מחלת אדיסון וקשרית קטנה בכליה

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

16/08/2020 | 15:16 | מאת: אביב

שלום רב, אני בן 34, בריא, לא מעשן, שומר על תזונה. לפני חודשיים אובחנתי כחולה אדיסון, אמרו לי שזו מחלה נדירה. כיום אני מטופל בסטרואידים באופן יומיומי במינון של כ-5 מ"ג ליום. כחלק מהבירור ביצעתי MRI בטני. רוב הממצאים היו תקינים אך בסיכום נרשם - אדרנל אטרופי דו"צ, ללא גוש חריג. קשרית היפווסקולרית בקוטר 7 ממ לא אופיינית בקורטקס הכליה שמאלית היכולה להחשיד ל­RCC Papillary.

שלום רב, הממצא בכליה הוא ממצא מקרי. אתה נדרש בשלב זה רק לעקוב. הייתי חוזר על סיטי בעוד חמי שנה ואם תהיה דינמיקה והגוש יגדל אז יש לפנות לאורולוג מומחה בתחום. בברכה

מנהל פורום סרטן כליה