 20:18 | מאת: מירו

האם ניתן לשלב mtx עם תוסף מזון שאינו מכיל חומצה פולית כמו מורינגה,קולגן,אומגה 3 וויטמינים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כן. רק חומצה פולית מפריעה לפעילות המטוטרוקסט

שלום רב, אני אמא לנערה בת 19. לפני שנה וחצי החלו כאבים באגן, רק לפני כחודש אובחנה סופית עם דלקת חוליות מקשחת. ישנם מקרים נוספים במשפחה, MRI הראה דלקת פעילה ובדיקה חיובית לאלל HLAB27. הראומטולוגית המליצה על טיפול ביולוגי, הומירה. בעבר טופלה ב אטופן עם הטבה חלקית וכאבים שחזרו מייד לאחר הפסקת הנטילה. כרגע מנסים ארקוקסיה בתור NSAID נוסף כדי לרצות את הבירוקרטיה של קופת חולים. השאלה היא: האם תרופה ביולוגית עדיפה על פני NSAID ? האם יש לתרופות הביולוגית אפקט של עצירה או לפחות עיכוב של התקדמות המחלה? במידה והתשובה היא כן, לא ברור לי למה מערימים קשיים במתן אישור, הרי כל הצדדים אמורים להיות מעוניינים בעיכוב של מחלה פרוגרסיבית. אלא אם כן לא הבנתי נכון,ו NSAID שגורם להפגת הכאב בעצם עוצר גם הוא התקדמות המחלה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התשובה לשאלתך אינה פשוטה. ישנן עדויות לכך שהתרופות הביולוגיות מסוג נוגדי TNF מאטות התפתחות גשרים גרמיים בין חוליות. כדי להראות יעילות מסוג זה יש לעקוב במשך כ 5 שנים אחרי המטופלים כך שאין משמעות לעיכוב של 3 חודשים עד לאישור התרופה. ישנן עדויות שגם NSAIDS עשויים להאט התגרמות. בשלב הראשון ובעיקר אצל נשים שאצלן המחלה בדר"כ פחות אגרסיבית מבחינה מבנית (אבל כואבת באותה מידה) הרעיון הוא שליטה בכאב בין שבעזרת NSAIDS ובין בעזרת נוגדי TNF. בריאות שלמה

שלום הראומטולוג שלי שלח אותי לספירת דם בגלל כאבים בעצמות. אשמח בעזרה לפיענוח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין ספירת דם מצורפת. הערכים התקינים של כל הבדיקות מסומנים בצורה ברורה. חריגה מחוץ לנורמה מצויינת בכל סעיף. בריאות שלמה

24/08/2019 | 17:15 | מאת: אישתו של חולה fmf+as

היי בעלי מאובחן ב 3 מחלות פעילות. ל fmf הוא לוקח קולכיצין ועדיין חווה התקפים ברמה חודשית, ללקוליטיס ולas הוא לוקח תרופהביולוגית-אילאריס. לא נראה שזה עוזר כלכך. המצב דיי מייאש. בעבר הוא עבר 3 ניתוחים להחלפת מפרקי הירך והכתף.לאחר החלפת מפרק הכתף לא חל שיפור אלא קיימת הגבלה בתנועה וכאבים עזים, המנתח לא המליץ לעבור שוב ניתוח וגם לא להחליך את מפרק הכתך ביד השניה אך כרגע המצב הוא שהוא לא יכול להזיז את 2 הידיים. ממש מוגבל וחווה כאבים קשים. הרופאים המטפלים במילים עדינות אומרים לו להתמודד ואין תרופה שהוא לא ניסה:קוסנטיקס יומירה אנברל רמיקייד סימפוני אילאריס הוא מוגבל בתרופות הביולוגיות מכיוון שיש לו 2 מחלות פעילות ועדיין חווה התקפי fmf, חווה התקפי קוליטיס קשים, והכי נוראהמוגבלות בתזוזה בכתפיים והכאבים העזים בכתפיים, צוואר וגב. סליחה על ההודעה הארוכה אבל אנחנו דיי אובדי עצות, אשמח לעזרה בהולה או כל טיפ שיכול לעזור . תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום את מתארת מצב מורכב מאד. נראה שמטפלים בכם רופאים מסורים ורציניים. אילריס אינה תרופה מקובלת לקוליטיס אלא ל FMF. מכיון שעל פי דברייך נוסו תרופות רבות במידה והדבר לא נעשה יש מקום להתייעצות בין מחלקתית ( ראומטולוג ורופא גסטרו כדי להחליט על המשך הטיפול)

23/08/2019 | 22:53 | מאת: מירו

אני בתחילת טיפול של מטרוטרוקס .יש לי אצבע נפוחה ואדומה כבר כשלושה שבועות.היד ממש לא מתפקדת כתוצאה מכך.האם יש דרך לטפל ספציפית באצבע ,עד שהתרופה תשפיע?האם יש סיכוי שהנזק הוא בלתי הפיך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בדר"כ לוקח יותר מ 3 שבועות כדי לגרום לנזק בלתי הפיך למפרק. מטוטרוקסט היא תרופה שפועלת יחסית לאט ( חודש-חודש וחצי). ניתן להאיץ את ההחלמה על ידי סטרואידים או נוגדי דלקת שאינם סטרואידים .

22/08/2019 | 21:31 | מאת: שוש

מה הקשר בין האבחונים חיידק סטרפטוקוקוס וירוס אפשטיין בר דלקות גרון חוזרות גם עם חום במשך שנים, לדלקת מפרקים ומוגבלות בתפקוד קישיון בפרקים כאבים בעצם הזנב גב תחתון וכל השלד בעצם? מדדי דלקת גבוהים תמיד ואנמיה? הכל קשור לאותה בעיה? אילו בדיקות לעשות כדי לשלול מחלת פרקים מחשש לניוון ונכות כפי שקורה לי בגוף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ההקשרים הללו צריכים להתבצע על ידי ראומטולוג. ברוב הפעמים אין קשר בין ממצאי המעבדה הללו לתלונות מפרקיות.

18/08/2019 | 21:30 | מאת: לי

שלום דוקטור. בני בן 2.8 שנים ואובחן כחולה בדלקת מפרקים כרונית של הילדות. מספר שאלות האם אפשר לסייע לו כטיפול תומך מבחינה נפשית? מן הסתם הוא קטנציק וצריך לקבל זריקות ותרופות לא נעימות האם יש טיפולי פיזיותרפיה שכדאי לשלב? לצערי גיגלתי וקראתי שזה יכול לפגום בהתפתחות העצמות ולגרום לנכות. אני מאוד מודאגת.. יש דרך או טיפול למנוע זאת? פרוביוטיקה מותרת בשילוב זריקת מטרו? הבנתי שהזריקה מחלישה את מערכת החיסון. יש דברים שמומלץ להימנע מהם? או להפך דברים שמומלץ לעשות כדי לחזק את מערכת החיסון? מה לגבי חיסונים לאחותו הקטנה? (כרגע בת 10 חודשים) האם אלו יכולים לסכן את בני? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מכיון שמדובר בילד ממש ואיני רופא ילדים בהכשרתי איני יכול לצערי לענות באופן מלא על השאלות. באופן כללי הראומטולוגים של הילדים בכל רחבי הארץ מודעים היטב לבעיות הנפשיות של הילדים וההורים הכרוכים בטיפול במחלה כרונית ומעניקים כלים להתמודדות על המחלה. הטיפול ושליטה במחלה עדיפים על היעדר הטיפול כיון שהמחלה כשאינה בשליטה גורמת להפרעה קשה בצמיחה ופוגעת במערכות אחרות מלבד השלד

14/08/2019 | 16:34 | מאת: מירו

אני צריכה לקבל חיסון לדלקת ראות בשל התחלת טיפול במטוטרוקסט 12.5 מ"ג,.האם אפשר להתחסi תוך כדי הטיפול( בתרופה מדובר בחיידקים מומתים) ..כמו כן הבנתי שמדובר בכימותרפיה שעלולה לגרום לתופעות כמו נשירת שיער וחולשה?האם זה מופיע ברוב המקרים?האם מותר לשחות לאור החלשת המערכת החיסונית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום 1. מותר לשחות 2. לרוב האנשים אין נשירת שיער. אם יש היא הפיכה 3. אפשר להתחסן לדלקת ריאות אבל החיסון פחות יעיל. בהצלחה

שלום הבת שלי צריכה לעבור חיסון של חצי שנה הכולל בתוכו פוליו מוחלש, אני חולת דלקת מפרקים שיגרונית מגיל 12 , האם מומלץ לתת לה את הפוליו המוחלש או שעדיף לוותר בשביל שאוכל לשמור על עצמי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מקובל שאנשים הנוטלים תרופות מדכאות חיסון לא יחשפו לחיסונים מוחלשים ובכלל זה פוליו מוחלש. התינוק יכול להתחסן על ידי החיסון המומת בלבד ( כך נוהגים בארצות הברית) . בהצלחה

שלום ...אני בת 38 +9ילדים..לאחרונה קיבלתי תשובות של האם.אריי. שיש לי דלקת פרקים וסרקולאיטס מות אטואמונית לצערי הרב אני אדם של עשייה עם הרבה כוח סבל.פתאום צנח עליי הדבר הזה...חוץ מה זריקות הביולוגית מה יש להציע אחרת!!,ואם אכנס להריון המצב יוכל להיתאזן. כי בתחלס שהייתי בהריון לא היה לי כלום.אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום 1. ישנן נשים שחשות בזמן ההריון הפוגה בסקרואיליאיטיס. שמח לשמוע שאת נמנית עליהן. 2. טיפול ביולוגי יעיל בדרך כלל בהפחתת הכאב/סבל באנשים עם סקרואילאיטיס. החלופות בדר"כ פחות יעילות ופחות נוחות (נוגדי דלקת שאינם סטרואידים כגון אתופן/ארקוקסיה/נקסין ודומיהם) בהצלחה

בן 30 עובד מול מחשב ישיבה ממושכת.לא עושה ספורט כלל. שוקל 95 גובה 1.88 במשך חצי שנה אחרונות אני סובל מכאבי פרקים /שרירים הכאב לא חזק אך הוא התחיל על ידי כאב חזק במפרק הירך ועבר לצד השני , כאב חד שעבר אחרי שבועיים . מאז מידי כמה שבועות יש כאבי שרירים , לפעמים כאב במפרק הירך (פעם שמאל פעם ימין) , לאחרןנה התחילו כאבים גם בשרירי האגן . לפעמים בירך ליד המפשעה מידי פעם די הרבה כאבי /עומס בברכיים שעובר אחרי כמה שעות הכאבים מופיעים בעיקר אחרי ישיבה ממושכת מידי פעם בעיקר בבוקר כאבי גב תחתון קלים. אשמח לדעת איזה עוד בדיקות עליי לעשות כי הרופאת משפחה כבר אמרה שהיא בדקה הכל נבחינת בדיקות דם. הייתי גם אצל ראומוטולוג שגם אמר שנראה לו שהכל תקין. כל הכאבים ללא נפיחות אשמח לדעת איזה בדיקות לדרוש , איזה צילום לדרוש . האם כדאי לדרוש צילום גב? האם מיפוי עצמות /רקמות רכות ? בדיקות שבוצעו : בדיקות דם כולל סימנים למפרקים תקין ותפקודי כבד , מחלות בטן כמו צליאק וכו תקין , בדיקת שתן תקינה קולונוסקופיה - תקין אולטראסאונד אשכים - תקין ct מח עקב ורטיגו מלפני שנה תקין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נראה כי נבדקת ביסודיות. ממליץ שתמשיך את המעקב אצל הרופאים איתם התחלת ובמידה ויחול שינוי קליני הם יהיהו הראשונים להבחין מהיכרותם איתך. בהצלחה

האם ניתן לנתח האם ניתן למנוע התדרדרות המצב אני בת 58

שלוםם ניתוחי אוסטיאוארטריטיס לכפו הידיים הם מסובכים לביצוע והתוצאות אינן טובות כמו למשל החלפת מפרקי הברך או הירך. למעשה המקום היחיד שניתן להועיל באופן מעשי בהיבט הכאב הוא בסיס האגודל. לגבי העיוותים בקצות האצבעות -קיים קושי ניכר לתקן או למנוע זאת. ממליץ להתייעץ עם אורטופד כף יד ולשמוע ממנו הן על התהליך הניתוחי והן על התוצאות ארוכות הטווח. בהצלחה

22/07/2019 | 11:10 | מאת: גילה

שלום, אני חולה בדלקת הנ"ל מקבלת סימפוני. כבר יותר משנה אני גם כואבת את המפרקים הקטנים נפוח לי באצבעות וגם כף היד .הופיע לי צבע צהוב בכף יד ימיני . מה זה יכול להיות .תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לצערינו הטיפול בכל תרופה בדלקת מפרקים אינ מבטיח יעילות של 100 אחוז והעלמת כל הדלקת. אם ישנה דלקת באצבעות הידיים תחת טיפול בסימפוני יש להתייעץ עם הראומטולוג לגבי תוספת על הטיפול הקיים ( למשל נוגדי דלקת שאינם סטרואידים או סטרואידים במינון קטן או תרופות מסוג מטוטרוקסט או ARAVA. אפשרות אחרת היא החלפת הטיפול הביולוגי.

שלום שכחתי ליטול אתמול בערב את המנה השבועית של המטוטרקסט האם לקחת היום או להמתין למנה בשבוע הבא מטפלת בדלקת פרקים תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לקחת יום אחרי ולקחת כעת כל שבוע מהמועד החדש.

20/07/2019 | 15:13 | מאת: תודה 🙏

.

18/07/2019 | 14:22 | מאת: טניה

שלום. אני בת 58, סובלת מrheumatoid arthritis מגיל 17. באחרונה במשך יותר מ-10 שנים לקחתי זריקות Humira ועכשיו היא הפסיקה לעזור. רופא ראומטולוג נתן לי תרופה חדשה Xeljanz 5 ml (Tofacitinib) . אבל אני מאוד חוששת לקבל אותה בגלל התופעות ליוואי. אשמח לקבל דעתך לגבי התרופה הזאת. תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תופעות הלוואי של XELJANZ עלולות להיות פרעה בשומני הדם שכיחות גבוהה יותר של זיהומים קלים כגון זיהומים קלים של מערכת הנשימה שיעור גבוה יותר של הרפס זוסטר. ירידה בספירת הדם. שיעור מעט מוגבר של זיהומים חמורים ( דומה לזה שיש עם הומירה ) בסה"כ תופעות הלווא נסבלות אצל רוב המטופלים. להרפס זוסטר ניתן להתחסן טרם נטילת התרופה ושאר תופעות הלוואי מצריכות מעקב והחלטה בהתאם על המשך הנטילה. היתרון של התרופה היא בהיותה פומית וכן אורך חיים קצר מאד כך שאם יש תופעת לוואי הפסקת הכדור מביא להיעלמות התרופה בגוף תוך זמן קצר.

14/07/2019 | 14:36 | מאת: מירו

אני מקבל פרדניזון 20 מג לתקופת מעבר בין תרופות שבה אשהה בחול כשבועיים.ההקלה היא ממש מועטה ולקראת אחר הצהריים ,הכאבים הקשים ברגליים , חוזרים.האם יש טעם לחלק את המינון לפעמיים ביום.יד לציין שקיבלתי זריקת דיפומרדול 40 מג שלא עזרה בכלל.מה עוד אפשר להציע,כדי דאוכל לתפקד לפחות לשהייה בחול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מניח שאתה סובל מדלקת מפרקים. אם הפרדניזון אינו מועיל יתכן שהמרכיב הדלקתי אינו משמעותי ומקור הכאב בשינויים כרוניים במפרק. לעיתים חלוקת מינון הפרדניזון יכולה להקל על הכאב בשעות הערב . המיר של החלוקה הוא לפעמים קשיי שינה.

בת 36, מאובחנת מגיל 18 עם RA. מגיל 22 עד 26 קיבלתי רמיקייד שהביא לרמיסיה מוחלטת. היתה התפרצות אחת מאוד משמעותית שטופלה בסטרואידים באשפוז, אך מלבד זה - הכל היה בסדר. בימים האחרונים היתה התלקחות, לא כזו שמשביתה אך בהחלט מציקה. אני כבר לא גרה בארץ ויותר קשה לי להתייעץ ולקבל טיפול. לבעיה אחרת (סינדרום בברכיים) מקבלת נוגד דלקת לא סטרואידי שלא ממש מסייע בהרגעת ה RA. לאיזה טיפול כדאי לי לכוון ? סטרואידים או לחזור לרמיקייד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פרטים רבים חסרים כדי לתת יעוץ מושכל. אין מנוס מפנייה לראומטולוג והחלטה משותפת על המשך הטיפול. במידה ואינו זמין לך מיידית ואת בטוחה שמה שיש כעת דומה לדלקת שהיתה בעבר ממליץ לתעד במצלמה את הנפיחות במפרקים השונים ולקבל מרופא אחר סטרואידים למספר ימים עד שתגיעי לראומטולוג. בהצלחה

05/07/2019 | 12:47 | מאת: מירו

הבנתי מהמטולוג שיש תופעה שלרוב גם חולפת, של הופעת דלקת פרקים אוטאימונית שלא היתה לפני כן , לאחר הפסקת טיפול ביולוגי תחזוקתי-מבטרה, בלימפומה . האם זה לא מחייב התייחסות שונה בטיפול הראומטולוגי? כגון,לשלב טפול ביולוגי ולא לעבור את הפרוטוקול הרגיל של שלבים של תרופות נוגדות דלקת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התופעה אינה מוכרת לי. יתכן שתחת השפעת המבטרה היתה שליטה בדלקת מפרקים שלא אובחנה קודם לכן ועם חלוף ההשפעה המחלה התייצגה לראשונה. זה אומר שיש דלקת מפרקים ללא קשר למחלה ההמטולוגית וזה מחייב אבחנה וטיפול בהתאם להחלטה משותפת של הראומטולוג וההמטולוג.

אני אמורה לעבור תרופה בשל העובדה שהסלזופירין למרות ששיפר את מצב הדלקת גרם לפגיעה באינזמי הכבד.בתחילה הונחיתי לרדת לחצי מינון 1 גרם ,מה שגרם להתלקחות דלקת הפרקים בצורה קשה.קיבלתי זריקת דפומדרול תוך כמה זמן היא תתחיל להשפיע?ולכמה זמן.נאמר לי שיש לעבור תקופת ביניים בין התרופות כדי לבודד את ההשפעה על הכבד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דפומדרול מתחיל לפעול תוך כיממה. התחלת מטוטרוקסט היא לארח שיש בדיקה שאנזימי הכבד חזרו לרמה תקינה. בהצלחה

ולכמה זמן בממוצע ההשפעה של הדפומרדול 40 מ"ג?

27/06/2019 | 06:15 | מאת: אופיר

אני מאובחנת עם סקרוליטיס ו fmf מטופלת בכולכיצין 1.5 מג וסלזופירין 2000 מג . נמצאת בשבוע 10, בבדיקות דם שגרתיות לפני ההריון מלבד crp שהיה גבוה במקצת 1.5 הכל היה התקין. מאז ההריון הבדיקות קצת השתבשו, crp 3.3, esr= 39 alt= 40 ast=36 ldh lactic =455 sodium =147 הסוכר ירד מ 99 ל 82 המוגלובין ירד מ 14 ל 13 האם השינויים הללו יתכנו בשל התרופות ? כאשר בדקתי לפני ההריון נמסר לי כי התרופות בטוחות לשימוש במהלך ההריון בדיקת saa לפני ההריון גם היתה מעט גבוהה מהנורמה האם ייתכן כי התפתחה פגיעה בכבד/בכליות מהשימוש בתרופות? או האם זו השפעה הגיונית במהלך הריון בשילוב התרופות. ההריון הזה הינו הריון יקר ולאחר שנים של נסיונות חוששת מאוד לעובר ולהריון אודה לחוות דעתך ולהצלצותיך מה לעשות כמובן שנקבע תור לרופא המטפל אך מועד התור עדיין רחוק. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ברכות על ההריון. קולכיצין וסלזופירין הן תרופות בטוחות לשימוש בהריון. חלק מהשינויים שתארת יכולים לקרות בהריון אך חלקם מצרכים מעקב . למשל איני יודע כמה זמן את מקבלת סלזופירין. אם התרופה ניתנה ב 3 חודשים האחרונים אזי הפרעה בתפקודי כבד מחייבת התייחסות רציניצ ואולי הפסקה. לא ברור מדברייך מדוע את נוטלת סלזופירין בכלל שכן זו אינה תרופה לסקרואילאיטיס ולא ל FMF. נא יידעי את הראומטולוג שלך על ההריון ודאגי שהגניקולוג שלך והראומטולוג שלך מתקשרים.

27/06/2019 | 08:52 | מאת: אופיר

תודה, אכן מאובחנת גם עם סקרוליטיאיס וגם fmf, מטופלת בסלזופירין כחצי שנה בדיקות בשלושת החודשים הראשונים היו תקינות. השינוי בבדיקות החל לאחר ההריון. כמו כן שכחתי לציין שבשלושת החודשים האחרונים חלה ירידה משמעותית במשקל כ 10 קג (ללא הקאות ולמרות ההריון). אמנם סובלת מעודף משקל אבל זה לא דבר שאופייני להריון. והכל מלווה בפריחה באיזור הזרועות בית השחי והחזה. כמובן שאיידע את הרופא בדבר ההריון מנסה בינתיים להקדים את התור.

24/06/2019 | 23:12 | מאת: רון

שלום רב, האם יש חיסונים שאסור לעשות למי שחולה בדלקת הפרקים? מתכננת לטוס למזרח, אם תוכל לעזור לי לדעת מה החיסונים שכדאי להימנע מהם אשמח לשמוע

לקריאה נוספת והעמקה

שלום 1. כל אחד צריך לפנות למרפאת מטיילים לפני נסיעה 2. צריך ליידע את הרופא לגבי טיפול תרופתי שחלקו מדכא חיסון 3. מי שנוטל תרופות מדכאות חיסון לא יכול לקבל חיסונים חיים מוחלשים כגון חצבת תהני מהטיול

18/06/2019 | 13:41 | מאת: ת.כ

שלום רב, אני נוטלת 15 מ"ג מטוטרקסט פעם בשבוע ויום למחרת חומצה פולית. זאת,עבור דלקת מפרקים. האם ניתן לקחת גם תוסף תזונה שיכולה לעזור נגד נשירת שיער? מדובר בתוסף בשם בי קומפלקס של ecosupp. החומרים שיש בתוסף הם כלידלקמן: מים מזוקקים, ויטמין C, ויטמין B12 (מתילקובלמין), חומצה פולית טבעית (L-5-methyltetrahydrofolate), ניאצין, B6 ויטמין, PABA – כולין, פאבה, B8 ויטמין, B5 ויטמין, ויטמין B3, ויטמין B2, תיאמין, ביוטין, קסיליטול, גליצרין צמחי, תמצית פירות יער טבעית, חומצת לימון. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מכיון שתוסף התזונה מכיל חומצה פולית זה מפריע לפעילות המטוטרוקסט ועשוי להפוך אותו לבלתי יעיל .

שלום רב, לאחרונה הרופא החליט להפסיק לי את הפלקוניל, לאחר שלקחתי תרופה זו במשך 20 שנה לטיפול בלופוס ההפסקה זה עקב חשד של הרעה במצב הראייה שלי מאז שהפסקתי חלה ירידה ברמות ה B12 שלי, וכמו כן אני חש כאבי ראש, עייפות וכאילו הרגשה של ורטיגו או חוסר התמצאות האם יש קשר ישיר להפסקת התרופה ? אשמח לשמוע חוות דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא מוכרת השפעה של פלקניל על B12 וגם לא צפויה הרגשת ורטיגו וחוסר התמצאות. יש לחפש סיבה נפרדת לתופעות אילו.

15/06/2019 | 03:17 | מאת: ריקי

שלום רב. אני סובלת מתופעות שמחריפות מאוד. כאבי ראש ופנים התקפיים כל פעם בצד אחר שאחריהם נראית פזילה ברורה בצד שבו הכאב .מלווה בכאבי אוזן או פנים בנוסף יוצאת שורה של פצעים או מקבץ של פצעים לפעמים פצע אחד קטן במקום הכואב . כאבים בפרקים שמלווים גם בבליטות לבנות קטנות וכן בפצעים . כאבי גב ועכוז חזקים מאוד וכן בעורף. בעורף כן יוצאים פצעים קטנים והכאב מוטב. קשה לישון מכאבים בצד אחד של הגוף רגל גב כאב . לפעמים בישיבה אחרי כאב בגב תחתון חולשה של החלק העליון של הגוף וצניחה שלו פנימה .בנרתיק כל הזמן התקפים של כאב הפרשה ופצע פנימי או חיצוני עם הפרשה חולף די מהר. עמידה מוזרה עם כף רגל מכופפת פנימה כאבי בטן בעיקר בתחתית הבטן בצד . התקף צרבות לפעמים התקף של שלשול . כאבי ברכיים. רעד ביד מעין קפיצות של הגבות ושל אצבעות כף היד ראיה שמטושטשת בעין למשך זמן לפעמים גירוד בעין גירוד שוב בהתקפים כאבי גרון שעוברים ולפעמים פצע בפה תגובה של התנפחות כפות רגליים וחניכיים בעיקר אחרי מגע עם חומרים. נחיר סתום בצד אחד בזמן ההתקף זה סבל באמת קשה שנמשך הרבה מאוד זמן ולא נמצאת הסיבה לפעמים מתקשה לישון מרוב כאב מהגב עד לכפות הרגליים בצד אחד של הגוף חזק כולל כאב לפעמים בסוף כאב יוצא פצע בולט בעור גבשושיות לפעמים בנגיעה . גם לפעמים כאב ומגע גורם לי לחוש בנגיעה בעיקר לאורך הרגליים מעין גושים קטנים שנעים מעלה ומטה בנגיעה לפעמים קושי בהליכה רגל חלשה יותר וקצת נגררת כפות רגליים מגרדות מאוד ונרגעות רק כשיוצאת שלפוחית .בימים האחרונים כפות רגליים מתקלפות מה דעתך ? הרבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום את מתארת היסטוריה מורכבת המצריכה בדיקת גופנית ותשאול מעמיק טרם כל מתן חוות דעת.

12/06/2019 | 09:39 | מאת: מירו

אני מטופלת בסלזופירין החל מ1.4.19-לאחרונה גיליתי חריגה מהנורמה בבדיקות: GGT- 73,ALK POSPHAT-153 .שאר הבדיקות טובות. האם להפסיק את לקיחת התרופה ואם כן האם יש אופציות אחרות לטפול ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הפרעה בתפקודי כבד עם סלזופירין יכולה להופיע בשבועות/חודשים הראשונים לנטילת התרופה. בדר"כ לא עלייה ב ALK PHOS . ובדר"כ מופיעה גם פריחה וחום. למען הזהירות הייתי מפסיק את התרופה ומתייעץ עם הראומטולוג/רופא המשפחה ומחדש רק עם אישורם.

10/06/2019 | 12:31 | מאת: דינה

שלום לפני כחודשיים התחילו כאבים ב2 אצבעות קמיצה ואמה בכף יד ימין. זה הגיע למצב שלא מצליחה לסחוט סמרטוט אוו לסובב פקקים של בקבוקים כדי לפתוח . אמא שלי סובלת מדלקת פרקים כבר שנים ארוכות , האם אלו סימנים של דלקת פרקים שהופיעו אצלי והאם דלקת פרקים היא מחלה שוברת בגנים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כאב המופיע בפעילות בלבד מרמז בדר,כ על תהליך שחיקתי ופחות דלקתי. רצוי להבדק על ידי ראומטולוג כדי לוודא.

אני מטופלת בסלזופירין ne 4 כדורים ביום כבר די הרבה זמן לאחרונה חלה עליה באינזימי הכבד ותופעות נוספות כגון חוסר תאבון ירידה של 6 קג (בכחודשים) חולשה, שינה ירודה ולעיתים אף רעידות ברגלים. הקפיצה באינזימי כבד חלה בחודש אחד. האם ייתכן כי כל זה נוצר משימוש בתרופה? משהו חשוב נוסף שטרם ציינתי אני בתחילת הריון (הריון צעיר) ולוקחת גם כולכיצין. מה עלי לעשות, תור לרופא בעוד חודש..... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הפרעה באנזימי כבד בהריון מחייבת בירור מהיר מאד. ממליץ להפסיק מייד את שתי התרופות בהנחה ששתיהן אינן תרופות חיוניות ממש. להתייעץ בהמהירות האפשרית עם הגניקולוג והראומטולוג ולוודא שהם מדברים ביניהם ומתואמים

שלום, הבת שלי צריכה לקבל חיסון של גיל חודשיים עוד שבוע, בחיסון הנ"ל יש את החיידק הרוטה, האם זה מסוכן עבורי? לא להתקרב אליה ? מה צריך לעשות שזה לא יפגע בי ושהיא תוכל לקבל את החיסונים כמו שצריך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מדובר בחיסון חי מוחלש ועל כן בעל פוטנציאל להעברת מחלה ובעיקר לאנשים עם דיכוי חיסוני. ההמלצה המקובלת היא להמנע ממגע עם הצואה כ 14 ימים לאחר החיסון מכיון שהוירוס מופרש בצואה. כמובן שרצוי להתייעץ עם הראומטולוג המטפל.

אבי סובל כבר חודש וחצי מכאבי גב חזקים, המתגברים בזמן שינה. הכאב מקרין לו לאגן הירכיים ולרגל שמאל. כמו כן, הוא סובל מכפות רגליים קרות, והוא מרגיש שאצבעות הרגליים שלו רדומות, ועייפות כללית. הרופא המטפל שלך אותו ל - C.T. לאחר שלא ראו כלום בצילום. שאלתי האם אתה סבור שהתסמינים שיש לאבי יכולים להעיד על בעיה ראומטולוגית? ואם כן, האם אבי צריך לחכות לתוצאות בדיקת ה C.T. לפני שהוא מזמין טור לראומטולוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כאב גב חזק עם הקרנה לרגליים ואצבעות רדומות מכוון לבעיית עמוד שדרה המחייבת הסתכלות על הסיטי לשלול לחץ על חוט השדרה.

תודה רבה ד"ר קמחי! האם אתה ממליץ לאבא שלי לקבוע תור לאחר קבלת בדיקת ה - C.T. לראומטולוג, במידה ושוללים לחץ על עמוד השדרה ? מאחר ובזמן התארגנות הבוקר שלו הוא מרגיש הקלה מסוימת בכאב, ובזמן שינה הכאבים מתעצמים לו, לכן לפי מה שקראתי, יש לי חשד שמדובר בדלקת שדרה מקשחת.

שלום רב, בת 69 חשודה בטמפורל ארטריטיס למרות שביופסיה היתה שלילית . מטופלת בפרדינון מאז ספטמבר 2018לאחר תגובה סימפטומטית טובה לחום במשך חודש ותופעות נוספות. כיום פרדניזון 5 מיליגרם מאז 15/3. בבדיקות מ 2/5, Esr 39 Crp 1 האם מחשבים מדדים מוגברים? עד כה הבדיקות היו תקינות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום במחלה מסוג זה חשוב קודם כל שלא יהיו תלונות כפי שהיו בהתחלה ולהתייחס למגמת שיפור במדדי הדדלקת ולא למספר אבסולוטי. המדדים מעט חריגים אך כאמור צריך להתייחס לחום /תלונות אחרות והמדדים הקודמים. בריאות שלמה

האם אוכל לרדת במינון, (כיום 5 מ"ג) באם אין חום ובלי כאבים מיוחדים. תודה על התייחסותך

04/05/2019 | 17:31 | מאת: לאמא שלי יש דלקת פרקים ניוונית, העור בפנים, בידיים והרגלים יותר כהה(חום עם כתמים)

לאמא שלי יש דלקת פרקים ניוונית, העור בפנים, בידיים יותר כהה(חום עם כתמים) האם זה אופייני לדלקת מסוג זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום למעט הגיל אין קשר בין שתי התופעות.

03/05/2019 | 18:34 | מאת: Boris

שלום דוקטור אני סובל מגאוט 20 שנים . בחצי שנה אחרונה התקפים לא היו מפסיקים. מחודש ינואר 2019 התחלתי ליטול אלופורינול. בחודשיים ראשוניים נטלתי מינון 100mg אחר כך עברתי ל200mg וחודשיים אחרונים אני נוטל 300mg.בדיקת דם שעשיתי לפני כשבועיים מראה שרמת החומצת השתן בדם תקינה -4.3 mg/dl השאלה- האם אפשר להקטין את המינון של אלופורינול ל200 או אפילו 100mg?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם אכן מדובר ב GOUT ערך המטרה של חומצת שתן הוא מתחת ל 6 מג/דל. בהתאם לכך ולתפקוד הכליהמכוונים את מינון האלוריל. בהצלחה

29/04/2019 | 18:41 | מאת: סקרואיליטיס

שלום ... עברתי בדיקת ct אגן והאבחנה שלא ברורה לי היא ... Sacroilitis not elsewhere classified lt הייתי שמחה לדעת מזה אומר לא מכוון , כי יש בנוסף אבחנה לדלקת מפרקים שיגרונית ולומבגו . תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רצוי שהראומטולוג יבחן את הסיטי בעצמו ויחליט אם מדובר בשינויים שמשנים את האבחנה של סוג הדלקת או ממצא מקרי.

30/04/2019 | 20:05 | מאת: סקרואיליטיס

הראומטולוג המטפל כתב את האבחנה הזאת בנוסף לדלקת מפרקים שיגרונית רק לא הבנתי מהוא סקרואיליטיס לא מכוון מבחינה רפואית ומזה אומר כשיש הבחנה כזאת

בעקבות דלקות חוזרות ונשנות באצבעות הידיים ובדיקות דם חריגות: Antinuclear AB Adult=4, Rheumatoid Factor Quantit=68.9 הפנתה אותי רופאת המשפחה לראומטולוג. ב20/3/19 ראומטולוג חשד שמדובר בדקלת פרקים שגרונית ושלח לעוד בדיקות שהחריגות היו: ANP Ab=10, Rheumatoid Factor Quantit=76.7, Anti CCP=233.9.. הראומטולוג נתן לי פלקוויניל 200 מ"ג שני כדורים פעם ביום ופרדניזול 5 מג שני כדורים ביום. חריג נוסף בבדיקות אלה Feritin=135 - רופאת המשפחה נתנה לי תרדיפרון ב28/2/18 בגלל FE-iron=56. הרופאה אמרה לי להוריד מינון לפעמיים בשבוע במקום כל יום ב10/4/19 הגעתי שוב לראומטולוג. בינתיים התפתח לי כאב בצלעות, שהכירורג חשב שזה בגלל הפרדניזול. הראומטולוג אמר לי להפחית מינון של ופרדניזול בהדרגה ועכשיו אני לוקחת כדור 1 של 5 מג. התוצאות החריגות של בדיקות הדם הנוספות שקיבלתי בביקור זה: Hemoglobin=12.4, MCHC-M Cell Hb Cont=30.8, Antinuclear AB Adult=4.1. בגלל יובש קשה מאד בעיניים הראומטולוג חושד בסינדרום שיוגרן. שאלתי: היום התפתחה לי פריחה בצבע וורוד כהה על גב כפות הידיים והאצבעות. האם זו יכולה להיות אלרגיה לאחת התרופות? זה יכול להיות מסוכן (הרעלה?) התור שלי לראומטולוג הוא רק ב28.5.19 והוא מקבל רק ביום ג אחהצ. האם אני צריכה לפנות לרופא/ מוקד / מיון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פריחה על כפות הידיים יכולה לפעמים לרמז על זיהום. ממליץ להפסיק פלקניל, לפנות לרופא ולצלם את הפריחה עבור הראומטולוג .

שלום עם הכניסה לתקופת מנופאוזה החלו כאבי פרקים ממש קושי לישון.בדיקות שנעשו לבדיקת מחלה ראומטית תקינות.האים הנושא מוכר האים קיים טיפול האים טיפול הורמונלי עשוי לסייע ואזה. חג שמח תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הקשר בין מנופאוזה לכאב מפרקים מוכר אך נחקר מעט מאד. בדיקות דם תקינות אינן שוללות בעייה מפרקית על כן רצוי להבדק אצל ראומטולוג . לאחר שנשללה בעייה דלקתית ברת טיפול ניתן יהיה אולי ליחס את הכאב למנופאוזה. במידה ופעילות גופנית אינה מרעה את המצב רצוי לבצע פעילות קלה ( הליכה ושחייה) ולבחון את ההשפעה על הכאב.

20/04/2019 | 12:45 | מאת: אירית

חןלה בדלקת מפרקים ra בטיפול תרופתי של מטוטרקסט 25 מג זריקה פעם בשבוע אקטמרה 162 זריקה פעם בשבוע חומצה פולית 5 מג כדור ביום פרידנזון 2.5 מג ביום השאלה שלי האם אני יכולה ליטול ויטמין C ליפוזומלי+ויטמין d ליפוזומלי האם זה לא יגרום לריאקציה עם שאר התרופות והזריקות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום המונח ליפוזומלי בהקשר של ויטמינים אינו מוכר לי. ויטמין C ו D אינם לכשעצמם בעייתיים. יש להקפיד שלא משתרבבת חומצה פולית לתוך תכשירי הויטמינים ותפגע כך ביעילות המטוטרוקסט.

11/04/2019 | 20:59 | מאת: ק

אני מאובחנת בשניהם ובשבועיים האחרונים אני מאבדת קשה בשינה סוג של עלפון קשה וחלומות קשים אני קמה בבוקר עם עיניים נפוחות וכאב ראש ויובש בפה ובגרון העניין שאני לא מצליחה להתרכז כל היום ויש לי בלבול קשה מה אני יכולה לעשות אני מפחדת שיש החמרה קשה במצב ואיך אפשר להיבדק דחוף בלי לחכות לתור של הרמטולוג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום להפרעות בשינה ישנן סיבות רבות גופניות ונפשיות. ממליץ לפנות ראשית לרופא המשפחה לבחון את הדברים השכיחים והניתנים לטיפול.

06/04/2019 | 18:56 | מאת: נועה

שלום ד"ר, אני חצי שנה לאחר לידה, מזה כחודשיים כאבים בפרקי שורש כף יד, בחיבור בין הכתף ליד, והתחלה של כאב קל בברך. בדיקת crp 1.63 לאחר לקיחת אטופן 10 ימים crp ירד ל0.19 אך הכאבים לא חלפו. בדיקות נוספות שביצעתי: Rf שלילי Ana titer 1:160 positive (שאר בדיקות ana וdna תקינות) Anti ccp 163 (טווח ערכי מעבדה 0-20) שאר בדיקות המעבדה - ספירת דם, כימיה תקינות. אשמח לחוות דעתך- 1. האם מדובר בדלקת מפרקים שגרונית? 2. במידה וכן האם הטיפול התרופתי הוא קשה מבחינת תופעות לוואי? 3. האם זה שהrf שלילי והccp חיובי יכול להיות שזה לא וודאי שזה דלקת מפרקים? תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום במגבלות הברורות של יעוץ "אינטרנטי" נראה כי יש סיכוי גבוה שמדובר בדלקת מפרקים. בדיקת אנטי CCP בטיטר גבוה מאד תומכת בכך ויכולה להופיע ללא RF חיובי. ממליץ לפנות לראומטולוג ולהתחיל טיפול/מעקב בהקדם.

05/04/2019 | 21:26 | מאת: טלי

שלום אמי בת 80 הרבה שנים עם דלקת פרקים .בשנים האחרונות לא טופלה בכדורים וקיבלה זריקות פעם בכמה חודשים..לאחרונה חלה החמרה ראומטולוג נתן ערבה20 מג ופרדניזון 5 מג .טרם התחילה לקחת, אני מאוד חוששת מתופעות הלוואי של התרופות בגילה מה דעתך האם ממליץ? וכמה זמן צריך ואפשר לקחת תרופות אלה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניתן להתחיל ב ARAVA במינון של 10 מג ולבחון את תופעות הלוואי. הבעייה העיקרית שעלולה להופיע בשלב הראשון היא שלשול/כאב בטן. אם התרופה נסבלת ויש צורך ניתן לעלות ל 20 מג ביום. ישנן תופעות לוואי פוטנציאליות נוספות אך הן ברות מעקב .

02/04/2019 | 20:26 | מאת: סאמח

ערב טוב אני סובל כמה שנים מעייפות רבה וכאבים יותר במנוחה בכפות הידיים ובגב ובעוד חלקים בגוף יש לי תת פעילות של בלוטת התריס וויטיליגו יש לי אבחנה של פיברומלגיה ועייפות כרונית . אבחנו ב 2016 לופס ואחרי כמה בדיקות שללו את האבחנה בדיקת ana בשיטה הרגילה חיובית ובשיטת הrf שלילית בסוף הגיע ראמותלוג למרפאה בקופה החולים ונתן אבחנה של דלקת פרקים נתן לי ערבה ומטוטרקסט שהעלו את אנזימי הכבד ועשו לי רע ואחרי זה התחיל בטיפול באנברל שעזר חלקית ואחרי זה הלכתי לעוד ראומוטלוג ששלל את האבחנה ואמר שבדיקות הדם לא תומכות באבחנה ושלח אותי לצילומי רנטגן שיצאו תקינות מאז אני עם תקופות שמרגיש טוב ותקופות שאני מרגיש לא טוב וכרגיל מרגיש יותר טוב שאני עושה פעילות גופנית קלה . הגאסתרו שלח אותי לבדיקת mri למעי הדק שהסיכום שלה אומר 1. סקרוזיס באספקט אילאלי של sij מימין 2. לולא גיגנום פרוקסימלי (מקטע כ 10 ס״מ) עם ממצאיםלא חד משמעיים המעלים חשד למחלה דלקתית נא לשקול המשך בירור על ידי קפסולה . הראתי את התשובה של הmri לראמותלוג שאמר שחד משמעית יש דלקת מפרקים וצריך להתחיל בטיפול ביולוגי . אם אפשר חוות דעת לבן אדם שסבל הרבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לאחר שהאבחנה נעה הלוך ושוב מלופוס לפיברומיאלגיה לדלקת מפרקים למחלת מעי דלקתית אני סבור שייעוץ בלי לבדוק אותך ולעבור על כל החומר לא סביר. פנה לראומטולוג שאתה מעוניין במעקב שלו ותקשיב לעצתו.

01/04/2019 | 12:34 | מאת: עדי

שלום רב. אני בן 44 בדרך כלל בריא עובד כטכנאי שטח ויש ימים שאני הרבה זמן נוסע ברכב. לפני שנתיים נתפס לי הגב , הCT הראה בלטים ובקע בשנה הראשונה לבעיה היה לי קצת כאבי גב אבל בחצי שנה האחרונה אני קם כל בוקר עם רגישות קלה (מעצבנת) בגב התחתון שעוברת לאחר תרגול של יוגה ומתיחות בבוקר בנוסף התחיל לי כאבים בברך ימים כמה הרבה זמן שלפי הרופאים נראה תקין וצריך לבצע פיזיותרפיה לחיזוק השרירים (זה מה אני עושה )היה שיפור ובחודש האחרון יש נסיגה. לפני חודש לערך התעטשתי ואז היה לי כאב חד בגב ומאז אני סובל מכאבים במיוחדי בבוקר שאני קם כאבים של 6-7 במדד של 10. נכון להיום אני לאחר שבוע מחצי שבהתחלה לקחתי האנורקסיה 90 3 ימים שלא עזר, הרופאת משפחה אמרה לי לקחת טרמדקס 100 שמפחית לי את הכאבים בצורה משמעותית אבל לא לגמרי. ביצעתי בדיקות דם (מצרף קובץ) אחת הבדיקות היא "Uric Acid (B)" שיצאה 4.7 אבל בזמן הבדיקה לקחתי טרמדקס 15 שעות קודם הרופאה אמה שזה אפשרי, זה נכון? CRP קטן מ 0.5. בגדול כל הבדיקות בתחום התקין למעט "Ferritin" 277. האם יכל להיות קשר בין הכאבים בגב התחתון לדלקת ע"ש מקשחת? ואיזה בדיקות אני צריך לעבור בנוסף למה שעברתי ( לקבוע טור לראומטולוג?). בברכה וסליחה על המגילה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום במגבלה המשמעותית של דיעה ללא שבדקתי ותשאלתי אותך נשמע שהבעייה יותר מכנית ( דיסק פרוץ או משהו דומה) ולא דלקת מפרקים מקשחת. כמובן תמיד מומלצת בדיקת ראומטולוג כדי להיות בטוח. בהצלחה

26/03/2019 | 22:02 | מאת: Bo

אישתי כבר כמה שבעות סובלת ממתח וכאבים בצוור, מלווה גם בסחרחורות והעדר שינה זה התחיל מהתקבצויות, מתח וכאבים בחזה. בדיקות אק"ג, רנטגן של חזה וצוור ללא ממצאים. אנחנו אבודי עצות, מה שורש הבעיה? לאיזה סוג של מומחה לפנות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חסרים פרטים רבים כמו גיל מצב בריאות קודם ובדיקתה. ממליץ להתחיל בבדיקה יסודית אצל רופא המשפחה שתפקידו במידה ואינו יודע לאבחן להפנות לרופא המתאים. בריאות שלמה

27/03/2019 | 21:18 | מאת: Bo

תודה רבה על תשובתך, היא בת 43 בד"כ בריאה. אבל בשנים האחרונות יש הרבה לחץ ודאגות. רופא משפחה, ואורטופד לא מצאו כלום. אנחנו מחפשים כיוונים.

20/03/2019 | 07:15 | מאת: אורי

שלום לדק עודד התכתבנו בעבר ואני מודה לך על ההיתיחסות בכדי לחזק את האבחנה בדלקת חוליות מקשחת ניתן לי סטרואידים לתקופה קצרה. ואכן הכאב והנוקשות פחתה באופן משמעותי ועוד. סיפטומים נחלשו וזה רק 4 ימים. אם הסטרואידים ו3 שנים לא חשתי הקלה כזו טופלתי ביומירה ואברנל וקוסנטיקס שלא הגיבו וכרגע מעומד לטיפול בסימזה. ואני מאוד חושש אני סובל מכאב בכול הנקודות חיבור בשל לחץ דם קצת גבוהה מלא אוכל לקבל את הטיפולים מקו ראשון. האם יש טיפול ששוה לנסות רב תודות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא לגמרי ברור לי מה היתה התגובה שלך בעבר לסטרואידים ומה בדיוק השתפר ועם איזו כמות. הפרטים חשובים מאד. כיון שכבר עברת מספר קווי טיפול ההחלטות על ההמשך אינן פשוטות וצריכות להתקבל על ידי הראומטולוג שמכיר אותך הכי טוב.

21/03/2019 | 18:10 | מאת: אורי

קבלתי 15 מיל פרנדיזון. לשבוע על מנת לחזק את אבחנה של דלקת חוליות וזה עזר מאוד והכאב פחת משמעותית כולל הנוקשות אני מעומד לביולוגית בשם סמיזה מאחר ויומירה לא עזרה ואברנל לא עזר וגם קוסנטיקס כול תרופה נילקחה כ4 עד 5 חודשים השאלה אם הפרדנזון עזר זה מחזק את האבחנה