סרטן בשתי כליות Rcc סוג כרומופוב.

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

07/12/2019 | 23:24 | מאת: אליהו ס

שלום וברכה אודה לך על התייעצות יש לי בכליה ימנית מס גידולים. עברתי ניתוח לפרוסקופי. הרופא הוציא 5 גידולים מעל סנטימטר אחד. יש עוד גידולים פחות מ סנטימטר שלא נגע בהם . בכליה. השניה זאת אומרת. השמאלית. גידול יחדי מעל 2.5 סם. לפי סיטי. חומר הניתוחי נשלח לפתולוגיה. מדובר בסוג כרומופוב. המנתח אומר לא לעשות כלום עוד חצי שנה. לבצע. סיטי חדש נראה אם קצה גדילה של גידולים לא מהיר לחכות לסיטי הבא. וככה. להמשיך. האם בעיני אונקולוג מנוסה אם אדם בריא בגיל 68 מותר לחכות או יש לבצע גישה אחרת. אני קולגה של דר רענן. מבקש ומודה על תגובתך. בברכה .

אני תומך בגישת המעקב בלבד. בין היתר כי בלאו הכי אין תרופה טובה למחלה זו והטיפול הטוב ביותר זה מעקבים והתערבויות כירורגיות לסירוגין

מנהל פורום סרטן כליה