פורום סרטן הלבלב

סרטן הלבלב הינו מחלה ממאירה המתחילה בלבלב ובעלת פוטנציאל לשלוח גרורות לאיברים חיוניים. במרבית המקרים אין אדם חש בסימפטומים ספציפיים ללבלב, ולעתים קרובות האבחנה נדחית עקב סימפטומים שאינם סגוליים לאיבר זה.

בעולם נפטרים מדי שנה 200 אלף איש מסרטן הלבלב; זהו גורם התמותה הרביעי מסרטן בארה"ב והשישי באירופה. בישראל מאובחנים מדי שנה כ-750 איש עם סרטן הלבלב. בגלל הקושי באבחון מוקדם והעדר בדיקות סקר יעילות רוב החולים אינם נתיחים.

אם האפשרות לניתוח קיימת, יש למצות אותה ולבדוק בהמשך טיפולים נוספים. אם הניתוח אינו אפשרי, קיימים מספר טיפולים, חלקם פשוטים ונסבלים וחלקם מורכבים יותר.

טרם נמצא השילוב שמאפשר ריפוי באחוזים גבוהים ולכן נערכים מחקרים בארץ ובעולם במטרה למצוא את השילוב הטוב ביותר, הן מבחינת יעילות והן מבחינת רעילות.

האפשרויות לטיפול בסרטן הלבלב הן מגוונות ומחייבות את המטפל לבדוק את המטופל ולקיים עמו שיחה גלויה על מטרות הטיפול ומגבלותיו.

בפורום זה תוכלו לקבל הסברים על האפשרויות הקיימות, אולם החלטה באיזו אפשרות לדבוק נעשית עם הרופא המטפל.

.
72 הודעות
69 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן הלבלב

17/05/2020 | 08:32 | מאת: אברהם

שלום רב. האם בדיקת MRI בטן עליונה עם חומר ניגוד מספיקה כדי לשלול סרטן לבלב? בבדיקה הלבלב הודגם תקין

16/05/2020 | 05:55 | מאת: אנונימי

אמי בת 58, בעברה הבריאה מסרטן הכליות, ומאז בבדיקות שגרתיות. בבדיקת האולטראסאונד האחרונה אובחן "נגע תת הדי א-ווסקולארי בגודל 10 ממ", מה משמעות הדבר? מה זה תת הדי? מה זה א ווסקולרי? מה הסבירות שמדובר בסרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

היי, אולטראסאונד זו בדיקה שמשתמשת בגלי על קול, ולכן התשובה קשורה בהדיות. נגע תת הדי הינו במרקם נוזלי יותר קרוב לוודאי ציסטה. נגע או ואסקו לארי - בלי כלי דם. שני המאפיינים הללו מתאימים יותר לציסטה מאשר לתהליך ממאיר. עם זאת אולטראסאונד זו בדיקה עם מגבלות( כמו כל בדיקה ( אם יש תסמינים או חשד ממאפיינים אחרים של הנגע יש לבדוק אם יש צורך בבדיקות נוספות. מי שהפנה לבדיקה יוכל להעריך אם יש צורך להתקדם או שהכל טוב

16/05/2020 | 18:23 | מאת: אנונימי

תודה רבה לך דוקטור, שבוע טוב.

14/05/2020 | 00:11 | מאת: אהוד

שלום רב, בן 55 לפני כ12 ימים התחילו כאבי בטן במרכז הבטן (מעל הטבור) שהקרינו לגב כמו חגורה, החמירו בשכיבה ובנשימה עמוקה, לווה בשלשול פעם אחת. ירידה במשקל מ85ק״ג ל81ק״ג.ביצעתי אולטרהסאונד בטן שיצא תקין וגם בדיקות דם שיצאו תקינות (כולל ליפאז) הכאבים חלפו לאחר חמישה ימים וחזרו שלשום(לאחר ארבעה ימים ללא כאבים כלל) בצורה חריפה עם כאבים מעל ומתחת לטבור ושלשולים מרובים. אציין כי ביצעתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שיצאו תקינות לפני כתשעה חודשים. האם יכול להיות שמדובר בסרטן הלבלב למרות האולטרהסאונד התקין וערכי הליפאז התקינים? ממה יכול לנבוע הכאב? האם גידולי לבלב שלא נראים האולטרסאונד יכולים לגרום לתסמינים שציינתי? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אהוד, סרטן לבלב הוא סרטן יחסית נדיר. עם זאת קיימים גורמי סיכון כמו דלקות לבלב חוזרות, סיפור משפחתי של סרטן לבלב, שד או שחלות( נשאות של מוצטי בגן שמעלה שכיחות של סרטן לבלב כמו . (BRCA או lynch והיו״ב. כמו כן סרטן לבלב קשה לאבחון ואין בדיקות סקר שהוכחו כיעילות בגילוי מוקדם של הסרטן הזה. במידה והכאבים חוזרים על עצמם ובעיקר אם אתה ממשיך לרדת במשקל כן יש מקום להעמיק את הבירור. רופא המשפחה יכול להמשיך את הבירור או בעצמו או בעזרת הפניה לגסטוראנטרולוג. מקווה שיחלפו ולא יהיה צורך. נירית ירום

07/05/2020 | 16:34 | מאת: גוד

שלום רב, בבדיקת דם ca 72.4 מוגבר= 146, בדיקת ca 19.9 =38, עשיתי בדיקת אולטרסאונד בטן עליונה מדוע בבדיקת אולטרסאונד בטן הודגם הלבלב חלקית ? מדוע לא יכלו לראות את הלבלב כולו? האם זה סימן לא טוב? בבדיקה כתוב: הכבד אינו מוגדל במרקם תקין, כיס מרה תקין ללא אבנים, דרכי מרה אינן מורחבות, הטחול בגודל ומרקם תקין הלבלב הודגם חלקית. מה הסיבה שהלבלב לא הודגם במלואו? איזו בדיקה אחרת ניתן לעשות בכדי לבדוק את הלבלב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מקווה שאתה מרגיש בטוב. שני דברים לגבי הבדיקות שביצעת, ובדיקות בכלל. ראשית כל בדיקה, לפני שמבצעים אותה חשוב לדעת: מדוע היא נעשית ומה מחפשים. למשל אם מדובר בכאבי בטן ימנית שמופיעים אחרי ארוחה עם הרבה שומן; הרי שאולטראסאונד היא בדיקת הבחירה כי רוצים לשלול נוכחות של אבנים בכיס מרה. לא ברור לי מה הסיבה לבירור, ומדוע בוצעו סמני סרטן (בדיקות הדם שתארת). סמני סרטן אילו אינם מהווים בדיקות סקר ( לגילוי מוקדם של סרטן) אלא לאחר אבחון סרטן של מערכת העיכול- מהווים אמצעי למעקב. לעיתים יהיו גבוהים בלי נוכחות של סרטן. כעת לשאלותיך: אולטראסאונד מבחינה טכנית ברוב המקרים לא יכול להדגים את הלבלב. ( הלבלב איבר אחורי ובתווך יש איברים שמכילים הרבה אויר וממסמכים את היכולת של האולטרסאונד להבחין בלבלב. סיטי היא בהחלט בדיקה שיכולה לאפיין טוב יותר את הלבלב ואיברים סמוכים לו. עם זאת יש לבדוק שוב את הסיבה לבירור שמא חלף, שמא החמיר ונוספו כעת מאפיינים נוספים שיאפשרו לרופאים לנתב באופן יעיל יותר את מסלול הבירור. בהצלחה

03/05/2020 | 20:44 | מאת: אהוד זילבר

שלום רב . בן 55, לפני שמונה חודשים קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה תקינה לפני שנה ניתוח בקע מפשעתי בשלושה ימים האחרונים כאבים בבטן (מצורפת תמונה של אזור הכאב) כאב לא מובן שהולך ובא. ניסיתי אומופרדקס שלא עזר. כואב יותר כשלוחצים על האיזור. בנוסף מידיי פעם כאב בגב במרכז הגב ובגב התחתון כשאני לוקח הרבה אוויר דרך הפה יש כאב באזור נרחב יותר מה זה יכול להיות? האם יכול להיות שמדובר בסרטן לבלב? סרטן אחר בבטן? קראתי שסרטן לבלב יכול להתבטא בכאבים באזור שסימנתי בתמונה שבו כואב לי. לינק לתמונה https://ibb.co/6HCFCMz תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
03/05/2020 | 23:49 | מאת: אהוד זילבר

האם העבודה שביצעתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שיצאו תקינים לפני 8 חודשים יכולה להעיד שזה לא סרטן קיבה ולא סרטן המעי הגס והדק? תודה מראש

04/05/2020 | 08:43 | מאת: אהוד זילבר

ליפאז-41 U/lללא צום תפקודי כבד תקינים מדדי דלקת תקינים האם עדיין יכול להיות שמדובר בבעיה בלבלב או סרטן באחד מאיברי הבטן? תודה מראש

05/05/2020 | 11:05 | מאת: אהוד זילבר

אולטרהסאונד בטן עליונה+תחתונה תקינים.

06/05/2020 | 04:56 | מאת: אהוד זילבר

מתנצל על הפיצול של ההודעות ועל החפירה הכאבים הם כמו חגורה שלוחים אוויר בבטן (איפה שסימנתי בתמונה) ובגב באותו איזור. האם לנוכח האולטרהסאונד התקין והליפאז התקין יכול להיות בכל זאת שמדובר בסרטן לבלב? אין ירידה במשקל וירידה בתיאבון ואין צהבת תודה מראש!!!

אהוד שלום, כאבי בטן גם במיקום שאתה מציין יכולים לסמן הרבה אבחנות שפירות. הכאבים שאתה מתאר הם לא הכאבים ״הקלאסיים״ של סרטן לבלב. עם זאת כאבים שלא חולפים במשך שבועיים, או לחילופין מלווים בבחילות והקאות, העדר יציאות יש לברר אותם היטב. התחלת בתהליך וזה שה us תקין זה טוב, גם האנזימים התקינים זה טוב. במידה והכאבים ימשיכו יש להמשיך את הבירור בעזרת רופא המשפחה . תרגיש טוב ובהצלחה.

06/05/2020 | 13:58 | מאת: אהוד זילבר

תודה רבה על תשובתך!! האם יכול להיות שמדובר בסרטן לבלב למרות ליפאז תקין ואולטרהסאונד תקין?

14/04/2020 | 21:25 | מאת: תמר

מספר ציסטות ,כ 3 במספר,בחלק דיסטאלי של גוף הלבלב, צמודות, הגודל הקוטר 8 מ"מ.ציסטה זעירה נוספת בזנב. * 12 מ מסוג צינור צדדי. IPM הציסטות סמוכות לצינור הלבלב, יכולות להתאים ל צינור הלבלב אינו מורחב. ללא עדות להאדרה של דופן או תוכן הציסטות לאחר הסרקה. לא הודגמו סימני רסטריקציה על פני הכבד והלבלב, בסידרת הדיפוזיה

לקריאה נוספת והעמקה

היי תמר, חשוב לדעת מה הסיבה שעשית Mri. הממצאים עצמם הינם בעלי מאפיינים שפירים, ובדר״כ מחייבים מעקב בלבד. עם זאת יש לברר את הסיבה לבדיקה ולפי זה לשקול האם כרגע יש צורך בבדיקות נוספות.

04/04/2020 | 13:36 | מאת: וסנטי

שלום, שאלה שקשורה לתרופה שאנשים עם בעיות בלבלב לוקחים. מדובר על קראון 25000. אבא שלי לקח את זה בעבר, ואני מחפשת את הקופסאות האלה. זה בא בקופסאות עגולות בקוטר 7 ס"מ וגובה 8 ס"מ. מצב תמונה לדוגמה. האם התרופה הזאת עדיין מגיעה בקופסא הזאת? תודה וסליחה שהשאלה לא קשורה ישירות למחלה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי, Creon זו תרופה שכבר אין עליו פטנט, ולכן יכול להגיע בהרבה אריזות. מה שחשוב שיהיה כתוב Creon 25000, . מעבר לזה כדאי להתייעץ עם רופא לגבי ההתוויה והמינון

29/03/2020 | 08:44 | מאת: כרמי

שלום דר׳ לפני שבוע וחצי התחלתי גרד בעור. ובלילה, לקחתי ואבן כדי להירגע והצלחתי לישון ללא גרד. (זה התחיל לאחר דאגה מוירוס הקורונה) אפילו לשתות היה לי קשה ולכן גם השתן היה מאוד כהה כמו כן הצואה היתה בהירה. קרה לי דבר כזה בעבר ונראה כאילו התייבשתי ומאז אני שותה יותר והשתן חזר להיות בהיר וגם צבע הצואה לא ממש חום אבל נוטה. בזמן לחץ ומתח נסתם לי התיאבון ואני בקושי אוכלת אז ירדתי קילו וחצי. הבוקר עשיתי בדיקות דם לתפקוד הלבלב והכבד. אני חוששת שזה הדבר הכי גרוע על פי האמור אשמח אם תעזור לי לפענח את מצבי על פי התסמינים . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי, לא כל כך ברור מהלך וסדר ההתרחשויות. גרד מלווה בשינויי בצבע השתן והצורה בהחלט מחייב בדיקות דם. לא ראיתי אם שלחת את התשובות. במידה והכל חלף וגם בדיקות הדם תקינות, נראה שאין מה להתייחס. במידה ויש חרידות הייתי מתייעצת עם רופא המשפחה.

08/03/2020 | 06:30 | מאת: אבי

לאחרונה יש לי גרד בעור לרגעים מסויימים שכשאני מגרד אני חש הקלה. כשהתקליתי עם מים חמים, המגע של המים החמים והזרם החזק גם עשה לי תחושת הקלה וכשהתעוררתי פעם אחת היה לי גרד ושוב גירדתי וכאגשתי הקלה. הגרד לא מתמשך אבל הוא קורה לעיתים בזמן האחרון. קראתי שגרד עלול להיות סימן לסרטן בלבלב או בכבד. בתפקודי כבד ALS יצא לי 41 כשהמקסימום זה 37. אין לי תסמינים חריגים כמו צהבת וכו. האם עליע לדאוג?

01/03/2020 | 14:43 | מאת: אנונימי

היי אבא בן 53, מזה 5 שנים לא עשה בדיקות דם לפני כשבועיים הרופא לא הסכים לחדש לו את מרשם התרופות (תרופות ליל"ד) מבלי לבצע בדיקות דם ברקע יש לו יל"ד בתוצאות בדיקות הדם היה לו סוכר 320 בצום ו a1c 11.5 למרות שלא הייתה עדות לסכרת בבדיקות הקודמות מלפני 5 שנים אז היה לו a1c 5.2 רשם לו הרופא תרופות לסכרת ובקש CT פרוטוקול לבלב יש לציין שיש ירידה במשקל כ 8-9 קילו תוך כ 7 חודשים אבל אומר שהוא מרבה בשתיה ולכן הפחית את כמות האוכל אין כאבי בטן או גב או צהבת משמעותית (ובילירובין בבדיקות דם תקין) אין במשפחה רקע של סרטן לבלב לא מעשן ולא שותה אלכוהול מאווד מודאגת מהבדיקה, אשמח לשמוע אם לפי הנתונים הלל יש סיכוי גדול למחלה או לא והאם סכרת יכולה להגיע ל 11.5 a1c תוך התקופה הזו .. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

היי, מבינה את דאגתך וכל הכבוד לרופא המשפחה ש״הכריח ״ את אביך לבצע בדיקות. איני יודעת מה הסיכוייים למחלה ממארת אצל אביך - אך אין זה משנה הוא חייב לשלול את זה. חמש שנים זה הרבה זמן כך שסוכרת בהחלט יכולה להגיע לזה גם בלי סרטן - עם זאת מצבור הסימנים בהחלט מחייבים בדיקה לעומק

25/02/2020 | 13:04 | מאת: רינה

שלום רב בת 62 ביצעתי בדיקת MRI בפענוח רשום שהכבד שומני, שדרכי המרה החוץ כבדיות בקוטר מקסימלי כ 7 מ"מ, ושיש 2 ציסטות בלבלב בראש ובגוף בקוטר של 3 מ"מ, והלבלב מעט אטרופי. שאלתי מה זה אומר, ומה ניתן לעשות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כבד שןמני תופעה רווחת לאחרונה יותר ויותר בעולם המערבי. היא איינה פוגעת בתפקוד הכבד. הציסטות בלבלב הן תופעה שפירה אך יש לעקוב לוודא שלא חל שינויי. לבלב אטרופי לבלב שגודלו קטן . יש לעקוב בבדיקת US ולפי הצורך ב MRI

22/02/2020 | 19:33 | מאת: אופיר

עשיתי לפני חצי שנה סיטי לבלב. תקין. כעת מעט כאבי בטן גב, ירידה של קילו וחצי. לפעמים בחילות. האם סרטן לבלב יכול להתפתח כה מהר?

לקריאה נוספת והעמקה

אופיר שלום, כאבי בטן וגב המלווים בבחילות וירידה במשקל של 1.5 ק״ג ( לא צוין מכמה) הם תסמיינים מאוד לא ספציפיים. מדוע בוצע CT בטן לפני חצי שנה? האם יש גורמי סיכון לסרטן לבלב? לצערי אין בדיקות סקר מוכחות לגילויי מוקדם, ומאידך לא ניתן לעשות כל החיים בדיקות סיטי מדי 3 - 6 חודשים. לכן יש לברר כאביים שנמשכים יותר משבועיים, ולברר ירידה במשקל בלתי רצונית של 10% ממשקל הגוף. הבירור כדאי שיעשה על ידי רופא המשפחה המכיר אותך באופן מיטבי והנ״ל יפנה למומחים בהתאם.

10/02/2020 | 19:01 | מאת: נטלי

שלום ד"ר, בת 31.לפני שנתיים הגעתי למיון עם כאב בטן נוראי שהיה בעיקר בחלק העליון של הבטן (אפיגסטרי).כאב זה לווה בבחילות נוראיות ועליה של טעם נורא מהבטן . בבדיקת הדם היו לי ast-54 ליקוציטים 14.86 ניטרופילים 12.13 ולימפוציטים 1.74 בזמן שהותי במיון היה לי דופק גבוה ולחץ דם גבוה. בדיקת ct בטן הראתה מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית -בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה שחלה שמאל עם נגעים היפודנסים 40*55ממ כל השאר תקין. אושפזתי לכמה ימים שבמהלכם בדיקות המעבדה היו תקינות. מאז היו לי עוד התקפים כאלה.בבדיקות דם בחדר מיון היו עליה בליקוציטים ועליה בעמילאז (104). עשיתי אולטראסאונד כיס מרה שיצא תקין וגסטרוסקופיה שיצאה תקינה. אתמול בלילה היה לי התקף כזה- כאבי בטן חזקים ביותר שמעירים מתוך שינה יחד עם טעם מר שעולה) .היום בבוקר עשיתי בדיקת דם והערכים שלא יצאו תקינים הם ליפאז -16 (הטווח הוא בין 21-67)ועמילאז 101. (הטווח הוא בין 28-100). למה ערך הליפאז נמוך? על מה זה יכול להעיד? האם זה יכול להיות מסוכן??

לקריאה נוספת והעמקה

היי נטלי, התקפי כאבי הבטן בהחלט מחייבים בירור. עם זאת בדיקות הדם שציינת לרבות הלא תקינות, אינן מדאיגות. מחייב בירור כי יש הרבה מצבים שפירים ברי טיפול שיכולים להפחית את ההתקפים. כמו כן לעיתים דלקות בלבלב הן מורכבות ויש לטפל בהן ככל המוקדם. לכן, למרות האי נעימות הכרוכה בביקורים במיון, במידה ויהיה שוב התקף הייתי ממליצה לפנות למיון

07/02/2020 | 10:12 | מאת: מיכאל

מוקדים ציסטיים בלבלב עד קוטר 0.8 סמ בחלקם מזוהה קשר לצינור הלבלב מתאימים קרוב לוודאי ל BD- ipmn.

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התשובה שנשלחה, אין משהו מדאיג, כן מחייב מעקב. מה מצבך ? זו שאלה שצריך כמובן הרבה יותר נתונים מהפסקה הזו

26/12/2019 | 18:10 | מאת: משה

ד"ר נכבד אני בן 73, בבדיקת c.t בטן התגלה אקראית לאחרונה ,ציסטה זעירה בזנב הלבלב בגודל 0.9 ס"מ. בדיקות דם תקינות ולא לוקח תרופות, ואין לי מחלות רקע. אותה בדיקת c.t שבוצעה לפני כשנתיים הממצא של הציסטה הזו לא היה. שאלתי: מה משמעות הממצא? והאם צריך לבדוק עוד משהוא או לעקוב? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

היי יכול להיו. שמדובר בציסטה פשוטה, למרות שלא היתה קיימת לפני שנתיים. יש להיוועץ.ברופא שהפנה ואז להחליט האם יש צורך בבירור נוסף או מעקב

24/12/2019 | 20:11 | מאת: טולטול

שלום רב , בסיטי של אמי התגלו מספר ממצאים: ממצא מתאים ל sol ציסטי לובולרי בזנב הלבלב במימדים אקסיאליים 2 ס"מ × 1.2 ממצא היפודנסי קטן בכיפת האונה הימנית של הכבד בקוטר 1.4 ס"מ טיבו אינו ברור אדרנלים מודגמים בצורה תקינה. ממצא ציסטי במימדים אקסליאריים במיצר קידמי ימני בעורק הפולמונרי 3.5 ס"מ × 5.3 גובהו כ 4 ס"מ מתאים לציסטה פרקרדיאלית. באונה הימנית של בלוטת התריס ממצא היפודנסי הטרוגני בקוטר 2.5 סמ . בבדיקת דם : Cea- 3.57 Ca 19.9 - 54.61 Glogoze 98 לחץ דם : לאחרונה לא מאוזן מתעוררת גם עם 159.. גובה 1.62 משקל 70 אשמח לחוות דעתך מה אומרים שלל הממצאים הנ"ל ... לאילו מומחים לפנות ... מה הדחיפות .. והאם הסיכוי לסרטן גבוה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי, יש לפנות חזרה לרופא שהפנה לבדיקה. היא/הוא יודעים את מידת החשד ( ומכך מה מידת הסיכוי לסרטן? ואת השלבים הבאים. ה cea. בנורמה, ו ca 19-9 אמנם חצה את הנורמה אך יכולים להיות הרבה הסברים לכך, לכן יש בהחלט לחזור לרופא/ המפנה

22/12/2019 | 22:29 | מאת: מיכאלה

שלום רב אם ביצעתי לפני שנה אולטרהסאונד בטן אשר יצא תקין והלבלב אובחן באופן מלא האם יכול להיות שאחרי שנה התפתח גידול סרטני? האם אולטרהסאונד מבחן סרטן בלבלב? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

היי, אולטראסאונד היא בדיקה מצויינת.לזהות ציסטות, והיא נטולת קרינה. עם זאת תהליכים מסויימים בלבלב ובכבד - עדיף בדיקת סיטי.

19/12/2019 | 09:05 | מאת: ליאן

שלום דר' ותודה מראש, שבועיים יש לי כאבי בטן שמעירים אותי גם תוך כדי שינה בחלק התחתון של הבטן, גם באמצע בצד ימין בישיבה כבר לא יודעת איפה כואב לי כל חלל הבטן...הייתי אתמול אצל רופאה כללית שמיששה לי את הבטן ונתנה לי בדיקות כולל u.s בטן. היא מיששה לי מאד חזק ושמתי לב שהכניסה את היד חזק בתוך הבטן, אמרה שלא מרגישה שהכבד או הטחול מוגדל. השאלה שלי, האם ממישוש חזק מאד והכנסת היד פנימה יכול בטעות כמובן להיגרם נזק לאיברים כי אני מבינה שהיא תופסת את האיבר ולוחצת עליו? כי עכשיו אחרי הבדיקה כואב לי יותר. קרה בעבר בטעות שרופא לחץ על איברים והם נפגעו. אודה לך מקרב לב על תשובתך הכנה. תודה רבה ליאן.

לקריאה נוספת והעמקה

היי, לא שמעתי או קראתי שמבידקה פיזיקלית נגרם נזק ןמטופלים. תרגישי טוב ומקווה שנמצא מזור לכאבים.

17/12/2019 | 13:21 | מאת: קרפה דיאם

שלום! אמא שלי עשתה MRCP .יש לנו תור לרופא בעוד כחודש. שאלתי היא- האם לפי המימצאים צריך להקדים את התור? אשמח לעזרתכם... סיבת ההפניה: ידוע על עליה קלה בליפז ועמילז מומלץ בירור של הלבלב. ממצאים: בהתייחס לשאלה הספציפית: הלבלב תקין בגודל. ללא הרחבת צינור הלבלב הראשי. לפי סדרות MRCP הודגמו מספר מוקדים ציסטיים זעירים בצוואר הלבלב בגודל עד 6 מ"מ בלבד. בראש הלבלב בגודל כ 5 מ"מ בלבד עם קשר לצינור הלבלב הראשי ככל הנראה IPMN מסוג דוקט צדדי. CBD מודגם לכל אורכו 5 מ"מ בלבד ללא פגמי מילוי. ללא הרחבת דרכי מרה תוך כבדיות. כיס מרה לא נצפה תפוח. אדרנלים ללא גושים. כליות בגודל תקין ללא הידרונפרוזיס. שופכנים אינם מורחבים. האאורטה הבטנית לא מורחבת ואין בלוטות מוגדלות ברטרופריטונאום. הטחול תקין בגודל ובמרקם. כבד תקין בגודל ובמרקם. ורידים הפטים פתוחים ללא פגמי מילוי. וריד פורטלי פתוח ללא פגמי מילוי. לסיכום: מוקדים ציסטיים בלבלב יכולים להתאים ל- IPMN מסוג דוקט צדדי. שאר הממצאים כמפורט במגבלות העדר הזרקה דינמית. האם זה מסוכן ? האם דורש התערבות מהירה? תודה רבה...

לקריאה נוספת והעמקה

היי, נוכח הממצאים שציינת אין צורך בלהקדים את התור, אילו ממצאים ציסטים שכעת אינם בעלי מראה המיצג תהליך אגרסיבי, עם זאת כן מחייב מעקב.

27/11/2019 | 06:45 | מאת: עמנואל

אימי בת 72 וערכה אולטראסונד בטן עקב תוצאה של בדיקת סמנים CA19-9 גבוה ( התוצאה 50) תוצאת בדיקת האולטרסונד בחלק של הלבלב הינו: לבלב - ראש וגוף הלבלב ללא ממצא פוקאלי.הודגם 2 DUCT PANCREATIC מ"מ מה זה אומר הודגם 2 DUCT PANCREATIC מ"מ???? אנא כמה שיותר אינפורמציה בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עמנואל, ראשית ca19-9-50, אמנם מעל לנורמה אבל לא מהווה הכוונה חד משמעית שיש סרטן. בערכים כאלה כל תהליך, לרבות תהליכים שפירים יכולים להסביר זאת. 2 ,מ"מ בראש וגוף הלבלב זה תקין, בזנב הלבלב בדרכ עד 1.5 מ"מ. הרחבה שלו תהיה על רקע תהליך חוסם, שיכול להיות דלקתי או גידולי. דלקתי יכול להיות דלקת חריפה או כרונית וגידולי יכול להיות גידול שפיר או ממאיר. - מקווה שזה מסביר מספיק.

05/11/2019 | 07:36 | מאת: יונה

שלום רב, לאחרונה יש לי כאבי בטן חזקים, עשיתי מספר בדיקותוגם בדיקות דם שאשמח לפענוח A/F/P-TM 3.3 LU/ML CA-19.9 3U/MLקטן מ CEA 2.1 NG/ML

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הבדיקות הללו אינן בדיקות לאבחון גורם לכאבי בטן. כולן יצאו בטווח הנורמה, ובהעדר סרטן לא מומלץ לעשות אותן. תרגיש טוב

שלום רב. אבא שלי אובחן עם אדנוקרצינומה באוקטובר 2018, עבר ניתוח WIPPLE עם כריתת ראש הלבלב, כימותרפיה (6 חודשים) עם GEMZAR וכדורים, וחודש לאחר סים הכימו התחיל הקרנות. אבי הצליח לעלות במשקל במהלך הכימו, ובימים בהם לא עבר כימו הצליח לתפקד באופן כמעט מלא. אולם אחרי סיום ההקרנות, מצבו הגופני הדרדר עד כדי כאבים עזים שמצריכים את היותו תחת השפעת שני אופיואידים, קנאביס ותרופות נגד בחילות והקאות. בבדיקת CT השבוע (חודשיים לאחר סיום ההקרנות) התגלה כי הסרטן התפשט, לכן לא רק שההקרנות לא הואילו, הסרטן אף התפשט עד כדי אובדן תאבון וירידה דרסטית במשקל. ה-CT ו-US לא הראו חסימה בגוף, לכן הרופאים קבעו שהעדר התאבון הוא כתוצאה מהתפשטות הסרטן. מקריאה באינטרנט (אני יודעת שלא כדאי) מצאתי כי התפשטות ואובדן תאבון הוא מצב סופני וכי אבד לנו כל סיכוי (גם הקלוש ביותר שהיה לפני ההקרנות) לחסל את הסרטן. האם כדאי לגרום לאבי לעבור סבב נוסף של חצי שנה של כימו כאשר אין ביכולתו לעלות במשקל והוא חי על אופיואידים? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

היי מירי, מצטערת על הבשורות הקשות, עם זאת כיום הטיפולים הכימים מצליחים לשפר איכות חיים, חלקם האינטנסיבים יןתר מצליחים לשנות גם תוחלת חיים. מה שקובע את יכולת ההתמודדות של מטופל עם טיפול כימי, זה המצב בתפקוד. ככל שמטופל שוהה יותר זמן משעות העירות מחוץ למיטה היכולת להתמודד עם תופעות לוואי, והסיכוי ליעילות עולה. כן הייתי ממליצה לדון עם צוות האונקולוגי ולהחליט ביחד על מתווה הטיפול. בהצלחה

03/10/2019 | 16:14 | מאת: אביבית

שלום רב באישה(בריאה עד כה) שעשתה בדיקות סמנים,והסמנים היו בערכים הנמוכים מהגבול העליון של הנורמה,אך לא מאוד נמוכים(שוב- בטווח הנורמה)- האם גובה הערכים מרמז על סרטן? אודה על תשובה אביבית

לקריאה נוספת והעמקה

אביבית שלום, לגובה הסמנים יש משמעות כשיש כבר אבחנה של סרטן. ערכי הנורמה נקבעו לפי סטטיסטיקה כך שרוב האנשים בלי סרטן יבטאו ערך נמוך מהנורמה. כלומר יהיו כאלה חריגים שיהיה להם סרטן וערכי הסמנים יהיו בנורמה, ולעומתם יש אפשרות לאנשים עם.ערכי סמנים גבוהים מהנורמה. במידה ועד כה את בריאה אין סיבה לבדוק סמנים. זו אינה בדיקת סקר ( בניגוד לממוגרפיה) . שנה טובה ובריאות איתנה

19/08/2019 | 00:11 | מאת: שושנה

היי. בת 42. סוכרתית מזה 30 שנה. עבר של סרטן בלוטת התריס (כרתו חצי), גידול שפיר בבלוטת הרוק (גם כרתו חצי) וספיץ מלנומה בירך האחורית (הוצא). בגלל תחושות בטן שכנעתי את הרופאה שלי לתת לי בדיקות סמנים לסרטן ובהן יצא הסמן ca-19-9 בערך גבוה של 42.7 (הבנתי שהמקסימום אמור להיות 37). הרופאה אמרה שהיא מצטערת שהיא נתנה לי את הבדיקות אבל שעכשיו אין ברירה אלא ללכת לעשות סיטי שהוא עם מלא קרינה כי יש מצב שאכן יש גידול בלבלב. כמה שאלות: 1. האם יש סטטיסטיקה לגבי הבדיקות האלה מבחינת אנשים ללא סרטן שהערך הזה אצלם בכל זאת גבוה? 2. האם יכול להיות קשר בין הערך הגבוה לסוכרת? 3. האם סיטי הוא הבדיקה היחידה שאפשר לעשות? בהנחה שאני יחסית רזה - האם אולטרסאונד לא יכול לתת את התשובות? יש לציין שהתחלתי לסבול מכאבים מפעם לפעם באזור השמאלי של הבטן, לכאורה מיקום הלבלב, לא יודעת אם זה פסיכוסומטי או לא. תודה על התגובה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי שושנה, בדיקת הסמן ca19-9 הינה בדיקה רגישה אך לא ספציפית. כלומר יכולה להיות חריגה מהנורמה שהסיבה אינה סרטן לבלב, יכול להיות מצבי דלקת ( של הכבד, כיס מאה) אי ספיקת כליות מחלות אוטאימוניות ועוד. לאנשים בריאים לא כדאי לעשות בדיקה זו. אנשים שיש להם סרטן לבלב או קיבהה, הזמן מהווה עוד שיטה להערכת הדינמיקה של הסרטן. גם החריגה מהנורמה שציינת היא חריגה מתונה. לאור זאת דרגת החשד נמוכה מאוד. עם זאת במידה והכאבים ממשיכים או שיש בבדיקה חוזרת עליה נוספת כן הייתי עושה סיטי. סיטי זה אמנם קרינה אך מהווה בדיקת בחירה לאיתור נגעים. בהצלחה וסליחה על העיכוב

13/08/2019 | 16:58 | מאת: קרפה דיאם...

שלום... אמא שלי, בת 73. מחלת רקע עיקרית שאובחנה ממש לאחרונה -סקלרודרמה. באה לידי ביטוי במעבדה, באצבעות לבנות -תסמונת רנו. כמו כן וירוס רדום בכבד. במעקב להנל אצל ראומטולוגית ומרפאת כבד. בבדיקות הדם האחרונות הגיע ערך קצת מוזר.היתי שמחה לחיות,עד שנגיע בעוד כשבוע לראומטולוג. Amylase: 131 שאר הערכים שנבדקו פחות או יותר בטווח. Crp תקין , esr כמעט אפסי. האם ערך כזה מחשיד, מטריד ,ויש צורך בהמשך בירור? אני רוצה לציין שאבא של אימי נפטר מסרטן הלבלב. אשמח למענה..תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

עמילאז על פי רוב אינו קשור בסרטן לבלב. במיידה ולסבך היה סרטן לבלב כן הייתי ממליצה לאימך לעבור יעוץ גנטי ולשקול בדיקה ל BRCA. במידה ותצא חיובית יהיה צורך במעקב צמוד לשלול מספר ממאירווית . במידה ותצא שלילית בהנחה שאנו לא יודעים מה היה לאביה אז תהיה בסיכון מוגבר מעט לסרטן לבלב . העמילאז נבדק על פי רוב לשלול דלקת בלבלב. יש לברר למה הופנתה לכל הבדיקות הנ״ל , איך היא מרגישה מה הסטטוס של הדלקת בכבד וכו׳.

29/07/2019 | 00:36 | מאת: Ella

שלום רב! בבדיקה EUS IPMN (BD-IPMN or mixed IPMN) with 3mains cystic lesions in pancreas: -Bigger one located in uncinated process 4X2.6cm large containing a possible mural nodule 7X4mm large sticked to internal face of the cyst in its lower and right part. FNB taken throughout duodenal wall with a 19g needle (olimpus). Visquous liquid (as mucus) and some solid stuff were got and sent for cytology and pathology , and markers (CA19.9 CEA) amylase -another cyst in uncinated process 1cm large - a septaded cyst lesion in junction body neck , 15X14mm large No solid component was sen inside the 2 last cysts Mild dilatation of MPD up to 4.5mm in head with stenosis on its of echogenic finding in its lumen Normal looking papilla. But small lithiasis seen in distal CBD lumen 6 and 3mm large. Mild dilatation of MPD up to 8mm. Retracted gallbladder with thickened wall without clear lithiasis inside it Heterogenous fatty liver. CA-19.9 ירד מ66 ל 50 תוצאות ביופסיה: מעט תאי ציפוי עמודי מפריש ריר,בודדים וברצועות, במראה שיכול להתאים ל- IPMN בדיספלזיה קלה מה הטיפול המומלץ במקרה הזה? עד כמה זה מסוכן ? הרופא גסטרו שביצע את הבדיקה המליץ על הניתוח השאלה האם זה מוצדק במקרה הזה ומה אופציות נוספות . מדובר בבן 82 תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הגיל אינו הקריטריון החשוב, חשוב מצבו הכללי של המטופל, מחלות נלוות ומצבו התזונתי - כל אלו מלמדים על תוחלת החיים ללא גידול ועל הסיכוי לעברור ניתוח ללא סיבוכים משמעותייים. המנתח/ת צריכים להעריך את המטופל ולהחליט אם אפשר לעקוב כל 3-6 חודשים EUS או לנתח.

07/06/2019 | 18:23 | מאת: שוני

כירורג אחד המליץ ניתוח ואחר כך טיפולים ואילו אחר אומר קודם טיפול ואחר כך ניתוח כד י להקטין את הגידול האם טיפול יכול להקטין את הגידול ומה הם אחוזי הסיכוי

לקריאה נוספת והעמקה

יויתר חשוב מגודל הגיידול זה מיקומו ויחס הגידול לכלי הדם הסמוכים. במידה וניתן לכרות את הגידול בשלמותו על פי רוב ינתחו קודם. כשיש ספק או חשש שהגידול חודר או לא מאפשר ניתוח מלא מומלץ טיפול קודם. הסיכוי להגיב תלוי במישלב שיבחר. גם אם הגידול קטן וזה לא במקום הנכון שה עדיין לא יאפשר ניתוח

בהמשך ל שאילתי על CA19.9 גבוה 66.5 וCEA1.5 נעשה MRCP MRI התשובה בהמשך מה ניתן להבין ומה לעשות? תודה ממצאים: הכבד בגודל ומרקם תקין. כיס המרה אינו תפוח. דרכי המרה אינן מורחבות. הלבלב מודגם אטרופי. ווירסונג מודגש אך אינו מורחב. ללא ממצא סולידי בלבלב. בראש ובאונציננט מודגם תהליך ציסטי לובולרי בגודל 5*4 ס"מ עם מחיצות בתוכו, ללא האדרה לאחר ההזרקה. ללא רסטריקציה בדיפוזיה. ללא קשר ברור עם ווירסונג. בגוף הלבלב מודגם ממצא ציסטי 3.1 ס"מ קשורה לווירסונג, חשוד לIPMNשל צינורית צדדית. הטחול בגודל ומרקם תקין. האדרנלים בגודל ומבנה תקינים. הכליה הימנית בגודל תקין, אורכה 11 ס"מ, בעלת פרנכימה שמורה פקט לצלקת גדולה בקוטב העליון אספקט אחורי. ללא עדות להידרונפרוזיס או גושים. ציסטות קורטיקליות קטנות. אגן חוץ כלייתי מעט גדוש. הכליה השמאלית יחסית קטנה, אורכה 5.8 ס"מ, בעלת פרנכימה דלה. ללא עדות לגושים. גודש מינימלי בגביע עליון. אגן חוץ כלייתי מעט גדוש. ציסטות קורטיקליות קטנות. בקוטב העליון ציסטה המורגית זעירה. ללא עדות למיימת או לימפאדנופתיה בחלל הבטן. אאורטה בטנית אינה מורחבת. לסיכום: שני תהליכים ציסטיים בלבלב. הציסטה בגוף חשודה לIPMNשל צינורית צדדית. הממצא הציסטי בראש ובאונצינניט ללא קשר ברור עם ווירסונג. האם פסוידוציסט? אחר? מומלץ יעוץ גסטרואנטרולוגי ובדיקת MRCPביקורת בעוד 6 חודשים. הכליה השמאלית אטרופיה כמתואר לעומת הכלייה הימנית. גודש מינימלי בגביע עליון משמאל - לקורלציה עם בדיקות שתן, לשלול המטוריה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, סליחה על האיחור בתגובה. IPMN היינן תהליך שפיר בעל יכולת לעבור התמרה לממאירות. על הרופאים מוטלת המשימה להעריך את הסיכון להתמרה לפי קריטרוינים שונים. ולפיי זה קובעים אם יש לעקוב או לנתח. המחליטים בדר״כ כיירורגם. מניחה שכבר פנית.

ד"ר שלום רב, הקפצתי את המייל למעלה מכיוון שרשמתי אותו כתגובה להמשך מיילים שלי אליך בענין ולא ידעתי אם תראי את זה למטה,, במייל הקודם הייתי אמורה לעשות C.T. ולפני כשלושה חודשים ערך עשיתי ופירטתי בהמשך כפי שתראי, התייעצתי אתך בעבר בפורום זה כפי שתראה במייל הקודם שלי אליך. מתנצלת מראש על אורך המייל אך אני מנסה לפרט כמה שיותר על מנת לקבל את עזרתך האדיבה בהכוונה לבעיה שלי. מכיוון שהכאב אותו אני מתארת עם החמרה לאחרונה, תדירות של לפחות פעם או פעמיים בשבוע, תיאור הכאב הינו פחות או יותר: הכאב מופיע פתאום לא קשור למאמץ, לא קשור לאוכל,הכאב הוא ממש קצר כמו בין 2-5 דקות לפעמים נמשך כ-10-15 דקות, כאב לוחץ באמצע הבטן העליונה בערך בשקע, באזור הסטרנום לפעמים מרגיש כאילו בתוך העצמות ולפעמים מרגיש בבשר קרוב לאזור הקיבה שמתי לב שכל פעם שהכאב מופיע שם, יש לי באותו זמן תמיד כאב נקודתי גם בגב מקביל לכאב ברום הבטן, הכאב קורע אותי, לוחץ מאד, איני מצליחה לעזור לעצמי, אני שוכבת עד שזה חולף, כמו כן שמתי לב שבזמן הכאב יש לי כאב נקודתי בגרון כאילו אני נחנקת אך אני מצליחה לנשום רגיל, לא משתעלת או משהו כזה, רק נעשית למספר דקות צרודה מעט. לאחר שהכאב חולף, כאילו כלום לא היה. אין בחילות אין הקאה או סימפטום נוסף כלשהו. לא לוקחת כדור נוגד כאב מכיוון שזה תוקף אותי למספר דקות אז לא רואה טעם לקחת כדור, לא לוקחת סותר חומצה כי אין לי צרבת. בחודש 12/2018 בוצע לי בגסטרו בדיקות: בגסטרוסקופיה חוזרות: באנטרום ממצא סובומוקוסלית בקוטר 15 מ"מ עם שקע וארוזיה במרכזו. נלקחו ביופסיות. תשובה פתלוגית של הביופסיה הינה: Fragments of gastric mucosa without significant abnormalitis עשו לי קולונוסקופיה - תקין. מהגסטרו נשלחתי ועשיתי C.T. בטן מכוון ללבלב ונרשם: לבלב תקין. גוש תת רירי בקוטר 1.5 ס"מ בעקומה הגדולה של אנטרום הקיבה, המתאדר לאחר הזרקת חומר ניגודי. דרכי המרה - תקינות. כיס המרה בגודל תקין. שני מוקדים נוזליים קטנים באיזור הפונדוס. מראה של כיס המרה יכול להתאים לאדנומיומטוסיס בפונדוס. נשלחתי לקורילציה עם בדיקת סונר. בדיקת סונר תקינה. הייתי אצל כירורג - לענין הממצא בכיס המרה - שאמר שהכאב אותו אני מתארת אינו קשור לכיס מרה. הייתי אצל אורטופד לענין הכאב- נשללה בעיה ממקור אורטופדי. בדיקות דם רוטינה תקינות למעט בתפקודי כבד ה-AST חריג מעט, במקום 32 יש חריגה שהינה 39. בעבר נאמר לי שיכול להיות שיש לי כבד שומני, לאחר בירור של בדיקות דם שעשו לי, אף על פי שאני רזה וללא שומנים בדם וללא כולסטרול, במשפחה מחלת לב, אין סכרת. האם בדיקת סיטי מכוון ללבלב אותה עשיתי , היתה רואה אם זה גיסט? או אחר? האם זה שהפוליפ שבעצם הינו כפי שנאמר לי בשנת 2017 בי"ח בלינסון, ע"י בדיקת EUS שזה שארית לבלב בעצם, אז איך ייתכן כי שארית לבלב גדלה? שמעת על דבר כזה? הרי התחיל מגודל של 5-6 מ"מ ובשנת 2017 גדל ל- 1.5 ס"מ? האם זה דבר מולד שארית לבלב? האם שארית לבלב יכולה לגרום לי לכאב אותו אני מתארת כמספר דקות התקף? ב-C.T. רואים גוש רירי בגודל 1.5 ס"מ בעקומה הגדולה של הקיבה האם זה בעצם אותו שארית לבלב? מה דעתך? מה עלי לעשות? למי לפנות? אפילו כהתייעצות נוספת, מכיוון שעד עתה עוקב אחרי הענין הנ,ל רופא הגסטרו בקופת חולים אומר שזה לא טוב שהוא עושה לי כל שנה מעקב של אנדוסקופיה רגילה ולוקח ביופסיה מכיוון שזה לא תורם דבר, אז מה עושים? מה לגבי הארוזיה שראו לי באנדוסקופיה ? ובכלל מה דעתך, מה יכול להיות הכיוון בכל זאת לכאב אותו אני מתארת? האם הממצא המתואר כשארית לבלב באנטרום יכול לגרום לי לסימפטומים כאלה? אנא תשובתך והכוונה מה עלי לעשות? מה עלי לבדוק? מה יכול להיות הכיוון? תודה מראש על תשובותייך וסבלנותך הרבה

לקריאה נוספת והעמקה

היי, בגלל שהכאב מחמיר הייתי חוזרת על גסטרוסקופיה, ובמידה ותקין חוזרת על סיטי או פטסיטי( אם יש חשד ל gist( פט סיטי בדיקה יותר מתאימה

13/05/2019 | 21:14 | מאת: אלה

שלום! אבא שלי בן 83 , ברקע סרטן מעי הגס לפני 15 שנה , קולונוסקופיה לפני שנה תקינה סכרת Hemoglobin A1c 8.3 עשה בדיקה שיגרתית כחלק ממנה CA19.9 , התוצאה 66.5 לפני שנתיים 27.1 CA 19-9 CEA 1.5 התוצאה של CA 19.9 מאוד מדאיגה , מה צריך לעשות ? לאיזה רופא לפנות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית יש לחזור על הבדיקה ורק ובמידה ונשמרת המגמה ולאחר שעבר תשאול על ידי רופא שמברר אם יש סיבה או חשד לסיבה , יש להפנות להדמיה כגון סיטי.

23/05/2019 | 18:13 | מאת: אלה

קיבלנו תוצאות של MRI . מה ניתן להבין ומה לעשות? תודה ממצאים: הכבד בגודל ומרקם תקין. כיס המרה אינו תפוח. דרכי המרה אינן מורחבות. הלבלב מודגם אטרופי. ווירסונג מודגש אך אינו מורחב. ללא ממצא סולידי בלבלב. בראש ובאונציננט מודגם תהליך ציסטי לובולרי בגודל 5*4 ס"מ עם מחיצות בתוכו, ללא האדרה לאחר ההזרקה. ללא רסטריקציה בדיפוזיה. ללא קשר ברור עם ווירסונג. בגוף הלבלב מודגם ממצא ציסטי 3.1 ס"מ קשורה לווירסונג, חשוד לIPMNשל צינורית צדדית. הטחול בגודל ומרקם תקין. האדרנלים בגודל ומבנה תקינים. הכליה הימנית בגודל תקין, אורכה 11 ס"מ, בעלת פרנכימה שמורה פקט לצלקת גדולה בקוטב העליון אספקט אחורי. ללא עדות להידרונפרוזיס או גושים. ציסטות קורטיקליות קטנות. אגן חוץ כלייתי מעט גדוש. הכליה השמאלית יחסית קטנה, אורכה 5.8 ס"מ, בעלת פרנכימה דלה. ללא עדות לגושים. גודש מינימלי בגביע עליון. אגן חוץ כלייתי מעט גדוש. ציסטות קורטיקליות קטנות. בקוטב העליון ציסטה המורגית זעירה. ללא עדות למיימת או לימפאדנופתיה בחלל הבטן. אאורטה בטנית אינה מורחבת. לסיכום: שני תהליכים ציסטיים בלבלב. הציסטה בגוף חשודה לIPMNשל צינורית צדדית. הממצא הציסטי בראש ובאונצינניט ללא קשר ברור עם ווירסונג. האם פסוידוציסט? אחר? מומלץ יעוץ גסטרואנטרולוגי ובדיקת MRCPביקורת בעוד 6 חודשים. הכליה השמאלית אטרופיה כמתואר לעומת הכלייה הימנית. גודש מינימלי בגביע עליון משמאל - לקורלציה עם בדיקות שתן, לשלול המטוריה.

06/05/2019 | 15:01 | מאת: ilil

אשמח מאוד בעזרה בפענוח תוצאות ביופסיה שחזרו היום, פגישה עם אונקולוג נקבעה רק בעוד מספר ימים ואנחנו מאוד בלחץ. ממש דחוף, תודה!! FNA-HEAD OF PANCREAS VERY SCANTY MATERIAL SHOWING FIBRIN, BLOOD AND FEW GROUPS OF MALIGNANT EPITHELIAL CELLS STAINING POSITIVE FOR PAN-KERATIN, CK-7,CK-19,P53,WEAKLY POSITIVE FOR CEA. 1.T-D0537 M-09350

לקריאה נוספת והעמקה

הלחץ הוא מובן, עם זאת לא ניתן לתת מידע קריטי כל כך במרשתת. יש סיבה שאט קטלוג מוסר את המידע עם ההשלכות הנגזרות .

05/05/2019 | 23:16 | מאת: הראל

שלום, אימא שלי בת 79, הרבה זמן עם כאבים בבטן וחולשה ולאחרונה נחלשה הרבה יותר, ישנה הרבה מאד וחסרת תאבון. עדיין אין לנו אבחון סופי (ביופסיה בשבוע הבא)אבל בבדיקת מרקרים הרמה הייתה 12000 (!) נראה גידול בזנב הלבלב ונראות כנראה גם גרורות בכבד. בימים האחרונים אימא שלי יותר מבולבלת, כאילו שהמוח בעירפול. מדוע הבילבול הזה קורה, האם זה סימן למשהו? יש משהו שאנחנו יכולים לעשות או רק לחכות לביופסיה?

לקריאה נוספת והעמקה

במצב של שינוי במצב הכרה יש לפנות למיון, על מנת שיעשו בדיקות דם לפעמים יש שנוי המלחין, או בבילירובין שגורם לזה, לעיתים מדובר בירידה בתפקוד של איבר בבטן ולעשות הערכה נוירולוגית אם יש משהו נלווה לערפול ההכרה.

שלום, מחפשת לפנות ליועץ גסטרו עם התמחות מתאימה, לאור בירור מתמשך ללא אבחנה. בן 40, בדרך כלל בריא ללא מחלות רקע סובל מאוד כ-7 חודשים משלשולים מימיים בתדירות (בד"כ 3-4 פעמים ביום) ומרקם משתנה (לפעמנים מים וגזים רבים), עם נפיחות בבטן, גזים ואי נוחות רבה בבטן. לא מעשן, לא צורך אלכוהול, ללא סימני צהבת, משקל תקין ללא ירידה/עליה במשקל. בעבר לא סבל מעולם מתסמינים דומים. בדיקות דם תקינות. גסטרוסקופיה, קולנוסקופיה, וידאו קפסולה ללא ממצאים. סיטי בטן (ט.מ אנטרוגרפיה) תקין, פרט לנגעים בכבד. ב-MRI כבד הממצאים הודגמו המנגיומות וציסטות. ממצאים: אין מיימת. כבד – בגודל ומרקם תקין. בסגמנט 8 מודגם נגע בקוטר 1.5 ס"מ עם אות גבוה ברצפי T2. בסגמנט 4 שני נגעים בקוטר 0.7 ס"מ ו 0.6- ס"מ, גם כן עם אות גבוה ברצפי T2. הנגעים עם אות נמוך ברצפי T1. הנגעים עם האדרה נודולרית היקפית ומילוי מההיקף למרכז. בנוסף, מספר ציסטות זעירות באונה הימנית של הכבד בקוטר 5 מ"מ. כיס המרה, הטחול, הלבלב והאדרנלים ללא ממצא. אין לזהות גושים בבטן העליונה. הכליות בגודל ומבנה שמורים. סיכום: המאנגיומות בכבד וכן ציסטות זעירות. בבדיקות צואה לתפקודי לבלב - אלאסטז תקין, פרופיל שומנים - FAT ACID, NEUTRAL FAT בצואה. כלומר זוהתה צואה שומנית. לאם היסטוריה משפחתית של סרטן שד (כולל מוטציה BRCA) וסרטן עור. אביה (הסב) נפטר מסרטן מעי הגס אחרי גיל 60. כך גם ארבעת אחיו ואחיותיו. שאלות: 1. האם יתכן ש-mri כבד לא זיהה גידולים בלבלב? 2. היינו רוצים להתייעץ עם מומחה גסטרו נוסף. בגלל שהכיוון היחיד עד כה היא סטאטוריאה (צואה שומנית), האם כדאי לפנות למומחה למחלות לבלב? או עדיף לפנות לייעוץ אצל גסטרואנטרולוג מומחה עם התמחות רחבה? 3. האם ומתי מומלץ לעשות MRI לבלב או EUS לבחינת מצב הלבלב לאור הממצאים הנ"ל? תודה מראש וסליחה על האורך. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

היי, אם האם נשאית של brca, כדאי לבדוק נשאות, זה "צובע" את כל הממצאים בדרגת חשד שונה אם מישהו נשא של brca או לא. מסכימה שהבירור צריך להיעשות במסגרת גסטרואנטרולוגיה ( אני אונקולוגית) יכולה להמליץ על גסטרואנטרולגים באסה"ר. והמברר יכוון לגבי הבדיקות השונות

ד"ר שלום רב, התייעצתי עמך בענייני בפורום, ראי בבקשה על פי כתובת המייל שלי. גם על פי שמי שירה. לציין שוב, בת 61, לא שותה אלכוהול, לא לוקחת כדורים, לא מעשנת, רזה, אין לי הליקובקטור כי אחרת הייתי מקבלת טיפול לכך, אין לי צרבות.. אציין שוב כבר למעלה משנה יש כאב ברום הבטן באמצע. כאב המום. אני במעקב אחר פוליפ סיסלי באנטרום משנת 2009. אתמול ביצעתי שוב לאחר שנה וחצי מהפעם הקודמת בדיקה אנדוסקופית וכך נרשם: ממצאי הבדיקה: ושט תקין. קיבה: רירית היפרמית באנטרום. באנטרום ממצא סובמוקוסלית בקוטר כ 15 מ"מ עם שקע וארוזיה במרכזו. נלקחו ביופסיות. תריסריון: בצל וחלק הורד - תקינים. אבחנות הבדיקה" GASTRITIS SOL OF ANTRUM. בפעמים הקודמות לא היה רשום לי שיש לי ארוזיה. הפעם מצויין ..... וארוזיה. רציתי לשאול בבקשה כי אני מאד חוששת, אני יודעת שאני צריכה להמתין בסבלנות לתשובת הביופסיה, אך מה זה אומר שיש לי ארוזיה? משנת 2009 ועד הבדיקה עתה, לא היה רשום לי ארוזיה. אציין כי במאי 2017 ביצעתי עקב הממצא הנ,ל כפי שציינתי במייל הקודם שלי אליך, בדיקת EUS בבי"ח בלינסון על מנת לשלול גיסט או SOL וצויין שם: הממצא שפיר יכול להתאים לשארית לבלב. הבנתי שאותו פוליפ בעצם זה שארית לבלב? האם זה שבאותה שארית לבלב יש ארוזיה, מרמז על גידול? לגבי גודל הממצא הוא נשאר כמו שהיה לפני שנה וחצי בקוטר כ15 מ"מ מלמד משהו? מכיוון שיש לי כאב המום מזה למעלה משנה ברום הבטן נשלחתי לבצע גם סיטי פרוטוקול לבלב, ממתינה עדיין לתור. האם זה שזה ארוזיה בממצא הנ"ל, שכפי שנכתב בזמנו בבי"ח בלינסון שארית לבלב, יכול לרמז שאולי הבעיה היא בעצם בלבלב? ורואים את זה באנטרום? אנא תשובותיך ואם אפשר לנסות להסביר לי תודה מראש על סבלנותך האדיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

ארוחה הכוונה לשחיקה של הרירית, מצב שיכול להיות כיב, פצע הרירית.ואכן את צודקת הביופסיה היא מאשרת במה מדובר. לכן כל השאר אילו תיאורים מנקודת מבט של הגסטרואנטרולוג. הביופסיה לאחר הסתכלות דקדקנית במיקרוסקופ.

24/11/2018 | 18:46 | מאת: שירה

כל כמה זמן עונים בפורום? בבקשה אם אפשר תשובה למייל הקודם ששלחתי

מצטערת על העיכוב, עניתי

16/11/2018 | 10:40 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, רקע אודותי: בת 61. לא מעשנת, לא שותה אלכוהול,רזה. משנת 2009 במעקב גסטרו עקב פוליפ סיסלי באנטרום. בתחילה הפוליפ היה בגודל 5-6 מ"מ, אחר כך 8-9 מ"מ ובשנת 2017 גדל ל-1.5 ס"מ. בחודש אפריל 2017 לערך החלו לי כאבים ברום הבטן האמצעית, מעין לחץ באזור השקע למעלה. פניתי לגסטרו, וכיוון שגם הייתי צריכה באותה עת לחזור על אנדוסקופיה, ומכיוון שהפוליפ גדל ל- 1.5 ס"מ רופא הגסטרו שלח אותי לבי"ח בלינסון לבצע בדיקת EUS +FNA מהממצא. דו"ח EUS מחודש מאי 2017 הינו כך: באנטרום מודגם ממצא סבמוקוזלי בקוטר 1.5 ס"מ עם שקע מרכזי - בהנחת המתמר - הממצא בעל רקמה זהה לרקמת לבלב - יכול להתאים שארית לבלב, הודגם לבלב במרקם תקין. אבחנה EUS = Gastric Small Pancreatic Rest נשלחה פתולוגיה = לא. המלצות= הממצא בקיבה שפיר ואין צורך במעקב מיוחד. לא בוצע FNA כפי שאתה מבין כי לא ראו צורך. במשך כל אותו זמן ומעת לעת המשכתי להתלונן ואמרתי לרופא שיש לי כאב ברום הבטן וכי בעצם זה לא נרגע, ולא נשלחתי לבירור נוסף. אציין כי אין לי חס וחלילה בחילות או הקאות או ירידה במשקל , אלא רק כאב מידי פעם שמתעורר ברום הבטן למספר דקות לחץ חזק באזור. זה יכול להיות לעיתים יום יומי או פעם בשבוע לפעמים שוכחת מזה ולפעמים חוזר, לא קשור לאוכל או משהו כזה, כך סתם מתעורר לו כאב ברום הבטן\לחץ. כעט, אתמול, חזרתי לרופא בגסטרו שבעצם אותו רופא הוא זה שעוקב אחרי הפוליפ שלי משנת 2009 וביקש שאבצע C.T. פרוטוקול לבלב. אני מאד בחרדה, מכיוון שאני מתלוננת בעצם על הכאב ברום הבטן מחודש אפריל אולי אפילו לפני משנת 2017. עבר הרבה זמן. ואני בחשש גדול שמא ימצא לי משהו מאד מאד מסוכן. שאלתי היא האם זה שביצעתי בדיקת EUS במאי 2017 היו יכולים לראות אם יש משהו בלבלב? האם זה שעבר כל כך הרבה זמן זה יכול להיות גרוע? רופא הגסטרו אמר שהפוליפ לא יכול לגרום לי לכאב אותו אני מתארת, וכן הבנתי שיכלו לראות בEUS אם חלילה זה היה גיסט, ואמר שרקמת לבלב אותה ראו בבדיקת ה- EUS אינה גורמת לכאב. אז מה עוד יכולה להיות הסיבה? חוששת ממצב מסוכן . אנא תשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

אנסה לעזור, ב eus הרבה פעמים רואים ממצאים חשודים בלבלב. אצלך לא ראו ולכן לא דגמו. זה יכול להיות gist אמנם גידול אך בתחזית טובה. אין ברירה אלא להמתין לתוצאות הסיטי ולחזור במידת הצורך על eus.

14/05/2019 | 08:13 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, התייעצתי אתך בעבר בפורום זה כפי שתראה במייל הקודם שלי אליך. מתנצלת מראש על אורך המייל אך אני מנסה לפרט כמה שיותר על מנת לקבל את עזרתך האדיבה בהכוונה לבעיה שלי. מכיוון שהכאב אותו אני מתארת עם החמרה לאחרונה, תדירות של לפחות פעם או פעמיים בשבוע, תיאור הכאב הינו פחות או יותר: הכאב מופיע פתאום לא קשור למאמץ, לא קשור לאוכל,הכאב הוא ממש קצר כמו בין 2-5 דקות לפעמים נמשך כ-10-15 דקות, כאב לוחץ באמצע הבטן העליונה בערך בשקע, באזור הסטרנום לפעמים מרגיש כאילו בתוך העצמות ולפעמים מרגיש בבשר קרוב לאזור הקיבה שמתי לב שכל פעם שהכאב מופיע שם, יש לי באותו זמן תמיד כאב נקודתי גם בגב מקביל לכאב ברום הבטן, הכאב קורע אותי, לוחץ מאד, איני מצליחה לעזור לעצמי, אני שוכבת עד שזה חולף, כמו כן שמתי לב שבזמן הכאב יש לי כאב נקודתי בגרון כאילו אני נחנקת אך אני מצליחה לנשום רגיל, לא משתעלת או משהו כזה, רק נעשית למספר דקות צרודה מעט. לאחר שהכאב חולף, כאילו כלום לא היה. אין בחילות אין הקאה או סימפטום נוסף כלשהו. לא לוקחת כדור נוגד כאב מכיוון שזה תוקף אותי למספר דקות אז לא רואה טעם לקחת כדור, לא לוקחת סותר חומצה כי אין לי צרבת. בחודש 12/2018 בוצע לי בגסטרו בדיקות: בגסטרוסקופיה חוזרות: באנטרום ממצא סובומוקוסלית בקוטר 15 מ"מ עם שקע וארוזיה במרכזו. נלקחו ביופסיות. תשובה פתלוגית של הביופסיה הינה: Fragments of gastric mucosa without significant abnormalitis עשו לי קולונוסקופיה - תקין. מהגסטרו נשלחתי ועשיתי C.T. בטן מכוון ללבלב ונרשם: לבלב תקין. גוש תת רירי בקוטר 1.5 ס"מ בעקומה הגדולה של אנטרום הקיבה, המתאדר לאחר הזרקת חומר ניגודי. דרכי המרה - תקינות. כיס המרה בגודל תקין. שני מוקדים נוזליים קטנים באיזור הפונדוס. מראה של כיס המרה יכול להתאים לאדנומיומטוסיס בפונדוס. נשלחתי לקורילציה עם בדיקת סונר. בדיקת סונר תקינה. הייתי אצל כירורג - לענין הממצא בכיס המרה - שאמר שהכאב אותו אני מתארת אינו קשור לכיס מרה. הייתי אצל אורטופד לענין הכאב- נשללה בעיה ממקור אורטופדי. בדיקות דם רוטינה תקינות למעט בתפקודי כבד ה-AST חריג מעט, במקום 32 יש חריגה שהינה 39. בעבר נאמר לי שיכול להיות שיש לי כבד שומני, לאחר בירור של בדיקות דם שעשו לי, אף על פי שאני רזה וללא שומנים בדם וללא כולסטרול, במשפחה מחלת לב, אין סכרת. האם בדיקת סיטי מכוון ללבלב אותה עשיתי , היתה רואה אם זה גיסט? או אחר? האם זה שהפוליפ שבעצם הינו כפי שנאמר לי בשנת 2017 בי"ח בלינסון, ע"י בדיקת EUS שזה שארית לבלב בעצם, אז איך ייתכן כי שארית לבלב גדלה? שמעת על דבר כזה? הרי התחיל מגודל של 5-6 מ"מ ובשנת 2017 גדל ל- 1.5 ס"מ? האם זה דבר מולד שארית לבלב? האם שארית לבלב יכולה לגרום לי לכאב אותו אני מתארת כמספר דקות התקף? ב-C.T. רואים גוש רירי בגודל 1.5 ס"מ בעקומה הגדולה של הקיבה האם זה בעצם אותו שארית לבלב? מה דעתך? מה עלי לעשות? למי לפנות? אפילו כהתייעצות נוספת, מכיוון שעד עתה עוקב אחרי הענין הנ,ל רופא הגסטרו בקופת חולים אומר שזה לא טוב שהוא עושה לי כל שנה מעקב של אנדוסקופיה רגילה ולוקח ביופסיה מכיוון שזה לא תורם דבר, אז מה עושים? מה לגבי הארוזיה שראו לי באנדוסקופיה ? ובכלל מה דעתך, מה יכול להיות הכיוון בכל זאת לכאב אותו אני מתארת? האם הממצא המתואר כשארית לבלב באנטרום יכול לגרום לי לסימפטומים כאלה? אנא תשובתך והכוונה מה עלי לעשות? מה עלי לבדוק? מה יכול להיות הכיוון? תודה מראש על תשובותייך וסבלנותך הרבה

09/11/2018 | 21:51 | מאת: פרג

שלום, אבי בן 68 אובחן לפני 7 חודשים עם סרטן לבלב לא נתיח. הגידול עולה על הכלי ועוטף את חלקו התחתון של עורק הצליאק ועוטף לחלוטין את הSMA. אבי עבר כבר 14(!!!) טיפולים בפולפירינוקס והמחלה סטטית לגמרי. בעקבות הטיפולים איבד הרבה במשקל ועכשיו החלה גם נטורופתיה דרגה 2. השאלות: 1. מה המשמעות של הקרנות במצב הזה? מה מטרתן? 2. על פי הספרות אחרי כמה טיפולי פולפירינוקס בממוצע הגוף מפתח עמידות לכימו ומפסיק להגיב לטיפול. 3. בהמשך לשאלה 2 כמה זמן אדם יכול לחיות "בסטטוס" הזה שבו המחלה סטטית? 4. רוצה להכין ולהתכונן לבאות, רציונלית לגמרי ומבינה שאין הרבה זמן עד שיהיו גרורות. מה תוחלת החיים בשלב הזה? המון המון תודה מרטש

לקריאה נוספת והעמקה
13/11/2018 | 08:53 | מאת: שלמה גוברמן

שלום פרג, בטוח שד"ר נירית תענה לשאלותיך בקרוב, אבל ברשותך וברשותה אשתדל לתרום מעט מניסיוני: 1. רדיותרפיה מסוג SBRT (לרוב 5 טיפולים) יכולה להיות די אפקטיבית בסרטן לבלב מקומי מתקדם. היא עדיפה על IMRT משום שהיא בעלת רעילות ונזק סביבתי ( collateral damage) מופחת. 2. זה מאוד אינדווידואלי. קודם כל חשוב להבין כי עצם התגובה עצמה, אינה מובנת מאליה. מעולם אין באונקולוגיה 100% תגובה. ב- פולפירינוקס סה"כ אחוזי התגובה הם בסביבות 34%. אביך נופל תחת הקטגורית תגובה שנקראת מחלה יציבה (stable disease). לי באופן אישי הייתה מטופלת שקיבלה 32 טיפולי פולפירינוקס, וזו אכן כמות גדולה ביותר. 3. כל עוד יש תגובה טיפולית ( ובמקרה של אדנוקרצינומה של הלבלב זה בהחלט כולל גם מחלה יציבה), תופעות הלוואי מהטיפול נסבלות, תמונת הדם מאפשרת המשך טיפול, והמטופל מעוניין להמשיכו, הטיפול ימשך. לא פעם במידת הצורך, ניתן לעשות הפחתות במינוני התרופות. זה מקובל בהחלט באונקולוגיה. לעיתים אם יש תופעת/תופעות לוואי שהן יחודיות לפרוטוקול מסוים והופכות לבלתי נסבלות, יש צורך להחליף פרוטוקול טיפולי. האיבוד במשקל, יכול לנבוע גם מהמחלה עצמה וגם מהטיפולים או משילוב של שניהם. חשוב להשתדל לטפל בזה. הנוירופתיה נובעת ככ" מהאוקסליפלטין. יש דברים שניתן לקחת בתחום הרפואה המשלימה שיקלו על התופעה, אם כי בגדול קל יותר למנוע או להפחית אותה מאשר לטפל בה לאחר שהתפתחה. אישית, מאוד ממליץ לשלב רפואה משלימה שפויה עם טיפולים אונקולוגיים. יותר מכך, אקצין ואומר כי אני לא ממליץ לאף חולה סרטן לעבור טיפולים אונקולוגים מכל סוג שהוא ללא שילוב של הרפואה המשלימה/אלטרנטיבית. בשורות טובות, שלמה

13/11/2018 | 17:52 | מאת: פרג

תודה רבה, אשמח אם תוכל להציג את עצמך :) כמו כן לא הבנתי את התועלת בהקרנות. מה מטרתן? הבנו שאין תקווה לניתוח. האם זה להארכת חיים?

13/11/2018 | 18:25 | מאת: שלמה גוברמן

במקרה של אביך כפי שתארת יש, למיטב הבנתי, 2 הסברים אפשריים להמלצה על טיפול קרינתי: 1. יתכן והרופאים חושבים שהוא לא נתיח גבולי (borderline resectable) ובמקרה כזה, מטרת הטיפול הקרינתי הוא לצמצם את הגידול בלבלב, בתקווה (במידה וכמובן אין עדות לגרורות) שזה עשוי להביא למצב של נתיחות. 2. לפעמים הטיפול הקרינתי הוא פליאטיבי בעיקר במצב בו הגידול בלבלב גורם למטופל כאבים. מחקרים מראים כי טיפול קרינתי (במיוחד מסוג SBRT) יכול גם לתת איכות חיים טובה יותר, וגם להאריך במידה מסוימת שרידות. לא פעם משלבים טיפול כימותרפי עם טיפול קרינתי (chemoradiation) חושב כמובן שזה יהיה נכון שתפנה את שאלתך לרופא המטפל אשר המליץ על הטיפול, כדי לשמוע ממנו הסבר ולרדת לעומק דעתו. לא חושב שזה המקום הראוי "להציג" מי אני. מי שמעונין, יכול לעשות חיפוש בגוגל :) שאו ברכה

תודה רבה גובי :)

שלום, הממשלה פולפירינוקס נכנס לראשונה לטפל במטופלים עם סרטן לבלב גרורתי, ומשם יש הרבה נתונים. לפני שנה בעקבות מחקר מצוין ניתן טיפול זה כטיפול מונע לאחר ניתוח. לגבי הסיטואציה של אביך - יש פחות נתונים. ניסו לתת את הטיפול כדי להפוך למחלה נתיחה. היות ואתם אביך לא היתה כל נסיגה- אין מקום לשקול ניתוח. אני בסיטואציה כזו ממשיכה עם הטיפול תוך הורדת מינון או תרופה להקטין את תופעות הלוואי. הטיפול הקרינתי יכול לאפשר תקופה ללא כימותרפיה. אין נתונים טובים על תוחלת החיים בשלב 3,עם טיפול בפולפירינוקס. ממחקר שבו נתנו במטרה לנתח , המטופלים שהמחלה לא התקדמה תחת טיפול חיו בממוצע 26 חודשFOLFIRINOX Induction Therapy for Stage 3 Pancreatic Adenocarcinoma. Sadot E, et al. Ann Surg Oncol.

01/11/2018 | 10:34 | מאת: ציפי

שלום רב, בבדיקת mrcp עם חומר ניגודי, נמצאו אבני מרה עם דלקת כרונית שידוע לי על כך מזה שנים, כמו כן נמצאו 2 ציסטות, האחת 0.5 ס"מ היכול להתאים לside branch ipmn , והשניה 0.7 ס"מ בעלת מאפיינים בלתי ספציפיים. כמו כן אין לי פקטור 11. האם היית ממליצה על בדיקת מרקרים או בדיקות מעבדה אחרות? או בכלל משהו אחר? תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי ממליצה להמשיך את המעקב שאת בו.

14/10/2018 | 16:11 | מאת: אורי ראובני

שלום אבא שלי בן 82 עם מספר cva בעבר הרחוק. נתנייד על כסא גלגלים יכול לעלות 3 קומות עם עזרת מעקה. אבל כרגע חלש מאוד ירד במשקל. לפני כחצי שנה גידול בסדר גודל של 2.2*2 באונצינט פרוצט. ללא הרחבה של צינורות. עם ציסטות בטחול כנראה המנגיאומה. כיום הגידול גדל ורוצים לנתח כי אין פתרון אחר. השאלה אם כדאי לנסות כימוטרפי או טיפול ביולוגי לפני??? האם אבא יכול לעמוד במצבו בטיפול שכזה? האם אבא יכול לעבר ניתוח ויפל? למה אי אפשר רק להוציא את הגידול ללא כריתה של כיבה כיס מרה וכו... רק את הגידול מהלבלב????? האם במצב הזה הוא בכלל כשיר? מה הסיכוי שלו לשרוד ניתוח כזה אולי עדיף לא לעשות כלום???

לקריאה נוספת והעמקה

אורי שלום, מצטערת שעונה רק כעת, עם זאת להעריך האם בן אדם יכול לעמוד בטיפול כימי או ניתוח יש לראות אותו פיזית ואת כל ההיסטוריה הרפואית. הניתוח הינו whippelle כי להוציא רק את הגידול - זה כמו לא לעשות כלום רק יותר מסוכן. אם לדעת המנתחים יכול לעמוד בניתוח כדאי לנתח ואחר כך לשקול אם יכול לעמוד בטיפול כימי מונע.

שלום כחלק מבדיקות כלליות לרגל יום הולדת 50, במכון הפרטי הציעו לי תמורת תוספת תשלום להוסיף לבדיקות הדם בדיקות מרקרים סטרניים שונים כמו PSA ו CA-19-9. לגבי PSA קראתי שזה יכול להיות מועיל למניעת סרטן ערמונית, אבל לא מצאתי שום סימוכין שיש תועלת בבדיקת מרקר CA19-9 אצל אדם בריא ואסיפטומטי? מה גם שהבדיקה מאד יקרה. רופא המשפחה שלי מתנגד ואינו ממליץ לבדוק אף מרקר ללא סיבה, כולל PSA. הוא אומר שזה עלול לגרום לאבחון ייתר שךא לצורך ובדיקות פולשניות מיותרות (בעיקר PSA אבל לא רק). אין הסטוריה של מחלות סרטן במשפחה. אשמח לשמוע את דעת הרופא תודה ושנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום, אני נוטה להסכים עם רופא המשפחה, באדם בריא ללא סיפור משפחתי או גורמי סיכון אחרים אין כל התוויה לעשות בדיקת ca19-9. גם באנשים עם סיכון מוגבר יש הרבה סימני שאלה לגבי בדיקה זו ויכולתה לעזור בגילוי מוקדם. על אחת כמה וכמה כאשר הסיכון הינו סיכון ממוצע. לגבי psa, פה הדעות חלוקות יש הטוענים ליכולת של psa לגלות סרטן ערמונית בשלב מוקדם יותר אך על פי רוב גילוי מוקדם זה לא משפיע על תוחלת החיים ולכן יש סימן שאלה גדול אם כדאי. תוכל להתיעץ עם אורולוג אם קיימת סיבה לבדוק אצלך psa. לגבי ca-19-1 לדעתי אין כל סיבה לבדוק זאת. בהצלחה ובריאות איתנה.

23/09/2018 | 19:02 | מאת: דניאלה

בעלי בן 56 אובחן לפני חודש עם סרטן בלבלב שלב 4 עם גרורות לכבד ריאות וילך הבטן .. עשה שני טיפולים כימותרפיים ולא מעוניין להמשיך. כמה מהר המחלה תתפשט ללא טיפול? מה עוזר טיפולים כימותרפיים? כרגע מטופל קבוע במורפין כבר חודש ימים יש לו עבר התמכרותי .. הוא יכול להתמכר אחרי תקופה של חודש?

לקריאה נוספת והעמקה

דניאלה שלום, סרטן לבלב של בעלך לפי מה שציינת התפשט לכבד לריאות ותחלל הבטן. הטיפול הכימי מצליח בחלק מהמקרים להאיט או לעצור את ההתפשטות. ללא טיפול ההתפשטות ממשיכה בקצב המקורי שמשתנה לכן קשה לנבא. לגבי התמכרות לתרופות נוגדות כאבים. כל עוד נוטלים את התרופה בזמן כאבים אין התמכרות. אמנם לעיתים יש צורך להעלות את המינון אך זה בגלל החמרה בכאבים. במידה ונוטלים תרופות אלו לשינוי מצב הרוח, ללא כאבים אז עלולה להתפתח התמכרות. שירגיש טוב יותר.

שלום רב, בן 40, גבר. אני סובל מכאבי בטן שאינם חולפים כבר מס' חודשים. קיימת החמרה בתכיפות הכאבים, כלומר הכאב הוא לפרקי זמן ארוכים יותר ויותר. הכאב הוא בצד שמאל וגם במרכז הבטן. יצויין כי אימי נפטרה מסרטן הלבלב ודיווחה על סיפטומים דומים. רופאת משפחה נתנה הפנייה לאולטרסואנד. האם לבקש גם בדיקת סיטי? אני חושש מאוד שאלו תסמינים של סרטן הלבלב כפי שחוותה אימי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ארבל, כאבי בטן הם תסמינים כללים מאוד גם סיבות רבות מאוד ומגוונות. גם סרטן לבלב יכול להתחיל ככאבי בטן. עם זאת לא כל כאב בטן הינו סרטן לבלב. בהחלט יש מקום לברר לעומק כאבי בטן שממשיכים חודשים. במידה ולא ימצא הסבר באולטראסאונד ובבדיקות גם יש מקום להתיעץ עם גסטרואנטרולוג/את ן/או CT.

07/08/2018 | 19:33 | מאת: ירמי

חולה בן 32 בלתי נתיח , שבנו בכורו נולד לפני כ:10 ימים ונישמר דם תבורי , האם שילוב הדם התבורי עם הכימוטרפיה עשוי להועיל בתופעות ואו לסייע בצימצום הגידול והגברת הסיכוי לניתוח . על תגובתך אודה. מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בדם הטבורי יש הרבה מאוד תאי גזע וזה ייחודו של הדם הטבורי. אלו תאים עמידים בפני טיפולים כימים ולכן לעיתים משמשמים לתמיכה במחלות ממאירות של הדם והלימפה. עם זאת מדובר עדיין בתאים שונים משל המטופל ( חולק רק 50 % מהמטען הגנטי) ולכן לא מקובל להעביר את התאים לאדם שמקבל אמנם טיפול כמי אך הטיפול הזה על אף מורכבותו אינו גורם לדיכוי מח עצם כל כך קיצוני. לסיכום לא מקובל לה"שתיל" תאי גזע מדם טבורי כתמיכה במח עצם, וודאי שאין מידע לגבי היכולת של תאי אב בשיפור היעילות של הטיפול.

14/05/2018 | 22:41 | מאת: שירה

לבן זוגי גילו סרטן בלבלב, הוא עשה סבב של 5 טיפולי כימו, הסרטן הצטמק , אבל תוך חודשים הוא ירד 11 קילו , היום הוא שוקל 60 קילו , יש לו עוד 3 טיפולי כימו עם תופעות לוואי קשות , הרופא אמר שאין מה לעשות חייב עוד כימו לפני הניתוח, השאלה שלי האם במשקל של 50 אפשר לנתח , זה לא מסוכן מדי?

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה של נתיחות, אינה שאלה לפורום כזה, זו שאלה שצריכה להישאל בפני הרופא המנתח ויש שני היבטים. אחד האם הגידול נתיח?(למשל לא מגיע לכלי דם גדול) והשני האם האדם יעמוד בניתוח. ירידה במשקל יפי"ר אינה קריטריון- עם זאת ירידה ברמות אלבומין בדם, מצב גופני, מצב תפקודי מערכות חיוניות הם קריטריונים המשוקללים על ידי הרופא והילד עם נסיונו נקבעים רמת הסיכון מהניתוח והסיכויים לעבור הניתוח בהצלחה.

22/12/2017 | 15:31 | מאת: בני

ועוד שאלה באותו עניין... במאמר השני מוזכרת שיטת הטיפול "כימותרפיה מטרונומית" האם את יודעת איפה מטפלים בצורה זו מתוך המאמר ב Ynet: כימותרפיה בשיטת הטיפול המטרונומי דרך אחרת שעשויה לשפר את יעילות הכימותרפיה היא טיפול כימותרפי מטרונומי. "כיום נותנים כימותרפיה במינון גבוה מאוד ולמעשה רעיל שמטרתו להרוג כמה שיותר תאים", מסביר פרופ' שקד. "במינון כה גבוה חייבים לעשות הפסקה של שבועיים-שלושה בין טיפול לטיפול כדי לא להרוג את החולה עצמו ולתת לגוף להתאושש. הבעיה היא שבתקופה הזאת מתחילות לפעול מערכות תיקון הנזק, שמאוששות גם את הגידול הסרטני.... "לכן אני מאמין שהשיטה של הטיפול הכימותרפי המטרונומי תיכנס בסופו של דבר לפרוטוקולי הטיפול הקונבנציונלי, זה רק עניין של זמן".

לקריאה נוספת והעמקה

לא בטוחה שייכנס כי נוסה בעבר, מעניין לציין שמנגנוני התיקון וההחלמה של תאי סרטן פגומים ולכן מתאושש לאט יותר מתאים הבריאים ולכן ניתן לעשות הפסקות קצרות, כמו שעושים בטיפול כימי ובטיול קרינתי. עם זאת יתכן והטיפול המטרונומי יחזור ל"אופנה" כמו הטיפול החיסוני.

21/12/2017 | 08:34 | מאת: בני

שלום לך ד"ר ירום אשתי עברה לפני כחודשיים ניתוח "וויפל" להסרת גידול בראש הלבלב (2 ס"מ) נכרתו ראש וצוואר הלבלב, כיס מרה שהיה עם אבנים, תרסריון וחלק מהמעי. בפתולוגיה אובחן אדנוקרצינומה בגוש עצמו, אך כל בלוטות הלימפה ושאר הרקמות מסביב יצאו נקיות ה CA 19.9 בבדיקות סמוך לניתוח וגם היום נמוך מאוד אשתי בתהלך החלמה יפה בסה"כ ממליצים כמניעה על כימותרפיה של חצי שנה של גמזר + קסלודה אני חושש מהכימותרפיה, מסיפורים של חברים ברובם הכימותרפיה גרמה להופעת גרורות בהמשך... האם אפשר להסתפק במעקב בתכיפות גבוהה ולטפל בכימותרפיה רק אם יהיה צורך באמת ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מסכימה לגמרי עם ההמלצה - דווקא נוכח הסימנים הכל כך מעודדים, שסמנים בנורמה, שהניתוח עבר בשלום ושהסרטן אובחן בשלב מוקדם והוצא בשלמותו. עם זאת למרות הניתוח הגדול קיים סיכון גבוהה להישנות והטיפול הכימי מקטין את הסיכון להישנות, במילים אחרות מגדיל את הסיכוי לריפוי. כשיש הישנות אז הטיפול לא מרפא אלא משפר איכות חיים ותוחלת חיים. לעיתים נראה שהטיפול גורם להופעת גרורות אך לא כך היא, במצבים בהם מופיעות גרורות לאחר טיפול כימי - אלו מצבים שמורים על כישלון של הניתוח ושל הטיפול הכימי. בהצלחה

22/12/2017 | 10:17 | מאת: בני

תודה רבה פשוט מלחיצה העובדה שכמה ידידים שלנו שעברו כימותרפיה והופיעו לאחר מכן גרורות וכל הפרסומים לאחרונה בפורומים: https://www.technion.ac.il/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F-%D7%9B%D7%97%D7%A8%D7%91-%D7%A4%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%AA/ וגם http://m.ynet.co.il/Articles/5015092

שלום לך ד"ר ירום אשמח לשמוע את דעתך ביחס לפרסומים הבאים על נזקי הכימותרפיה ציטוט ראשון: "כעת, במחקר המתפרסם בכתב העת The Journal of Pathology, מראה פרופ' שקד כי אפילו טיפול סלקטיבי, ממוקד מאוד, הפוגע כמעט רק בתאים הסרטניים, גורר תגובה דומה של התגייסות הגוף לטובת הגידול. "מתן תרופה אנטי-סרטנית הוא התערבות אגרסיבית מאוד בגוף," מסביר פרופ' שקד, שהוביל את המחקר יחד עם ד"ר עפרת ביאר כץ ועם עמיתיהם ממכון ויצמן למדע. "לכן הגוף מגיב לכימותרפיה כפי שהוא מגיב לטראומה. כך נוצר אפקט של חרב פיפיות: הטיפול הכימותרפי אמנם מחסל את התאים הסרטניים אבל גם גורם להפרשת חומרים המקנים לגידול עמידות. במחקר האחרון, מצאנו כי גם טיפולים סלקטיביים יותר, עם תופעות לוואי פחותות, גורמים לתגובות פיזיולוגיות המגבירות את האגרסיביות של המחלה." https://www.technion.ac.il/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F-%D7%9B%D7%97%D7%A8%D7%91-%D7%A4%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%AA/ "במחקר הנוכחי הם גילו שהכימותרפיה מגדילה את מספר ה"כניסות" האלה ואת צפיפותן, וכן את הביטוי של חלבון ה-‭,MENA‬ שמגביר עוד יותר את יכולתו של הסרטן לפלוש ומעודדת התפשטות גרורות. יתר על כן, הם מצאו שבחולות שקיבלו טיפול כימותרפי טרום ניתוחי אגרסיבי יותר, הן מספר ה"כניסות" וצפיפותן והן הביטוי של חלבון ה-‭MENA‬ היו מוגברים במיוחד." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5015092,00.html "ככל שאתה מצליח יותר בטיפולים נגד המחלה, יש יותר אנשים שמחלימים ממנה. אבל ההחלמה הזו מושגת בזכות אמצעים קשים ביותר שמופעלים נגד המחלה, בהם כימותרפיה וטיפולי קרינה, שעלולים לגרום לנזקים עתידיים חמורים מאוד." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4271082,00.html

לקריאה נוספת והעמקה

גבי שלום, תודה על השאלה, פרופסור שקד הינו מומחה בתחומו והמחקר שערך הינו על עכברים. חשוב לציין שיש הרבה מאוד מערכות בגוף האדם שדומות מאוד למערכות של העכברים לרבות של מערכת החיסון. עם זאת העכברים במעבדה עוברים מניפולציות שמאפשרות את המחקר - וזה לעיתים שונה מגוף האדם החולה. למותר לציין שלו היינו צריכים לרפא סרטן בעכברים כבר הרבה תרופות הצליחו. גם לפי פילוסופיית הרפואה הסינית העיקרון של ין ויאנג תופס.כלומר אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב. לא תתכן תרופה יעילה ללא תופעות לוואי. לתרופות האנטיסרטניות החדשות יש תופעות לוואי - אחרות מטיפול כימי קלאסי. תופעות לוואי אולי יותר נסבלות מבחינת איכות החיים אך לא תמיד. לעתים יש פריחה קשה ומהטיפולים שרותמים את מערכת החיסון יש הפעלה של מערכת החיסון כנגד רקמות בריאות. חלק מהתופעות לוואי ברות חלוף וחלק קטן מסכן חיים ומחייב הפסקת התרופה. מחקרו של פרופסור שקד אינו תגלית של תופעה אלא הסבר של התופעה. לגבי תופעות הלוואי ארוכת הטווח מטיפולים כימים וקרינתיים רובם ידועים ומוסברים למטופלים. הסיכון על פי רוב הוא נמוך -ועם זאת קיים. סרטן זו מחלה מאוד מורכבת וכך גם הטיפול בה.

תודה על תשובתך ועדיין העובדות הם שאתם לא יודעים מהם הסיבות לסרטן, לכן לא יכולים לטפל בו. אתם נלחמים בו כאוייב ותו לא, מעולם לא נעשו מחקרים רציניים לשקול את האופציות האחרות. יש מעטים שמוכנים לשקול אופציות אחרות (פרופ' זיצ'ק לדוגמה) אני מצרף קישור שמציג גישה אחרת ולמרות שגם לי הוא היה קשה לעיכול, הוא שווה קריאה http://www.focus.co.il/infopage.asp?page=1453

גבי שלום, חשבתי שאני שומעת ביקורת על דרך הטיפול של . רופאים בסרטן עוד בפעם הראשונה שכתבת -היות ולא הייתי בטוחה התעלמתי מהצליל. כעת אשיב- רופאים לא נלחמים בסרטן - במלחמות יש רק מפסידים. רופאים עוזרים לאנשים עם סרטן להתמודד עם המחלה, מטפלים בחולים, ולעיתים מרפאים. אנו( רופאים ) בני אדם עם ידע המבוסס על תצפיות מחקרים ונסיון- כאשר אנו ממליצים למטופל טיפול כלשהו זה לאחר שאנו משוכנעים שהתועלת מהטיפול עולה על הנזק. את הסרטן ריפאו בעבר עוד לפני כמויות הידע שיש היום וגם כיום כשהיכולת לטפל ולרפא עולה עדיין רוב השאלות אינן פתורות. כשלא ברור המנגנון עד תומו חזקה עלינו שהראיות יהיו אובייקטביות ואמינות. גם כשיש מנגנון ברור ומבחינה ביולוגית הסבר לכל - עדיין יש צורך בראיות היות ולא מעט תרופות כשלו למרות המנגנון החדשני והיחידאי.

למרות צליל הביקורת... אני חייב לציין שאת קול שפוי יחסית במציאות מקובעת. ושאני לא חושב שהרופאים פועלים מתוך כוונה לפגוע בחולה. ושוב לעובדות... כימותרפיה, הקרנות וכו' הם גישות אלימות לדיכוי\מחיקת הסימפטום שהוא סרטן. על הדרך הם פוגעות גם במערכת החיסונית שאחראית לטפל בסרטן. והם כן "נלחמות" בסרטן ולא פועלות לחיזוק המערכת החיסונית. הם לפעמים קונות למטופל במצב קשה זמן, שאם היה מטופל כראוי היה אכן מבריא. הגישה הרפואית הסטנדרטית לא מאמינה בכח הריפוי האינטגרלי שמובנה בגוף ולכן לאורך זמן פוגעת בחולה. גם המחקר של ד"ר שקד ואחרים הוא רק התחלה של הסדקות התפיסה הטיפולית הסטנדרטית בסרטן. מצד אחד, לצערי, בחרת תחום שעדיין שקוע בחשכת ימי הביניים והעינויים... שריפות, הקרנות והרעלות... ומצד שני, יש בך רגישות ראוייה והכרה בסיסית במגבלות הרפואיות ולצערי, כנראה שגם את לא תקראי את המאמר בקישור ששלחתי. ואל תשכחי שגם פסיכולוגיה היא לא מדעית ועדיין רלוונטית בחיינו.

מעננינים הדברים שכתבת. אז ככה: אתחיל בזה שלדעתי צריכה להיות רפואה אחת, זו שהיא ברת יעילות, רעילות לא גבוהה מדי וברת השגה (לא צריך למשכן בית עבורה) לא ממש משנה בעיני אם היא גדלה על עץ, כשורש מתחת לאדמה או במעבדת יצור של חברה פרמצבטית. העצוב בכל הענין של טיפולים במחלות אונקולוגיות הוא יותר העובדה שבמשך 44 שנים הטריליונים שהושקעו במחקר בתחום זה מראה קבלות עלובות ביחס לזמן והשקעה. יתכן ומחפשים את המפתח מתחת לאורו של הפנס. האם מעורבים כאן גם שיקולי רווח והפסד, כוח ושררה? לא יפתיע אותי שאכן כן. מגבלות הכימותרפיה (וגם הטיפולים הביולוגיים והאמונותרפיים למיניהם) ידועות לעוסקים בתחום. האם קיימות בשלב זה בתחום האונקולוגי אופציות טובות יותר? לצערינו עדיין לא. ועם זאת, האם ניתן להוציא את המיטב מהכלים הנ"ל ולעשות בהם שימוש מושכל יותר? לדעתי כן. 1. כימותרפיה גורמת לפצע (הרג של תאים סרטניים) וכתוצאה מכך מתחילה את ה - wound healing effect אשר כלעצמו מערב דלקות, וגורמי גדילה שמאיצים את המחלה. אי לכך, יתכן בהחלט שנכון יהיה לשלב נוגדי דלקת (פרמצבטים ו/או צמחי מרפא/תוספים) שיעזרו בבעיה זו. 2. כימותרפיה מטרונומית (ערך מוסף על מעכבת אנג'יוג'נזה) 3.כימותרפיה במינונים נמוכים מאלה שמשתמשים בהם כיום (ולא רק כ- dose modification). שילוב של כימותרפיה במינון נמוך (low dose) עם צמחי מרפא ותוספים שעובדים בסינרגיה עם מנגנוני הפעולה של התרופות הכימותרפיות ישיגו תוצאות לא פחות טובות (ואולי אף יותר) גם במינוני כימותרפיה נמוכים יותר מהמוכתבים בפרוטוקולים. יש עשרות תרופות כימותרפיות, ואף יותר פרוטוקולים שונים. יש כאלה עם פרופיל רעילות גבוה יותר וכאלה עם נמוך יותר. צריך לעשות שימוש מושכל ככל שניתן בכלים שיש. כל אונקולוג יכול לגרום לחולה שלו להרגיש "sick", זו אינה חוכמה גדולה. החכמה היא להשיג תוצאות, ועם זאת לשמור על איכות חיים למטופלת שלך. צריך לזכור כי מטפלים לא רק במחלה, אלא כמובן גם במטופלת. למשל, אם ניקח לדוגמא סרטן לבלב מסוג אדנוקרצינומה, הייתי שוקל שימוש בפרוטוקול כמו: TGX שהוכיח יעלות די קרובה לזו של folfirinox ועם הרבה פחות רעילות. האם עושים בו שימוש בארץ? ככל הידוע לי כמעט ולא אם בכלל. 4. שימוש מקביל בתרופות off label אשר מחקרים מצביעים כי שילובם עם הטיפול האונקולוגי עשוי להשיג תוצאות עדיפות. מחלה אונקולוגית היא מחלה מורכבת המערבת גורמי ונתיבי גדילה רבים, ומוטציות גנטיות שונות, ויש לכן חשיבות לטיפול בקוקטייל כדי להשיג הצלחות (כמו באיידס לדוגמא) 5. שימוש בעקרונות כרונותרפיים להשגת תוצאות עדיפות והפחתת תוצאות לוואי. 6.שימוש נרחב יותר ברפואה מותאמת אישית במסגרת הכר מול מה ומי בדיוק מתמודדים, והתאמת הטיפול בהתאם. אני מודע לכך שגם תחום זה רחוק מלהיות מושלם ואינו חף מטעויות, ועדיין, בחושך מוחלט, עדיף שיש פנס או נר... 7. שימוש משמעותי ברפואת צמחים, תוספים, תזונה, גופנפש ואספקטים נוספים של הרפואה הטבעית. שימוש זה יספק הגנה למערכות הגוף מנזקי הטיפולים הציטוטוקסיים מחד, וכו"כ יעבוד עם הטיפולים הקונבנציונאלים בסינרגיה להשגת תוצאות טובות יותר. אם הייתי אונקולוג (ואני לא), אין לי ספק כי הייתי מחפש ומוצא את הטובים ביותר בתחום זה, ומשלב איתם פעולה באופן הדוק עבור מטופלי. אין סיבה לאף צד לחוש מאוים, ובנוסף לכך, את הקרדיט להצלחות יחלקו כולם באהבה. מה שצריך לעמוד לנגד העיניים יותר מכל, זו טובת המטופל. כל היתר שולי לחלוטין. הזכרת את פרופ' זייציק. אני מעריך את שהוא עושה ומייצג בתחום של גופנפש. תחום חשוב מאין כמותו ומהווה אבן דרך נוספת להחלמה. עם זאת, האם כמו שפרופ' זייציק גורס, אפשר (בשלב זה) לזנוח את הטיפולים הכימותרפיים או אונקולוגיים אחרים כליל, וחולה סרטן ירפא ממחלתו הקשה רק באמצעות זה שיהפוך ליוגי של סרטן ויעשה תהליכי התנקות נפשיים, דמיון מודרך ומדיטציה? לדעתי זה מופרך לחלוטין.

הי מתושלח שמח מאוד להכיר !!! כפי הנראה, גם אתה כנראה לא קראת את המאמר בקישור http://www.focus.co.il/infopage.asp?page=1453 כמי שמכיר אישית אנשים שהתייאשו בפעם השלישית שהסרטן חזר אליהם בצורה קשה יותר ושנטשו את הכימותרפיה וההקרנות וכבר שנים בריאים לאחר שעשו שינוי מהותי בחייהם, אני לא יכול להתעלם מהסיפור שלהם !!! העובדה שגם אתה לא מדבר על טיפול בגורמים, אלא רק בסימפטומים, עצובה בעיני... מערכת החיסון שלנו היא חזקה הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים ואנשים עומדים בתנאי קיום קשים מאוד והיא עדיין לא קורסת אבל מספיק ש"נבגוד" בעצמינו מנטלית לאורך מספיק זמן כדי שהיא תתחיל להחלש.... ואם אתה שואל כמו אחרים ומה עם ילדים שחולים במחלה, אז תשובתי היא פשוטה, היא שמערכת החיסונית שלהם בתהליך בניה והיא עדיין פגיעה (גם אם בעלת יכולת ריפוי גבוהה יותר) - "יורשים" מאיתנו גם את המטען הגנטי וגם המנטלי ולפעמים "אבות אכלו בושר ושיני בנים תכהינה"... והאמת שהירושה המנטלית היא הירושה הקשה יותר. שים לב שכל פעם שאתה נתקל בתסמונת כלשהיא שלא יודעים את סיבותיה ושמאובחנת ע"י שלילת כל האופציות הידועות הרפואה נוקטת באגרסיביות לדיכוי הסימפטומים, אני "חטפתי" CTS, שני ילדיי חלו ב PFAPA + אלופסיה אראטה והוצע לי ניתוח בכף היד ולילדי סטרואידים והזרקה לקרקפת... בחרתי בכל המקרים האלה בטיפול תומך למערכת החיסונית, אצלי בהרפיה ופעילות תנועה רכה, אצל ילדיי באסטרגולוס ל PFAPA + קרם טבעי לגירוי הקרקפת לטיפול באלופסיה אראטה וכולנו החלמנו יפה. מציע לך "להרחיב" אופקים גם למשמעויות היותר עמוקות של המחלה, תשמע ותקרא את אניטה מורז'אני ("מתה להיות אני") https://www.youtube.com/watch?v=MVN5SrnUOR4 והספר http://opus.co.il/product_info.php?products_id=1106 ואני שמח לצטט מתוך תשובת אניטה מורז'אני לפונים אליה (שדווקא היא לא חושבת שהבעיה היא בהכרח בסוג הטיפול): "אם הפנייה שלך היתה ביחס למחלה או לעניין בריאותי שנוגע לך או לאהובייך, אני רוצה להתחיל באומרי שלמרות שאני לא במקצוע הרפואה ולא יכולה להגיב על טיפולים עבור כל בעיה רפואית, אני רוצה שתמיד תזכור את זה: אהוב את עצמך ללא תנאים! לא משנה איזו מחלה יש לך, או באיזה טיפולים תבחר, אם טבעי, הוליסטי או קונבנציונאלי, הדבר החשוב ביותר הוא להרגיש שאתה בוחר לטפל במצב שלך מתוך אהבה, מתוך כבוד לחיים, ולא ממקום של פחד! תמיד תראו את עצמכם כמושלמים וטובים, ותשימו לב לרגשות שלכם ותמיד תבחרו לעשות מה שמביא לכם שמחה, במקום להגיב לפחד! בחרו בפעולות שמקדמות אתכם באהבה אל השלמות והבריאות, במקום פעולות שנלקחות מתוך פחד כדי להרחיק אתכם ממחלה. אל תעשה שהחיים שלך יהיו על המחלה. תחיה את החיים בשביל השמחה שבחיים."

03/12/2017 | 19:57 | מאת: מתושלח

לצערנו, מערכת חיסון, גם כזו שמתפקדת היטב, הרבה פעמים לא מצליחה למנוע סרטן וגם לרוב לא מספיקה כדי לרפא סרטן. דווקא הזכרתי את החשיבות בטיפולי גופנפש. אני ממש לא ממעיט בגורמים הנפשיים שקשורים למחלה. אם כי הם לא ממש מסבירים את העלייה באחוזי הסרטן מ-1900 לימינו. הגורמים הנפשיים שלטענתך משחקים תפקיד משמעותי כל כך בהיווצרות של מחלות אונקולוגיות היו קיימים גם בתחילת המאה ה-20. גם אז, אנשים חוו בעיות כלכליות, אובדן, סטרס, אכזבות משברים נפשיים מסוגים שונים וכו'. אני בהחלט חושב שצריך לטפל בגורמים נפשיים שעשויים היו להוות טריגר למחלות בכלל ואונקולוגיות בפרט. אני מודע מקרוב לדפוסים של התפתחות מחלה אונקולוגית זמן יחסית קצר אחרי אובדן אדם יקר, או שברון לב מאהבה נכזבת, או פשיטת רגל כלכלית, עצבות ודיכאון ועוד ועוד... אבל, לחשוב שכשלמישהו יש מחלה אגרסיבית, אפשר לשים את כל המשקל הטיפולי על מציאת הגורמים הנפשיים והסרתם, וחיזוק מערכת החיסון באמצעות אסטרגלוס, פטריות רפואיות כאלה או אחרות וסיכויי ההחלמה כמעט מובטחים, זה מניסיוני נאיבי לחלוטין. לא עומד במבחן המציאות. לעיתים כדי להשיג קצב התקדמות מהיר של מחלה אגרסיבית נחוצים גם חומרים שהם בעלי פעילות דיסטורטיבית (distortive treatments), כלומר שאינם חלק מהביוכימיה הטבעית של גופנו. אחרת המחלה בהחלט עלולה להשיג במירוץ. הטיפול הקורקטיבי בעיקר הגופני וגם הנפשי החשוב כל (corrective treatment), גם תורו יגיע, והרבה פעמים גם ניתן לשלב. אני סיימתי. זכותנו לא להסכים זה עם זה. גם זה בסדר. אור ואהבה

כמו שאמרת "אור ואהבה" לטעמי, ההנחה שלך שמחלה היא אויב של הגוף או שהגוף תוקף את עצמו שגויה ןפה מתחילה הבעיה בחוסר האמון בגוף המופלא שלנו חוסר אמון שמחליש את הגוף ואת יכולתו להשתקם ובתורו יוצר אמונה שמגשימה ומוכיחה את עצמה (תקרא את ליפטון - "הבילוגיה של האמונה") ולא הזכרנו את התופעות המופלאות שהכח הנפשי מחולל במצב של היפנוזה, אנסתזיה ותגובות פיזית (כווייה ממטבע...) ואפילו ביולוגיות... ולדידי, אני מעדיף לחיות פחות זמן אבל עם שקט ושלווה נפשית, בחיים של אהבה ושמחה מרגע לרגע מאשר לחיות עוד טיפה ולהיות בפחד שהגוף שלי ימית אותי... ועדיין, גם אתה לא קראת את המאמר של אנדריאס מוריץ ;-)

תיקון טעות

19/11/2017 | 14:13 | מאת: רועי

שלום, אבי אובחן עם גידול בראש לבלב. לאחר תחילת הניתוח (וויפל) ולאחר כ-3 עצרו את הניתוח עקב הסננה של שורש המזו. מאז התחיל אבי בטיפול הומופאתי בעת ההמתנה לכימותרפיה. להפתעתנו הרבה, ירד CA 19.9 מערכים של 1274 ל 313. גם הגידול שהוגדר ע"י ERCP בגודל שבין 2-3 ס"מ, נראה בסיטי האחרון בגודל של 1-2 ס"מ. לא נצפו גרורות. כמו כן חזר מרקר ה CEA לנורמל. אנו מתלבטים האם כדאי לדחות את תחילת טיפולי הכימו ולהמשיך בהומופאתיה. הפרופ' המטפל אומר שאין דחיפות להתחיל בכימו אבל לא נותן התייחסות ברורה לממצאים באומרו שהגידול נמצא וחייבים לבצע כימו. האם ישנה משמעות לירידה שציינתי?

22/11/2017 | 13:08 | מאת: מתושלח

האם בכל זאת בוויפל הוצא חלק מהגידול? או הייתה זו רק פתיחה וסגירה? האם הערך של 1274 היה לאחר הניתוח או לפני הניתוח? אם אכן ה- CA 19-9 היה 1274 אחרי הניתוח (לא לפני), ובניתוח לא נגעו בגידול, או אז אפשר כמעט בוודאות לומר שלטיפול הנטורופתי יש השפעה חיובית. ואם יש לו השפעה חיובית גם בפרמטרים הסובייקטיבים של אביך, כלומר אין הרעה, או אפילו יש הטבה בתפקודו (כאבים, תיאבון, משקל גוף, אנרגיה וכו'), ההגיון הבריא הוא שבשלב זה כדאי לכם להמשיך את הטיפול הנוכחי הנטורופתי. אין מה לבקש ברכה של אונקולוג/ית לטיפול זה. כמעט תמיד היא לא תגיע. האמת שאתם גם לא זקוקים לה. השארו בזמן הקרוב במעקב צמוד אחרי הסמנים, (שכן במקרה של אביך הם די משקפים את מצב המחלה), ועקבו אחרי תפקודו הגופני של אבא (הפרמטרים הסובייקטיביים). אם חלילה הטיפול הנטורופתי לא יספק את הסחורה ותסתמן שוב עליה ב- 19-9 ואו הדרדרות ולו קלה במצבו של אבא, תמיד תוכלו להיעזר בכימותרפיה או טיפול אונקולוגי אחר. זה לא יהיה כמובן חכם לשרוף גשרים עם האונקולוג המטפל והצוות הרפואי. להיפך, בקשו ממנו שימשיך לעקוב מקרוב אחרי אביכם, בין בבדיקות דם, בדיקות ידניות ובדיקות דימות

22/11/2017 | 14:46 | מאת: רועי

אכן הערך של 1274 היה לאחר הניתוח וישנם השפעות חיוביות בפרמטרים הסובייקטיביים. אבי עלה במשקל, הוא חיוני יותר, ללא כאבים ותיאבון מתגבר. אכן, אנו לא מקבלים ברכה מהאונקולוגים. אני בדילמה גדולה מכיוון שהאונקולוגים איתם התייעצנו (4 במספר) ענו לבסוף כולם את אותה התשובה. להתחיל בכימו. כמעט כולם הגיבו בביטול לממצאים, למרות שלא יכלו להסביר אותם. חשוב גם לומר שבמהלך כמעט חודשיים מאז הניתוח ולאור תוצאות סיטי, לא הייתה כלל התפתחות בגידול ולא נמצאו גרורות. נראה שניתן לזה עוד מספר ימים (האונקולוגים די שכנעו את אבא) ואז נתחיל כימו...

22/11/2017 | 19:56 | מאת: חבל... if it works don't fix it

המשותף לכל הארבעה זה שהם כולם אונקולוגים והם כולם בוגרי אותה אסכולה. מצבו של אבא משתפר על הטיפול הנטורופתי, והם רוצים לחבל? למה? ומה הם יגידו כשהגידול יפתח עמידות לכימותרפיה, יעבור מוטציות, יהפוך לאלים יותר? מה הם יגידו כשהכימותרפיה עצמה תזרוק אולי תאים שיתנתקו מהגידול המקורי למחזור הדם (CTC), ואלה יפתחו אולי גרורות באברים מרוחקים כמו כבד וריאות? או אז הם ירימו ודאי ידיים ויגידו שהם מצטערים והם עשו את כל שיכלו לעשות. יש לאבא איכות חיים טובה כרגע. הוא לא סובל, אין לו תופעות לוואי, להיפך, מצבו משתפר. למה למהר ולקלקל את זה? שלא תבין אותי לא נכון, לצערינו, עם כל החסרונות של תרופות כימותרפיות, עדיין יש מקום לטיפולים כימותרפיים באונקולוגיה. נכון שעקב בצד אגודל, מתקדמים ועושים SHIFT לאונקולוגיה פחות רעילה (אמונותרפיה), אבל מכאן ועד זניחת הטיפולים הכימותרפיים המרחק עדיין גדול. אבל, וזה אבל גדול, שארבעה אונקולוגים, שכולם נוכחים כי עפ"י כל הפרמטרים, מצבו של אביך משתפר ללא כימותרפיה, מתעקשים שהשפן שיש להם מתחת לכובע הוא יפה יותר, לבן יותר, גדול יותר, כשבתוכם פנימה הם יודעים שזה לא כך...זה מקומם! בשורות טובות ב"ה

רועי שלום, גם אני אונקולוגית ומבחינה זו שמרנית בהתייחסות שלי לתופעות יחידאיות ( מה שנקרא אנקדוטות). עם זאת אני לא נוטה להתוכח עם עובדות. במידה ויש יציבות ואולי אפילו הקטנה של הגידול ב CT הייתי ממשיכה אותו טיפול גם אם מביחנתי זה כלום. לדעתי במטופלים שאובחנו עם סרטן לבלב יש חשיבות לאיכות חיים ולכן כל עוד איכות חייו נשמרת זו עוד סיבה להמשיך באותו טיפול. שימשיך להרגיש טוב נירית ירום

22/11/2017 | 22:21 | מאת: מתושלח

יפה כתבת ד"ר נירית. מעורר הערכה.

26/11/2017 | 19:43 | מאת: רועי

ד"ר נירית שלום, ראשית, תודה על תשובתך האמיצה שענית לי בפורום. המרקר 19.9 ירד מ 1271 ל313 ובבדיקות היום המשיך לרדת ל 172. המרקר CEA ירד מ5.65 ל 4. ההמוגלובין עולה בעקביות וכרגע עומד על 12.6. הבילורובין טוטאל בנורמל והדיירקט קרוב לנורמל. אנחנו פשוט לא יודעים מה לעשות. כולם מנפנפים אותנו בביטול ואפילו לא מוכנים לתת CT נוסף. למעשה אנחנו כבר מאושפזים לקראת תחילת טיפול.. מה עושים? אנחנו אובדי עצות... רועי

02/12/2017 | 03:47 | מאת: בארי

כל הכבוד ד"ר ירום תשובה בהחלט אמיצה ! רק הערה קטנה... השמרנות היא מפלטם של המקובעים והמפוחדים, התגליות הגדולות שמורות לאלה ששמים לב לאותם "אנקדוטות"\אנומליות חריגות ומשקיעים בהם את כל מרצם... כך גילה פלמינג את הפניצילין שאתם כל כך אוהבים להשתמש בו....

24/02/2020 | 13:58 | מאת: זקוק

בס"ד שלום רועי, איזה טיפול הומופאתי אביך היקר קיבל ? אנא, אנו זקוקים לו מאוד !!!

13/11/2017 | 16:08 | מאת: פרייזלר משה

שלום. שאלתי בפורום אחר ולא קיבלתי התיחסות. קראתי או ראיתי כתבה שבארה"ב השתילו לבלב של חזירון אשר לאימו (אם חזירה) השתילו משהו מהחולה. לפי הכתבה הלבלב נקלט היטב ךלא צורך אפילו בתרופות נוגדות. אבקש לדעת אם נכון הדבר והיכן אוכל לקבל פרטים מדויקים. אני עושה זאת למען חברה משה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מניחה שהסיבה שלא קיבלת מענה - היא העדר מידע. אני לא מכירה ניסוי כזה. בכל אופן מידע שיכול לעזור למטופלים - זה מידע על מחקרים קלינים - כלומר מחקרים בבני אדם ולא בחיות. מידע כזה יש באתר של האגודה למלחמה בסרטן ובclinicaltrials.gov בהצלחה נירית ירום

18/10/2017 | 22:47 | מאת: אסף 2017

1. כשבית החולים קבע שלאמא יש סרטן, באונקולוגיה נתנו תור לעוד 23 ימים. מה אמור לעשות חולה בסרטן הלבלב שכשהוא מתפרץ הוא מהיר מאוד (אמא נפטרה יומיים לפני התור! ניסינו להקדים את התור בכל דרך ולא הצלחנו ובעיקר התייאשנו על סף אובדן השפיות). האם זה לא מסוכן שאין ניסיון אפילו להאריך חיים ולנסות לפחות לטפל בסרטן? מה הערך של האשפוז בבית החולים כמו פנימית ב' ללא אונקולוגיה לחולי סרטן מהיר שכזה? האם מדובר בברירת מחדל ומוכרח להיות שילוב בין השניים?

לקריאה נוספת והעמקה

אסף שלום, ראשית אני מצטערת על מות אמך. מוות של הורה תמיד הוא קשה, וודאי כשמלווה בתחושת החמצה שמא ניתן היה לעזור לה ולדחות את הקץ. אני שומעת בדבריך הרבה כאב תסכול וכעס. כאב על זה שאמך אובחנה ונפטרה מסרטן, תסכול וכעס על המערכת שלא עמדה בציפיות שלך, ולא הצליחה להיטיב עם אמא שלך. אתה צודק 23 ימים זה המון זמן לחכות. עם זאת מדובר במערכת ציבורית שעובדת בתת תקינה, אין למערכת יכולת לעשות תיעדוף אמיתי ויסודי. היות ועבדתי גם באונקולוגיה בקנדה אני מכירה מערכות ציבוריות אחרות בעולם המערבי וגם שם זמני ההמתנה ארוכים אף יותר מבארץ. אין זה על מנת לנחם אותך אלא להסביר שהדברים קורים מתוך העדר משאבים ולא חלילה מרוע או חוסר אכפתיות. כמו כן חשוב לציין שהיכולת של הרפואה של היום לעזור ולשנות מהלך של מחלה במטופלת שמתדדרת כל כך מהר הוא מזערי. בדר״כ לאנשים מאוד חלשים שנמצאים רוב שעות היום במיטה לא מוצע טיפול כימי, היות וטיפול כימי במטופלים מרותקים למיטה רוב שעות היום - הטיפול עפי״ר פחות יעיל ויותר רעיל. צר לי על מות אמך, אני בספק שאונקולוג שהיה רואה אותה כמה ימים לפני מותה היה יכול לשנות את מהלך המחלה באופן משמעותי. ברור לי שאין נחמה במילים אלו, אך זהו נסיון לתאר את המערכת שעובדת בתנאים לא פשוטים עם אתגרים קשים וברוב המקרים נותנת מענה יותר מסביר. שלא תדע יותר מצער. נירית ירום

23/10/2017 | 17:43 | מאת: אסף 2017

נירית היקרה, תודה על תשובתך המהירה. אמא הייתה אשה אצילית ומרשימה, קרן אור של שמחת חיים ואהבת החיים. מהי הבדיקה היעילה והמומלצת לגילוי מוקדם של גידול במערכת העיכול ואיך ניתן לקבל הפנייה אליה כשחודשים ארוכים אין כאבים, חולשה, עייפות והבנאדם מתפקד רגיל לחלוטין רק עם ירידה במשקל לא ברורה?

24/10/2017 | 14:18 | מאת: מתושלח

אסף, קבל את תנחומי למות אימך אין בדיקות סקר לסרטני מערכת עיכול, כמו גם לרוב מחלות הסרטן למעט שד ומעי גס. ירידה בלתי מוסברת במשקל (cachexia), הייתה צריכה לשמש נורית אזהרה. במקרה של סרטן לבלב במצב מתקדם כמו שהיה לאימך (הלכה לעולמה פחות מ-3 מזמן האיבחון), לא היה אפשרי לעשות הרבה, עם כל טיפול שהוא. אימך לצערינו הייתה כבר במצב סופני בזמן האבחנה. שלא תדעו צער

24/10/2017 | 17:11 | מאת: אסף 2017

תודה על התגובה המהירה. הירידה הבלתי מוסברת במשקל אכן הדאיגה מאוד את רופאת המשפחה. אמא באה אליה באפריל. בבדיקה גופנית שערכה על אמא לא נמצא משהו מחשיד והיא החלה בבדיקות. בדיקות דם גילו סכרת חדשה ואמא פעלה לפי הנחיות הרופאה (לא ידענו שסכרת חדשה בגיל כזה זה הפרומו לגידול אלים במערכת העיכול). אחרי חודש וחצי של בדיקות היא נשלחה לפט סיטי. אחרי שבועיים התוצאות - הרופאה שלחה למיון. ארבעה ימים במיון בבילינסון. הם בדקו שוב ושיחררו אותה לשבועיים שיגיעו תוצאות הבדיקות שלהם. היא שוחררה שהיא מתפקדת רגיל לחלוטין ואוכלת רגיל לחלוטין. לקראת סוף השבועיים בבית החלו כאבי נשימה וקשיים בהליכה. בית החולים אבחן שזה סרטן ושלח אותה הביתה עם תור לאונקולוגיה לעוד 23 ימים. שבוע וחצי אשפוז בבילינסון והגיע הקביעה- סרטן הלבלב עם גרורות בכבד ובחלל הבטן. מאוד מפושט. היא נשלחה הביתה בהמתנה לתור באונקולוגיה. כעבור פחות מ48 שעות של אשה חולה בבית שחייבת לקבל טיפול החזרנו אותה לבית חולים. ובבית החולים החלה מקהלת "זה סרטן לבלב אין מה לעשות" כעבור 4 ימים, סוף יולי, אמא נפטרה. עכשיו נשאלת השאלה :אם כולם תיפקדו לפי הפרוטוקול אז איך, למען השם, אפשר לגלות מוקדם את המחלה השטנית הזאת כשבמקרים רבים אין כאבים בכלל ובטח שלא כאבי גב או צהבת ? זה גזירת גורל וזהו? 500 משפחות בישראל נהרסות מדי שנה מסרטן הלבלב ועוד כמה מאות מסרטן הקיבה ואין מה לעשות? וצריך להשלים עם זה וזהו כי זה דרכו של עולם?

24/10/2017 | 22:18 | מאת: מתושלח

בדיקה ידנית, למעט אם יש מיימת או כבד נפוח לא ממש תחשיד לסרטן. דוקא השילוב של סוכרת עם ירידה בלתי מוסברת במשקל, מחשידה הרבה יותר, ויתכן שהיה מקום לקחת סמנים כמו: CEA ובעיקר CA19-9. במידה ואלה היו מתגלים כגבוהים היה מקום ל- ביצוע בדיקת דימות, ואולי ביופסיה. מכל מקום, המחלה של אימך הייתה ככל הנראה מאוד אגרסיבית ומתקדמת כך שגם גילוי של 2-3 שבועות מוקדם יותר (ובהחלט יתכן שכבר באפריל היא הייתה גרורתית) לא היה מאוד משנה את התוצאה הסופית המצערת. סרטן לבלב דקטל קרצינומה גרורתי אינו בר ריפוי. טיפולים כאלה או אחרים יכולים רק "לקנות" מספר חודשים (במקרים יוצאי דופן עד שנתיים פלוס מינוס). זה סרטן אלים הנוטה לפתח מהר יחסית עמידות לתרופות כימותרפיות. גילוי מוקדם יכול להיות משמעותי בעיקר כשהמחלה מקומית בלבד ונתיחה (ללא גרורות ולא עוטפת כלי דם). במצבים אלה 20% שורדים 5 שנים לאחר הניתוח (ואחוז גבוה יותר אם אין מעורבות של בלוטות לימפה). ביתר המנותחים המחלה חוזרת. לצערינו, מחלה קשה!!!

אסף שוב שלום, מערכת העיכול מורכבת ממספר רב של איברים. לסרטן מעי הגס יש בדיקות סקר יעילות שנועדו למצוא פוליפים לפני שהם ממאירים ( צואה לדם סמוי, וקולונוסקופיה). בדיקות אלו הוכחו כחילות במניעת סרטן ובשיפור תוחלת החיים. עם זאת סרטן לבלב אין בדיקות סקר והבדיקות לגילוי מוקדם הן חודרניות וורן הוכחו היעילות לגילוי מוקדם, לכן אין הנחיות אילו בדיקות לעשות לקרובי משפחה של מטופלים שחלו בסרטן לבלב. מקווה שבעתיד יהיו. נירית ירום

27/09/2018 | 16:30 | מאת: פז1960

הצטערתי לשמוע על אימך. אולם לגבי "פספוס" התור (המתנה של 23 ימים) אולי הרוויחה. חיה אולי פחות כמה חודשים, אבל לא נאלצה לסבול את הכימו... יהא זכרה ברוך