חשד לממצא סולידי בכליה

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

22/02/2019 | 21:55 | מאת: רן

בבדיקת אולטראסאונד התגלה אצל גבר בן 80 חשד לממצא סולידי בגודל 3 ס"מ.וניתנה המלצה ל סי.טי. במקרה לאותו גבר נעשתה לפני כחצי שנה בדיקת סי .טי. בטן עם חומר ניגוד למטרה אחרת ושם לא היה ממצא כזה. אי לכך האורולוג אמר שאין צורך בסי.טי. אלא באולטרא סאונד בעוד מספר חודשים. נודה לחוות דעתך בעניין. דבר נוסף, אם זה היה ממצא סרטני, מה הטיפול כשמדובר בקשיש בעל מצב בריאותי מורכב.

אם מצבו הבריאותי מורכב, הייתי בינתיים משאיר אותו על מעקב בלבד. מצד שני בעניין הסיטי, יתכן שהסיטי מלפני חצי שנה היה ללא חומר ניגוד ככה שהיה מאד קשה לראות משהו. לכן הייתי עושה רביזיה לסיטי הקודם אצל רדיולוג מומחה ולאחר מכן שוקל אולי לחזור על סיטי עם חומר ניגוד (אם תפקודי כליה מרשים זאת) בברכה

מנהל פורום סרטן כליה