שארית לבלב באנטרום-בהמשך למייל קודם

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

14/05/2019 | 08:18 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, הקפצתי את המייל למעלה מכיוון שרשמתי אותו כתגובה להמשך מיילים שלי אליך בענין ולא ידעתי אם תראי את זה למטה,, במייל הקודם הייתי אמורה לעשות C.T. ולפני כשלושה חודשים ערך עשיתי ופירטתי בהמשך כפי שתראי, התייעצתי אתך בעבר בפורום זה כפי שתראה במייל הקודם שלי אליך. מתנצלת מראש על אורך המייל אך אני מנסה לפרט כמה שיותר על מנת לקבל את עזרתך האדיבה בהכוונה לבעיה שלי. מכיוון שהכאב אותו אני מתארת עם החמרה לאחרונה, תדירות של לפחות פעם או פעמיים בשבוע, תיאור הכאב הינו פחות או יותר: הכאב מופיע פתאום לא קשור למאמץ, לא קשור לאוכל,הכאב הוא ממש קצר כמו בין 2-5 דקות לפעמים נמשך כ-10-15 דקות, כאב לוחץ באמצע הבטן העליונה בערך בשקע, באזור הסטרנום לפעמים מרגיש כאילו בתוך העצמות ולפעמים מרגיש בבשר קרוב לאזור הקיבה שמתי לב שכל פעם שהכאב מופיע שם, יש לי באותו זמן תמיד כאב נקודתי גם בגב מקביל לכאב ברום הבטן, הכאב קורע אותי, לוחץ מאד, איני מצליחה לעזור לעצמי, אני שוכבת עד שזה חולף, כמו כן שמתי לב שבזמן הכאב יש לי כאב נקודתי בגרון כאילו אני נחנקת אך אני מצליחה לנשום רגיל, לא משתעלת או משהו כזה, רק נעשית למספר דקות צרודה מעט. לאחר שהכאב חולף, כאילו כלום לא היה. אין בחילות אין הקאה או סימפטום נוסף כלשהו. לא לוקחת כדור נוגד כאב מכיוון שזה תוקף אותי למספר דקות אז לא רואה טעם לקחת כדור, לא לוקחת סותר חומצה כי אין לי צרבת. בחודש 12/2018 בוצע לי בגסטרו בדיקות: בגסטרוסקופיה חוזרות: באנטרום ממצא סובומוקוסלית בקוטר 15 מ"מ עם שקע וארוזיה במרכזו. נלקחו ביופסיות. תשובה פתלוגית של הביופסיה הינה: Fragments of gastric mucosa without significant abnormalitis עשו לי קולונוסקופיה - תקין. מהגסטרו נשלחתי ועשיתי C.T. בטן מכוון ללבלב ונרשם: לבלב תקין. גוש תת רירי בקוטר 1.5 ס"מ בעקומה הגדולה של אנטרום הקיבה, המתאדר לאחר הזרקת חומר ניגודי. דרכי המרה - תקינות. כיס המרה בגודל תקין. שני מוקדים נוזליים קטנים באיזור הפונדוס. מראה של כיס המרה יכול להתאים לאדנומיומטוסיס בפונדוס. נשלחתי לקורילציה עם בדיקת סונר. בדיקת סונר תקינה. הייתי אצל כירורג - לענין הממצא בכיס המרה - שאמר שהכאב אותו אני מתארת אינו קשור לכיס מרה. הייתי אצל אורטופד לענין הכאב- נשללה בעיה ממקור אורטופדי. בדיקות דם רוטינה תקינות למעט בתפקודי כבד ה-AST חריג מעט, במקום 32 יש חריגה שהינה 39. בעבר נאמר לי שיכול להיות שיש לי כבד שומני, לאחר בירור של בדיקות דם שעשו לי, אף על פי שאני רזה וללא שומנים בדם וללא כולסטרול, במשפחה מחלת לב, אין סכרת. האם בדיקת סיטי מכוון ללבלב אותה עשיתי , היתה רואה אם זה גיסט? או אחר? האם זה שהפוליפ שבעצם הינו כפי שנאמר לי בשנת 2017 בי"ח בלינסון, ע"י בדיקת EUS שזה שארית לבלב בעצם, אז איך ייתכן כי שארית לבלב גדלה? שמעת על דבר כזה? הרי התחיל מגודל של 5-6 מ"מ ובשנת 2017 גדל ל- 1.5 ס"מ? האם זה דבר מולד שארית לבלב? האם שארית לבלב יכולה לגרום לי לכאב אותו אני מתארת כמספר דקות התקף? ב-C.T. רואים גוש רירי בגודל 1.5 ס"מ בעקומה הגדולה של הקיבה האם זה בעצם אותו שארית לבלב? מה דעתך? מה עלי לעשות? למי לפנות? אפילו כהתייעצות נוספת, מכיוון שעד עתה עוקב אחרי הענין הנ,ל רופא הגסטרו בקופת חולים אומר שזה לא טוב שהוא עושה לי כל שנה מעקב של אנדוסקופיה רגילה ולוקח ביופסיה מכיוון שזה לא תורם דבר, אז מה עושים? מה לגבי הארוזיה שראו לי באנדוסקופיה ? ובכלל מה דעתך, מה יכול להיות הכיוון בכל זאת לכאב אותו אני מתארת? האם הממצא המתואר כשארית לבלב באנטרום יכול לגרום לי לסימפטומים כאלה? אנא תשובתך והכוונה מה עלי לעשות? מה עלי לבדוק? מה יכול להיות הכיוון? תודה מראש על תשובותייך וסבלנותך הרבה

היי, בגלל שהכאב מחמיר הייתי חוזרת על גסטרוסקופיה, ובמידה ותקין חוזרת על סיטי או פטסיטי( אם יש חשד ל gist( פט סיטי בדיקה יותר מתאימה

מנהל פורום סרטן הלבלב