ממצא בסיטי עזרה בפענוח

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

05/03/2020 | 19:34 | מאת: הדס

שלום, אמי בת ה65 עברה אולטראסונד בטן לפני חודש וגילו ציסטה קטנה בכליה 4 מ״מ האורולוג הרגיע ואמר שהוא לא מודאג אבל בשל גילה ובשל העבר הרפואי העדיף שתעשה סיטי כדי להיות שקטים בסיטי רשום בסיכום: ממצא קורטיקלי אקזופיטי רקמתי בקוטב עליון של כליה שמאלית המשך בירור ויעוץ אצל אורולוג. אשמח לפענוח שלך מה זה אומר בעצם?

מכיוון שהממצא לא מתואר כציסטי, אלא רקמתי, זה אוטומטית חשוד למשהו שיכול לעיתים גם להיות ממאירות. יחד עם זאת מדובר בממצא בקוטר זעיר יחסית ולכן אין דאגה בכל מקרה. מה שכן, חייבים שאורולוג מומחה בתחום יראה אותה ויחליט ביחד אתכם איך מתקדמים

24/03/2020 | 19:08 | מאת: הדס

באולטראסונד רשמו שזה ציסטה בגודל 4 מ״מ אבל בסיטי פענחו את זה כממצא קוטריקלי אקזופיטי וגם בגודל שונה בסיטי רשמו שזה ס״מ וחצי איך יכול להיות שהפענוח כלכך שונה מהאולראסונד? אמא שלי הייתה אצל האורולוג הוא הציע לעבור ניתוח ולהסיר את הגידול ולשלוח לביופסיה אך בגלל מצב הקורונה בארץ הוא הציע לחכות עם זה האם אתה חושב שלמרות הקורונה כדאי שהיא תסיר את זה במידית? והאם כל הממצאים האלה כמו שמצאו אצלה הם בדרכ ממאירים? או שרובם גם שפירים? אני ממש מודאגת לא ישנה בלילה בעקבות כך😥אשמח ממש לשמוע דעתך בנושא

מנהל פורום סרטן כליה