חוסר הורמון גדילה מבוגרים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

15/02/2018 | 20:09 | מאת: ש.ר

שלום רב, בת 28, ברקע: תת פעילות בבלוטת התריס, שחלות פוליציסטיות, חוסר בויטמין D, בעיות קשב וריכוז. לכל אלו אני מקבלת טיפול תרופתי. רציתי בבקשה לשאול אם וכיצד ניתן לטפל במבוגרים הסובלים מחוסר בהורמון גדילה בישראל? לפני כמה חודשים נודע לי שכשהייתי קטנה אובחן אצלי חוסר בהורמון גדילה. כמו כן, מסיבות כאלה ואחרות מעולם לא טופלתי ואני חוששת שאני סובלת מזה גם היום, שכן, יש לי את כל התסמינים (לדוגמא: נמוכה מאוד ביחס להוריי ושאר משפחתי שנמצאים מעל הממוצע מ2 הצדדים, השמנה באזור הבטן ופנים בלבד, עור יבש, כולסטרול גבוהה (למרות שאני אוכלת בריא מאוד וללא אוכל מן החי), עייפות תמידית, חוסר אנרגיה, קושי בביצוע פעילות גופנית, רגישות לקור וחום ועוד). לאחר ביקור אצל אנדוקרנולוגית, קיבלתי הפנייה לבדיקת דם IGF 1. בבדיקה נמצא שאני בגבול התחתון מאוד של הנורמה (עם כי עדיין בטווח הנורמה) ולכן לדבריה אין הצדקה להמשך בירור ושבכל מקרה לא מטפלים במבוגרים הסובלים מחוסר בהורמון גדילה בשום צורה. בבירור עם רופא בארה״ב, נאמר לי שטיפות ויטמין D עשויות לעלות את התוצאה של IGF-1 ושטיפול הינו חיוני מאוד גם למבוגרים מאחר ולחוסר בהורמון גדילה יש השפעות הרבה מעבר לגובהה (בעיות לב, עצמות ועוד). האם יש סיכוי להמשך בירור כאן בישראל (לדברי הרופא בארה״ב צריך Insulin Tollerence Test) או שבאמת הטיפול אינו מקובל/מוכר בארץ בקרב מבוגרים? תודה מראש על זמנך ותשובתך!

שלום רב, טיפול בהורמון גדילה במבוגרים מאושר במקרים שבהם מדובר בחוסר בהורמון הגדילה מילדות, או בבעיות בבליטת ההיפופיזה (יותתרת המח) שבהם יש פגיעה בשני צירים הורמונליים אחרים (למשל ביציור הורמוני בלוטת התריס והורמוני מין). הטסט האבחנתי הוא באמת insulin tolerance test. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס