סרטן ראש הלבלב שהוסר בניתוח וויפל

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

01/07/2014 | 16:53 | מאת: זאבי

שלום הנני מסיים בשבוע הבא 18 טיפולי כימו גמזר שהחלו בדצמבר 2013 והנני מרגיש מצוין , זאת לאחר שחליתי בסרטן ראש הלבלב ועברתי ניתוח וויפל באוקטובר 2013 (הסרטן היה בדרגה 1 ללא גרורות ובלוטות הלימפה היו נקיות), אושפזתי לראשונה באוקטובר 2012 עם צהבת בעקבות היצרות בתעלת כיס המרה ליד הפפילה, עברתי פעולות ERCP מרובות כולל החדרת סטנטים ולקיחת ביופסיות, בדיקות אולטרה סאונד, CT, MRI , CEA, CA19-9 ולא נמצא גידול סרטני והחשד היה להצטלקות התעלה בעקבות מעבר אבנים , עברתי כריתת כיס מרה בסוף פברואר 2013 , באחת מפעולות ה ERCP המרובות , בינואר 2013 , הוחלט ע"י הרופאים לנפח בלון להרחבה , באזור ההיצרות , פעולה זו גרמה לפגיעה פנימית מסיבית בכלי דם והובהלתי לאנגיוגרפיה דחופה שהצליחה אך במהלכה במשך כשעתיים קיבלתי עשרות צילומי רנטגן באיזור הפפילה, הלבלב והתריסריון, לשאלתי, 1. האם יתכן שבגלל שהסרטן דרגה 1 בראש הלבלב התגלה רק כ 8 חודשים אח"כ- באוגוסט 2013, בביופסיה נוספת שנעשתה לי - הוא כתוצאה מההקרנות הרבות שעברתי ? 2.האם כדאי עכשיו בסיום הטיפול הכימי, לעבור בדיקת PET CT או מומלץ MRI בגלל הקרינות המסוכנות שספגתי בשנה וחצי האחרונות ? כמו כן ברצוני לציין כי , באשפוזי הראשון לפני כשנה וחצי גילו שיש לי לוקמיה CML ואני מטופל בהצלחה ב "גליבק" , תודה רבה,

זאבי תודה על השיתוף ואני מאחלת לך הרבה בריאות. אני חושבת שריבוי הצילומים הוא מה שאפשר את האבחון המוקדם שאפשר ניתוח והגדיל את סיכויי ההחלמה שלך ולא להיפך. יתכן שהגידול היה קיים כבר קודם אך לא ניתן היה לזהותו ולאבחן אותו. סרטן לבלב ידוע כסרטן שאין בו אפשרות לבדיקות סקר ולגילוי מוקדם והוא קשה לאבחון. CML נחשב היום כמחלה כרונית והטיפול בgleevec שיפר את תוחלת החיים ואיכות החיים באופן משמעותי. כמוכן ההדמיה המתאימה ביותר הינה אותה הדמייה שהיתה בתחילה על מנת שיהיה קל להשוות. בהצלחה.

03/07/2014 | 14:40 | מאת: זאבי

תודה על התשובה המהירה, עליי לציין רק שריבוי הצילומים והבדיקות שנעשו בחודשים אוקטובר 2012 ועד ינואר 2013 , לא נתן לרופאים אבחון מוקדם שאפשר ניתוח אלא רק אחרי ביופסיה נוספת שנעשתה כ 8 חודשים ( ביולי -אוגוסט 2013 ) הרבה אחרי ריבוי הבדיקות והצילומים והאנגיוגרפיה , ורק אז התגלה גידול קטן דרגה אחת שיצא מראש הלבלב, לפני זה הכל היה תקין וההשערות היו של הצטלקות וחסימה בצינור כיס המרה בעקבות אבנים שעברו מכיס המרה,

מנהל פורום סרטן הלבלב