יובש בפה מורגש בעיקר בלילה

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

20/06/2018 | 07:11 | מאת: יובש בפה

בתקופה האחרונה אני מתעורר בלילות כאשר יש יובש בפה באופן חזק ואפילו כואב. בדיקות הדם,והסוכר תקינות. בעבר עברתי מספר רב של ניתוחים חוזרים להוצאת גידולים מסוג אדנומה פלפורמיק באיזור הפרוטיס כולל הקרנות ,שיתוק עצב הפנים באופן זמני.וגם כריתה מלאה או חלקית של האונה במידה והתופעה נובעת מהדברים הנ"ל ,יש טיפול או תרופות שיכולות לעזור? (אני מקפיד בנושא של אוכל ושתייה שיכולים לעזור ,אך אין שיפור) תודה

שלום! טיפול קרינתי באיזור הראש והצוואר גורם לירידה בתפוקת הרוק, אך מכיון שאתה מתאר תופעה שהופיעה לאחר שנים רבות, יתכן וקיים גורם נוסף לתחושת יובש הפה בלילות כגון: קושי בנשימה אפית, רפלוקס (עליית חומצות קיבה לאיזור הושט והלוע)ועוד. הטיפול צריך להיעשות בהתאם לממצאים בבדיקה. ממליצה לפנות לבדיקת רופא אא"ג מומחה למחלות בלוטות הרוק. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק