RCC גרורתי - התחלת טיפול

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

16/11/2019 | 22:06 | מאת: יואב

שלום, בן 68, לפני כשלוש שנים הוסרה כלייתי הימנית עקב RCC בגודל של 6 -7 סמ. כשנה אחכ עברתי אבלציות לגבי שני גידולים בכליה השניה. מלפני כחצי שנה הופיעה גרורה על הלסת התחתונה שהחלה לצמוח. כרגע בגודל של כ:4-5 סמ. בפאט נמצאו גרורות נוספות, אחת בריאה ואחת עג עצם האגן, ויש עוד כמה. עם זאת פעיל פיזית ומרגיש כללית לא רע. מתגבר על הכאבים בעיקר של הלסת. לא קיבלתי טיפולים אונקולוגיים מרוב חשש מתופעות לואי חמורות שיערערו את איכות החיים שלי. הממצאים החדשים מדאיגים ושוקל להתחיל בטיפול סיסטמי משולב שהוצע לי. קריאטינין: 2.9 תפקודי כבד מצוינים, אלבומין במצב מצוין. השאלות: מה סיכויי ההצלחה הסטטיסטיים לטיפול במצבי? מה הסיכויים לתופעות לואי קשות? עד כמה קיים סיכוי להדרדרות המצב הכלייתי עקב הטיפול או עקב תרופות שיינתנו לתופעות לואי? אודה מאד על תשובותיך. יואב.

יואב, שאלותיך מחייבות יעוץ מסודר. תשובות באמצעות פורום זה לא הרעיון הכי טוב. בכל מקרה, סיכויי הצלחה של כ40-50% בשילוב אחד ו50-60% בשילוב אחר אבל ישנה מורכבות שמחייבת שיחה פנים אל פנים. בטוח שאתה חייב טיפול וכמעט בטוח שיהיה לך טוב יותר עם טיפול לעומת בלעדיו בברכה

מנהל פורום סרטן כליה