נשירת שיער- טלוגן אפלוביום

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

08/12/2020 | 08:54 | מאת: שאלה

שלום, אני בחור בן 27. מזה כשנה וחצי אני סובל מנשירת שיער של מאות שערות ליום. זה התחיל כפתע ביום אחד מאות שערות פשוט נשרו. לאחר מכן, החלו לנשור לי הריסים,הגבות, שיער מהגוף בייחוד שיער מהאזורים המוצנעים. כל מקלחת אני מאבד מאות שערות. כיום השיער דליל גם בקרקפת וגם בגוף(היה לי שיער מאוד מלא ובחיים לא הייתה לי נשירה). הציפורניים שלי קיבלו גוון צהוב במהלך התקופה הזו(בחיים לא היו ככה). יש לי עוד הרבה תסמינים נוספים(ירידה במשקל,עצירות,נימול בידיים וברגליים). עברתי המון בדיקות והתגלה רק חוסר בברזל ללא אנמיה שלא הגיב לתוספים ובסוף קיבלתי עירוי ברזל לפני כחודשיים ושום דבר לא השתפר. כרגע עדיין בבירור בחשד לצליאק. אני משתמש בהמלצת רופא עור תמיסת מינוקסידיל 10% ותמיסת פרופסיה לשיער שלא עזרו. כרגע ממליץ על מינון נמוך של מינוקסידיל בבליעה. הוא אמר שזה הטיפול לטלוגן אפלוביום שאיתו אובחנתי. רציתי לדעת האם במידה שיש צליאק השיער יחזור?האם הטיפול במינוקסידיל בבליעה הוא נחשב בטוח? האם לחכות עד לאבחון או שכדאי להתחיל כבר את הטיפול? אין צורך לציין את המצב הנפשי שלי שהורע עקב המצב.

12/12/2020 | 13:27 | מאת: ט

שלום לך, לפי כל התסמינים שתיארת יש לך בעיה רפואית שעלייך למצוא מהי. נשירת השיער והציפורניים הצהובות זה רק תופעות לוואי. אני רק אציין שנשר לי שיער מסיבי כשנה וחצי- שנתיים ללא הפסקה עד כדי שבילים ונלחצתי. גם לי החלו לבלבל את השכל שזה התקרחות... בקיצר זה נפסק. קח בחשבון: שאכן מחסור בברזל שנובע אף הוא מבעיה כלשהי.. גורם לנשירת שיער אפילו חזקה. פוגע גם בציפורניים בעיות ריכוז ועוד... צילאק - יכול לגרום לאי ספיגה של ברזל. לדעתי יש לך בעיה במערכת העיכול. כל המינוקסידיל וכו זה יקר וחרטה בטח אם יש לך בעיה רפואית... חפש מה הבעיה הרפואית. בהצלחה

12/12/2020 | 21:19 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

איבוד שיער כה מאסיבי שתיארת יכול להתאים לעוד מחלות שיער כגון אלופציה אראטה (מהסוג האוניברסליס) או מאחר ויש לך תסמינים סיסטמים רבים נוספים יתכן והאיבוד שיער משני למחלה אחרת. לא ניתן לדעת ללא בדיקה מקיפה. ממליצה לקבוע תור למרפאת שיער בביח איכילוב במספר 03-6973585.

13/12/2020 | 11:13 | מאת: א.ל

היי, תודה על המענה המהיר. האם אפשר לקבוע תור שהוא יחסית מהיר או שזמני ההמתנה הם מאוד ארוכים? תודה,

13/12/2020 | 11:15 | מאת: א.ל

היי, תודה על ההסבר. אני בבירור רפואי אבל מאוד מתסכל שזה לוקח המון המון זמן ובינתיים אני סובל.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה