חזרת הראייה למצב תקין לאחר ניתוח רשתית

דיון מתוך פורום  רשתית

17/03/2017 | 15:08 | מאת: דני

שלום רב, אמי בת 65, עברה ניתוח לתיקון חור מקולרי בתאריך 26.2.17. לאחר הניתוח היא הייתה בביקורת אצל הרופא המנתח והוא הביע שביעות רצון מהתוצאה, אך היא עדיין רואה מאוד מטושטש בעין ימין בה בוצע הניתוח, וחוששת שהראיה לא תחזור לקדמותה. אולי בהינתן הנתונים מגיליון הבדיקות שלמטה תוכל להעריך מה סיכויי ההחלמה? תודה. =================== בת 65, שמה לב לירידה בראיה בעין ימין לפני כחודש עם החמרה בחדות הראיה מיום ליום. עין שמאל עין עצלה מילדות. בבדיקתה: חדות ראיה VA OD 6\19P2 OS 6\12P לחץ תוך עיני 18 ממ"כ מימין ו-18 ממ"כ משמאל. OD - קרנית שקופה, לש"ק ע"ש, אישון עגול, ירוד NS + שתיים קלפט אחורי פונדוס: PVD, דיסקה תקינה, חור מקולרי בעובי מלא עם עכירות ויטראלית מלפניו, M 3 - היקף תקין. OS - קרנית שקופה, לש"ק ע"ש, אישון עגול ירוד NS + שתיים. פונדוס: דיסקה תקינה, מקולה עם שינויי PE קלים, היקף תקין בדיקת OCT פיענוח: עין ימין: משיכה ויטראו מקולרית משוחררת. חור מקולרי דרגה IV, עם שוליים מורמות ובצקתיות, פני הזגוגית מופרדים. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-290 מיקרון (ספקטרליס). החמרה בהשוואה ל-OCT קודם. עין שמאל: מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. פני הזגוגית מופרדים לכל אורך הרשתית ומודגמים בנפרד ממנה. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-242 מיקרון (ספקטרליס). הטבה בהשוואה ל-OCT קודם. המלצות: מופנית לניתוח משולב קטרקט + ויטרקטומי וקילוף ILM + טמפונדה עם גז בהרדמה מקומית.

שלום דני לאחר ניתוחים מסוג זה אנו מצפים לתוצאה סופית לאחר כ 3 חודשים

מנהלי פורום רשתית