עזרה בפיענוח תוצאות US

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

11/08/2020 | 15:47 | מאת: DN

תוצאות לא תקינות בבדיקת US כלייה. רציתי לדעתי האם התוצאות מדאיגות (טרם עשיתי CT). תודה רבה הנה התוצאות: הכליות בגודל ומבנה תקינים. ללא עדות להידרונפרוזיס או אבנים. בפרנכימה בין קוטבית של כליה משמאל הודגם ממצא מעט אקואי ,הטרוגני , בגודל כ - 2.5 על 2.6 ס"מ,מעט וסקולרי בהיקף, ללא הדגמת הסתיידויות.בהשוואה לבדיקה מ -2018/04/26 הממצא חדש.הטיבו לא ברור.ת.ת.מ.(RCC (? ממצא מסוג אחר ?)

זה חשד לגידול ממאיר בכליה אתה נדרש לבצע CT חזה בטן עם חומר ניגוד. מצד שני אתה צריך לדעת שבדרך כלל אבחנה שכזו מסתיימת בניתוח כריתת הגוש ובד"כ זה מספיק להחלמה מלאה בברכה

מנהל פורום סרטן כליה