טיפול בסרטן כליה גרורתי

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

05/03/2019 | 20:44 | מאת: אורית

אבי בן 72 לאחר הוצאת גידול מהכליה לפני כשנה וחצי. בהמשך היו גרורורות בריאות שהוצאו בניתוח. כעת שוב גרורה מתחת לכליה. הומלץ על טיפול בהקרנות. האם לדעתך כדאי הקרנות לאזור הכליה? ושאלה נוספת: ביקשנו לעבור לצילומי מעקב של mri במקום pet ct (להפחית קרינה לגוף)- האם רואים בmri כמו בpet ct?

שלום רב, בשאלה של הקרנות אני צריך לראות את הדימות. בדרך כלל אני נוטה שלא להקרין גידולים מסוג RCC אלא אם אין אופציה אחרת. לגבי MRI או PET, היתרון בPET שזה סוקר את כל הגוף וזה עדיף לדעתי. הקרינה לדעתי לא מהווה בעיה על בריאותו של המטופל היום וגם בעתיד בברכה

מנהל פורום סרטן כליה