פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

מחלת הפסוריאזיס הינה מחלה גנטית, כרונית ונכון להיום חשוכת מרפא אך ברוכת טיפולים. המחלה שכיחה ביותר ופוגעת בכ-2-3% מהאוכלוסיה בדרגות שונות של חומרה. המחלה מתבטאת לרוב בהופעה של רבדים אדומים מכוסי קשקשים לבנים המופיעים לרוב תחילה על המרפקים, הברכיים והקרקפת אך היכולים להופיע בכל מקום על פני העור. המחלה אינה מסכנת חיים למעט במקרים חריגים ונדירים ביותר והשלכותיה הן בעיקר פגיעה באסטטיות ובאיכות החיים של החולים. בכ- 1/3 מהחולים מתלווה למחלה העורית פגיעה בפרקים (ארטריטיס) העלולה לגרום לנכות. הטיפולים הקיימים למחלת הפסוריאזיס יעילים ברובם וחלקם מסוגלים להקנות הפוגות לא קצרות בפעילות המחלה. בשנים האחרונות חל שגשוג עצום בתחום המחקר היישומי בפיתוח תרופות למחלת הפסוריאזיס ומידי שנה אנו עדים לכניסה של תרופות חדשות ויעילות יותר ויותר, כאשר התרופות האחרונות והחמות ביותר הן התרופות הקרויות "ביולוגיות". חלק מתרופות אלה אף הוכנס לסל הבריאות. מחלת הפסוריאזיס היא מטבע הדברים מחלה המשפיעה רבות על אורח החיים וההתמודדות עם מצוקות החיים, בעיות של זוגיות, עבודה, צבא, מילואים ועוד. במחלה זו יש חשיבות מרובה להכרות ושיתוף בין חולים היכולים לספק מידע, עצות וחוויות משותפות מניסיונם העשיר ולעזור בכך אחד לשני בהתמודדות עם החיים עם המחלה. פן חשוב נוסף בהתמודדות עם מחלת הפסוריאזיס בישראל הוא "אגודת הפסוריאזיס הישראלית", עמותה שהחברים בה כולם חולי פסוריאזיס ואשר שמה לה למטרה לקדם את רווחתם של חולי הפסוריאזיס בישראל. בין ההישגים של העמותה בשנים האחרונות נכללים הכנסת תרופות חדשות לסל הבריאות, השגת תעריפים מוזלים במלונות ים המלח לחברים המעוניינים בשהייה טיפולית בים המלח, קייטנה לילדים חולי פסוריאזיס במחירי עלות שהייה המבוססת על מדריכים מתנדבים וכוללת ליווי רפואי מלא, עלון היוצא פעמיים בשנה, כנסי חולים והרצאות, מענקים למחקר יישומי בתחום הטיפול במחלה ועוד. בפורום זה נשתדל לספק מענה מקצועי ותמיכה (בהתאם למגבלות המדיום) למי שאובחנו כסובלים ממחלת הפסוריאזיס. התשובות כאן לא יהוו בשום מקרה תחליף לייעוץ מקצועי בפגישה פנים אל פנים בין חולה לרופאו ולכל היותר יוכלו לשמש מקור מידע נוסף ועצות לשיחה עם הרופא. לחולי הפסוריאזיס הוותיקים ניסיון עשיר ביותר וידע רב ההופכים אותם במקרים רבים לברי סמכא לא קטנים בתחום מחלתם. עצות ורעיונות של חולים כאלה יתקבלו כאן ברצון ויזכו להתייחסות וניתוח מקצועי. החולים המשתתפים בפורום מוזמנים לענות מניסיונם ולהגיש סיוע ותמיכה לחבריהם השותפים החדשים והוותיקים לצרה.
3189 הודעות
2369 תשובות מומחה

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

23/09/2018 | 09:48 | מאת: מ

שלום, בעניין פסוריאזיס. יש לי פצע באיבר המין באיזור החיבור עם עטרת הפין. יש לי גם פריחה במשפעה שמאוד מגרדת. כל המצב הזה חדש לי. נתנו לי מרשם לדרמקומבין.. 1. האם זה נחשב משחה סטרואידית חזקה/חלשה. 2. האם יש סיכוי שהנגעים יעלמו אם אני מטפל בהם רק עם קרם לחות ולא שם סטרואידים גם אם זה לוקח יותר זמן? 3. איזה קרם לחות מומלץ כדי להקל על הגרד? תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

דרמקומבין הינה משחה המשלבת סטרואיד עם אנטיביוטיקה ונגד פטריות. היא אינה מכילה קורטיזון חזק. קיימים מספר מצבים הגורמים לגרד במפשעה - פטרת לא תעבור עם קרם לחות בלבד, גירוי מקומי משפוף יכול להשתפר עם טיפול בקרם לחות. מציעה לפנות לרופא עור להיבדק .

תודה רבה על התשובה. הגרד הוא מפסוריאזיס (לפי 2 רופאי עור) השאלה אם קרם לחות יעלים נגעים של פסוריאזיס או רק סטרואידים?

19/09/2018 | 18:37 | מאת: מריאנה

שלום, לבעלי יש פסוריאזיס והוא מטופל בזריקות ביולוגיות. אנחנו מנסים להיכנס להריון, ורציתי לדעת האם לזריקות אלה יש השפעה על פוריות, ועל העובר עצמו מבחינת מומים וכו... (ברגע שאכנס להריון)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הטיפולים הביולוגיים הם נוגדנים כנגד חלבונים של מערכת החיסון. הנוגדנים אינם מגיעים לנוזל הזרע ואינם משפיעים על פוריות הגבר או העובר. בהצלחה!

שלום יש לי פסוריאטיק ארטריטיס כבר עשרות שנים. בתקופה בה טופלתי ברמיקייד, אחר כך באנברל ואחר כך בהומירה הומירה, נפגעו לי השיניים ונאלצתי לעקור חמש שיניים בבת אחת. האם יכול להיות קשר בין פסוריאזיס/ארטריטיס/ /התרופות הביולוגיות, ובין הפגיעה בחניכיים/שיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ידוע כי יש עליה בשכיחות של מחלות חניכיים בקרב חולי ארטריטיס ראומטואידית . טיפולים ביולוגיים יכולים להחמיר דלרקות כולל דלקות סביב השיניים.

דר׳ רמון, תודה על מהירות תשובתך. האם יש הבדל בשכיחות של מחלות חניכיים ושיניים בין פסוריאטיק ארטריטיס לעומת ראומטואיד ארטריטיס? תודה, אריה

אני מציעה לפנות למומחה ברפואת הפה בשאלה זן

12/09/2018 | 01:27 | מאת: ליאור

שלום, אני סובל כבר תקופה ארוכה של גירודים ביידים וכפות הרגליים , היידים שלי נהייות אדומות ומגרדות בטירוף . זה התחיל מהיידים וכיום גם כפות הרגליים . הגירודים ביידים הן רק בכף היד ובעצבעות וברגליים רק בכף הרגל . אין סימנים הנראים לעין ,רק שאני פותח את היד (מותח\פותח)ויוצר לחץ מופיעות נקודות לבנות והיד ניית אדומה וחמה מאוד . הגירודים מפסיקים ובאים אין לי שום אינדקציה מה הטריגר לגירודים . בהתלחה חשבתי שאני אולי אלרגי ליתושים מפני שהופיעו נקודות שמזכירות עקיצת יתוש . כמו אני לא סובל\סבלתי אף פעם מבעיות עור כלשהן . בברכה,

אתה מתאר תגובה של אודם וגרד בכפות ידיים ורגליים שמופיעה ונעלמת לסרוגין ומושרית על ידי לחץ. אני ממליצה להיבדק על ידי רופא עור- קיימות מספר אפשרויות של אבחנה וטיפול .

10/09/2018 | 17:35 | מאת: עומר

שלום רב, כבר תקופה ארוכה שאני סובל מהתפרצויות של אטופיק דרמטיטיס (תמיד בקיץ), לרוב הטיפול שרופאי העור נותנים לי הוא משחות סטרואידים למיניהן. אני די חושש מהמשחות הנ"ל ולא עושה בהן שימוש בלב שקט, בעיקר בגלל תופעות הלוואי הידועות, תופעת הריבאונד בפרט. השאלות שלי הן: 1) אין ניתן לצמצם את תוםעות הלוואי הללו? ריבאונד, היפופיגמנטציה וכו' 2) מכל המשחות במשפחה הזו, מהי המשחה הכי חלשה עם הכי פחות סיכונים? 3) כרגע אני משתמש באלוקום, נאמר לי שיש לה ייחודיות כלשהי על פני שאר המשחות, תוכלי להסביר? המון תודה מראש ושנה טובה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב דרמטיטיס אטופית הינה מחלת עור המאופיינת בדלקת של העור, עור יבש וגרד. יש לשמן את העור במשחות משמשנות באופן קבוע כמו אקווה קרם ,אדרמה, אטופיקלייר ואחרים. למקומות אדומים מורחים משחות סטרואידליות , או משחות אנטי דלקת שאינן סטרואידים כמו פרוטופיקוטיפול אנטיהיסטמיני להקלה על הגרד. במידה והפריחה מפושטת יש לשקול טיפול אחר. מציעה לחזור לרופא העור המטפל לצורך התאמת הטיפול

לפני כשנתיים וחצי בעקבות פצע באיבר המין באיזור החיבור עם עטרת הפין, קיבלתי את המשחה בטאקורטן g. השתמשתי בה במשך חודש וחצי - חודשיים בצורה לא רציפה , 5-7 ימים ואז הפסקה של כמה ימים ואז שוב אותו התהליך במשך כחודש וחצי-חודשיים. לאחר מכן הפסקתי לחלוטין את השימוש במשחה. המצב של הפצע בעור השתפר לגמרי אך העור באיבר המין ליד עטרת הפין נשאר רגיש. נאמר לי שזה נובע מסטרואידים במשחה שגרמו לדילול של העור. כיום המצב השתפר באופן משמעותי בהשוואה לנקודת ההתחלה והמגבלה העיקרית ביום יום היא בחיי המין. נאמר לי על ידי רופאי עור שאצלם טופלתי במהלך התהליך שהמצב הפיך ושזה לוקח זמן. כרגע אני לא מטופל תרופתית אלא רק במשחות הזנה כגון: cicaplast baume b5 ו- man1 man oil אותן אני שם על בסיס יום יומי. רציתי לדעת : 1. האם המצב של דילול העור הוא הפיך, ובמידה וכן מה פרק הזמן בו מורגש השינוי 2.אילו טיפולים ישנם לשיפור הבעיה? תודה רבה 🙏🙏🙏

שלום רב, דלדול עור בעיקבות שימוש קצר במשחות סטרואידליות הינו מצב הפיך . אתה מתאר שימוש קצר במשחה לא סטרואידלית בינונית. הדילול חולף בדרך כלל תוך 3-6 חודשים. הטיפול הוא שימוש במשחות משמנות

תודה רבה על תשובתך המעודדת 😀 האם תוכלי בבקשה להמליץ לי על משחה משמנת?

03/09/2018 | 20:39 | מאת: אילי

שלום.לםני כשנתיים חליתי בסרטן השד.לא עברתי כימו/הקרנות.נוטלת לטרוזול וסיימתי זולדקס.באוגוסט2018 הובחנתי כחולה בדלקת מפרקים בכפות הרגלים על שם פזוריאזיס.אין לי מחלת עור פזוריאזיס.הריאומטולוג המליצ שאקח כדור הנקרא מתוטרקסאט.2.5דפדפתי בכל מיני אתרים למינהם ובאחדים היה כתוב שהכדור יכול לעורר סרטן,פגיעה בכבד ועוד כל מיני תופעות לוואי מסוכנים.אני מאוד חושש לקחת את הכדור.ופחדת מתופעות הלוואי הקשות.א.האם הכדור יכול להפחית את רמת הכאב.ב אם אקח כדור נגד כאבים ולא אקח את הטיפול הנל האם יכולה להיות החמרה במצבי.תודה רבה אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

ממליצה להתייעץ עם ראומטולוג בנוגע לטיפול בדלקת פרקים.

02/09/2018 | 08:16 | מאת: אמיר

אני סובל מסבוריאה הרופא עור המליץ לי על מריחת אלידל. לאחר מריחה של פעמיים של משחה זו נרדמה לי כל הצד השמאלי של הפנים ויש לי הרגשה של נימול.האם יש קשר למחשב זו?

02/09/2018 | 08:18 | מאת: אמיר

קשר למריחת משחה זו***

שלום רב, אלידל הינה משחה למריחה חיצונית . אין קשר בין מריחת המשחה לתלונה.

אין קשר. אלידל הינה משחה למריחה חיצונית ואינה גורמת להפרעה עיצבית.

אלידל אינה גורמת להפרעה עיצבית

שלום ד"ר, כבר כמה שנים, מאז הצבא, שאני סובל מאטופיק דרמטיטיס בצורה קלה יחסית (רק בכפלים של הגפיים). ההתפרצויות הן תמיד תמיד בקיץ (איזור יולי) ובעבר ייחסתי אותן לעבודה שלי בתחום החקלאות ולאלרגיות. השנה המצב השתנה והחמיר, תקפה אותי לפני כחודשיים שוב התפרצות בגפיים, אך הפעם עם הזמן נוספו אליה עוד חלקי גוף שמעולם לא סבלו לפני כן- כל הבטן, רגליים, בית שחי, גב תחתון וצוואר. ניסיתי הרבה משחות סטרואידים, כולן עזרו תוך לילה אך מהרגע שהפסקתי שימוש הכל חזר. כמו כן אני כבר שלושה ימים מורח אלידל פעמיים ביום, אך לא נראה לי שזה מועיל יותר מידי. השאלות שלי אליך: 1) האם ייתכן שהסטרואידים (אלוקום) גרמו לסוג של החמרה והתפשטות המחלה בשאר חלקי הגוף? 2) במידה ואני לא רואה שיפור עם אלידל עד כה- יש טעם להמשיך? 3) מדוע לדעתך ההתפרצויות הן בקיץ בלבד? האם יכול להיות שקיים טריגר אלרגני רק בעונה הזאת? המון תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה נוספת ברשותך: האם באמת יש צדק וטעם בפחד שקיים מסטרואידים? מצד אחד הם באמת עוזרים ומועילים, מצד שני אני ממש חושש למרוח אותם על הגוף מהפחד מתפועות הלוואי ומהחשש שהם למעשה גורמים להתפרצות נוספת בעוד חלקי גוף. שוב, המון תודה מראש על העזרה.

שלום רב, דרמטיטיס אטופית הינה מחלת עור כרונית על רקע אלרגי ולכן יתכנו הטבות והחמרות במצב .לא תמיד ניתן להצביע על הסיבה להחמרה. לא סביר שמשחה סטרואידית תגרם להחמרה במצב. במקרים נדירים יכולה להתפתח אלרגיה למשחה שיכולה להתבטטא בהחמרה באיזור המריחה. אם אין שיפור עם אלידל יש להפסיק את הטיפול ולפנות לרופא העור. התפרצויות בקיץקשורות ליובש בעור ויתכן גם טריגר אלרגי בעונה זו.

אין צדק מפח מפני תופעות הלוואי של סטרואידים אם מטפלים בצורה נכונה .

דרמטיטיס אטופית הינה מחלת עור כרונית על רקע אלרגי ולכן יתכנו הטבות והחמרות במצב .לא תמיד ניתן להצביע על הסיבה להחמרה. לא סביר שמשחה סטרואידית תגרם להחמרה במצב. במקרים נדירים יכולה להתפתח אלרגיה למשחה שיכולה להתבטטא בהחמרה באיזור המריחה. אם אין שיפור עם אלידל יש להפסיק את הטיפול ולפנות לרופא העור. התפרצויות בקיץקשורות ליובש בעור ויתכן גם טריגר אלרגי בעונה זו.

אהלן וצהורים טובים, לאחרונה התעניינתי בניתוח לתיקון הראייה בטחד המכונים והרופא הביע חשש מכך שאני נוטל יומירה באופן קבוע אך הוא הודה שהוא באמת אינו יודע אם יש קשר.

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכון היחיד בטיפול בלייזר תוך כדי טיפול בהומירה הוא זיהומים. לכן יש להיות במעקב צמוד לאחר הטיפול

הכוונה במעקב אצל רופא העיניים כן? בכל מקרה מה מידת הסיכון בזיהום אם הניתוח מתבצע שלושה שבועות לאחר ההזרקה האחרונה?

הסיכון היחיד בטיפול בלייזר תוך כדי טיפול בהומירה הוא זיהומים. לכן יש להיות במעקב צמוד לאחר הטיפול

13/08/2018 | 02:19 | מאת: הדסה

לאחר שפוטותרפיה לא עזרה למרפק נגוע הרופא נתן כדור ניאוטיגסון פעם ביום. לוקחת 11 שבועות ובמרכז המרפק יש עיגול קטן של עור בריא. מסביב אין שום שינוי חוץ מקילוף יתר. הביקורת אצל הרופא נקבעה לעוד חודש. מעונינת לדעת האם הגיוני שלאחר 3 חודשים יהיה שיפור קל ככ והאם יש סיכוי להטבה נוספת? הכדור גורם לבעיות בציפורניים של הרגליים( נוטות להישבר, דלקות באיזור וכו) לכן השאלה היא אם כדאי להמשיך לקחת אותו? האם יתכן שהשיפור איטי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן שיפור איטי ויתכן ויש מקום להוסיף טיפול מקומי במשחה על מנת להעלים את הרובד לחלוטין. דר רמון

שלום, אני מטופלת בפוטותרפיה וסובלת מאוד מגירודים. האם ניתן להשתמש בטיפות פניסטיל להרגעה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אפשר להשתמש בטיפול פנסטיל להרגעה.

08/08/2018 | 15:20 | מאת: דפנה פינגולד

שלום רב, יש לי פסוריאזיס חמור בציפורניים ומחפשת טיפול הולם. האם ניקוי וחיטוי עם מי חמצן יכול לעזור? לפחות בשמירה על נקיון ומראה אסטתי יותר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

פסוריאזיס בציפורניים נגרמת מהתחלקות תאים מהירה במיטת הציפורן ויצירת חומר קרן עודף מתחת לציפורן. השינויים אינם נובעים מלכלוך. ניתן לעשות כל טיפול חיצוני שיעזור לשיפור המראה החיצוני.

שלום רב, אני סובל מפסוריאזיס אריטריטיס. קיבלתי טיפול לאחרונה בסטלרה שלא עזר לא לפרקים ולא לפסוריאזיס. הוצע לי טיפול לאחרונה בסימפוני 50. השאלה היא מה טווח הזמן שצריך לחכות בין הפעם האחרונה בה נזרקתי את הסטלרה לבין הזרקת הסימפוני ?

שלום רב, מקובל להתחיל את הטיפול הביולוגי החדש במועד ההזרקה של הטיפול הקודם- כלומר אם חושבים להפסיק סטלרה- הזריקה של סימפוני תהיה לאחר 12 שבועות מהזריקה האחרונה של סטלרה. אך כמובן יש להתחשב במצב החולה ולעיתים ניתן להקדים את התחלת הטיפול החדש. יש להתייעץ עם הרופא המטפל.

24/07/2018 | 23:23 | מאת: דוויד

היי, סובל מפסוראזיס, לאחרונה יצאו לי מספר נקודות על הצוואר והאף. מה הדרך המומלצת לטפל בפסוריאזיס באיזורים אלו? וכן, טופלתי ב פוטותאפיה מספר שנים בהצלחה מרובה, בשנה האחרונה, הטיפול הפסיק לעזור לי ואולי אף החמיר את המחלה. האם זאת תופעה מוכרת שפוטותרפיה לפתע מפסיק לעזור? מה הסיבה לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

אתה מתאר נגעים בודדים באף ובצוואר, ניתן לטפל במשחות מקומיות כמו דיפרוסליק או פרוטופיק. לא מפתחים עמידות לטיפול בפוטותרפיה.

24/07/2018 | 23:17 | מאת: יניב

שלום רב, בן 47, סובל מפסוריאזיס מגיל 20. אובחנתי לאחרונה עם אבנים בכיס המרה ואני מועמד לניתוח הסרה של הכיס. רציתי לדעת האם נמצא קשר בין אבנים בכיס מרה לפסוריאזיס ויותר חשוב: האם הסרה של הכיס יכולה לגמור להחמרה של פסוריאזיס? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא נמצא קשר בין אבנים בכיס מרה ופסוריאזיס. הניתוח לא אמור לגרום להחמרה בפסוריאזיס.

03/07/2018 | 21:37 | מאת: יעקב

שלום. יש לי פסוריאזיס במרפק ורופא עור הביא לי דיפרוסאליק משחה וכל פעם שאני הולך אליו הוא מביא לי אותו דבר וזה נמשך ככה מעל לשנה. וזה לא נעלם לי. האם זה מסוכן לשים את המשחה לתקופה כזאת ארוכה? והאם יש משהו אחר שעדיף לשים? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לנסות גל קסמיול( שילוב של נגזרת ויטמין D וסטרואיד)

שלום, אני נוטל כשנה כמוסות של כורכומין חילבה ומורינגה, האם אוכל להמשיך בכמוסות אלו במקביל לנטילת נאוטיגזון? תודה מראש !

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לקחת כמוסות טיבעיות עם נאוטיגסון מלבד כמוסות המכילות ויטמין A

שלום רב, לאחרונה התפרצות של פסוריאזיס, שני דברים השתנו באותה תקופה: - השתמשתי במשחת טוסטסטרון. -צרכתי כדורי אומפרדקס לטיפול בדלקת קיבה. האם ידוע קשר בין תרופות אלו להתפרצות המחלה ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע על קשר בין אומפרדקס או טסטוסטרון במשחה והתפרצות פסוריאזיס

03/07/2018 | 17:38 | מאת: רוני

המאמר הזה מספר אחרת: https://www.ehealthme.com/ds/omeprazole/plaque-psoriasis/

באתר שציטטת מצויין כי נמצא פסוריאזיס בקרב אנשים שלוקחים אומפרזול ,אך אין זה מצביע על קשר נסיבתי בין השניים. תרופות הידועות כמשרות או מחמירות פסוריאזיס כוללות חוסמי בטא כמו נורמיטן, ליתיום, אנטי מלריה.

24/06/2018 | 12:57 | מאת: אור

שלום, אני בסביבות גיל 30+ מטופל כבר כ20 שנה בפסוריאזיס, ובחודשים האחרונים חלה החמרה רצינית מאוד בכל הגוף, מהראש עד הרגליים עם נקודות קטנות שמתפשטות (לעומת הסטטוס שהיה כל השנים עם איזור ספיציפי בינוני או נקודות קטנות בודדות פה ושם שנחלשו עם דייבובט, DIPROGENTA ואקסמיאול תלוי לפי מצב ואיזור בגוף) הרופא עור שלי נתן לי ניאוטיגזון כמובן לאחר בדיקת דם שהכל תקין לקחת כל יום. אז חוץ מהיובש בגוף הנסבלת אני לא ממש רואה שיפור משמעותי לאחר שלקחתי בהתחלה כל יום כ20 כדורים של 25 מ"ג וזה היה יותר מדי בגלל גירודי יתר לטענת הרופא אז ירדתי לפעם ביומיים, לפני כשבוע בערך חזרתי לכל יום כדור ולא רואה שיפור ניכר. מה לעשות? והאם לדעתך אני מטפל נכון בפסוריאזיס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב נאוטיגסון הינה תרופה מצויינת בשילוב עם פוטותרפיה- שיזוף רפואי. השילוב מוצלח מאד ועוזר להעליתם את הפריחה. כתרופה בודדת נאוטיגסון הינו תרופה חלשה ובדרך כלל לא משיגים רמיסיה.

24/06/2018 | 13:35 | מאת: אור

חוץ מפוטותרפיה שבמיוחד בקיץ (מנסיון לפני הרבה שנים) מאוד קשה בגלל החום של הטיפולים וגם החום של השמש בחוץ, יש עוד טיפול מומלץ עם ניאוטיגזון? אגב אני מזכיר שמדובר על פצעים גם ממש בקרקפת ופוטותרפיה אולי עלולה להזיק חלילה לראש (בגלל הקרינה) מעבר לטיפול בפסוריאזיס? (מה לגבי שמפו לקרקפת, יש משהו מומלץ במצב כזה?)

הטיפול בפוטותרפיה לא יעיל לקרקפת ,יחד עם זאת הוא לא מזיק- מדובר בחלק מקרני שמש. ניתן לשלב נאוטיגסון עם טיפול במשחות.

אוקי תודה. האם שמעת על שמפו נגד פסוריאזיס של KAMEDIS? ממליצה עליו או שיש שמפו יותר טוב למקרה שיש נקודות/חלקים קטנים בחלק העליון של הקרקפת (לא כל הראש) חוץ מניאוטיגזון ומשחות? אגב יש דרך חוץ מהניאוטיגזון להעלים פצעים של פסוריאזיס בגב איפה שלא ניתן להגיע עם הידיים?

במידה וטיפול בנאוטיגסון ופוטותרפיה נכשלו ועדיין אתה סובל מפריחה מפושטת יש לשקול טיפול ביולוגי. שמפו יעיל לפסוריאזיס בקרקפת הוא שמפו אלפוסיל.

אני לא יודע אם נכשלו אבל אם אני לקראת סיום 2 קופסאות של 30 כדורים של ניאוטיגסון ועוד לא נעלמה הפריחה של הנקודות האדומות בגוף עדיין לדעתך יש צורך לעבור לטיפול ביולוגי? האם לדעתך אפשר להתקלח עם ספוג כמו בתמונה המצורפת או בלינק הזה http://ipharm.co.il/%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%92-%D7%A8%D7%A9%D7%AA-%D7%A8%D7%97%D7%A6%D7%94-%D7%A6%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%9C%D7%90%D7%9E%D7%91%D7%98%D7%99%D7%94.html ? (ברור שזה לא נעים כמו הידיים אבל אני כבר מתקלח עם זה שנים ולא החמיר לי כמו בחודשים האחרונים, יש קשר לדעתך?) והאם יש רופאי עור מומחים בפסוריאזיס באיזור מרכז? יש רשימה כזאת?

אני מציעה לפנות לרופא העור שלך להמשך טיפול

24/06/2018 | 06:27 | מאת: אורה

שלום רב, אמי בת 72, חולת פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוראיתית כבר שנים רבות. ניסתה כבר 3 סוגי תרופות ביולוגיות (אנברל, יומירה וקוסנטיקס), התרופות עוזרות עד העלמה לחלוטין של הפסוריאזיס אך אחרי 3-6 חודשים של טיפול המחלה מתפרצת מחדש. ממליצים לה שוב להחליף סוג של ביולוגי. מה ניתן לעשות כדי להימנע מדחיית התרופות הביולוגיות (לא תוספת של מטוטרקסט). האם במקרה כזה ידוע על תרופה ספציפית שהגוף לא מפתח לה עמידות? מה עושים אם כל הביולוגיים לא עוזרים, נאמר לנו שהפסקת התרופות עושה ריבאונד. אודה לתשובתך. שבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כמו בכל מקצועות הרפואה -אין עדיין תרופה שעוזרת ל100% מהאנשים ב100% ולכל החיים. למזלנו, יש כל הזמן התקדמות ופיתוח של תרופות חדשות, מוצלחות יותר עם מעט תופעות לוואי. התרופות הביולוגיות לא נדחות , אלא הגוף מוצא דרכים לעקוף את הטיפולים כדי שהמחלה תופיע. הפסקת הטיפולים לא עושה ריבאונד- אלא הפסוריאזיס חוזר בהדרגה . לשמחתנו יש מגוון רחב של טיפולים ביולוגיים אפשריים.

תודה על המענה. אשמח לדעת אילו תרופות ביולוגיות נוספות נותרו לטיפול בפסוריאזיס ודלקת פרקים. לי ידוע רק על יומירה.

קיימות תרופת נוספות כמו סטלרה וטלץ

שלום רב ד״ר מיכל, יש לי שאלה / בעיה שדי מטרידה אותי ואני מקווה שאוכל למצוא אצלך ייעוץ ראשוני וקצת מרגיע. ככה, מזה שנה וחצי אני סובל מגירודים הולכים ובאים בשתי כפות הידיים. לא קיבלתי אף טיפול בשל העובדה שזה לא הפריע לי מאוד פרט לאסתטיקה. בשבועיים האחרונים החלטתי ללכת לרופא המשפחה והוא רשם לי ״אלוקום״. התחלתי להשתמש ובאמת כעבור יומיים חל שיפור משמעותי. (אציין שמרחתי ואז שמתי כפפות ברוב טיפשותי כדי למנוע מלכלוך של הסביבה) ורק כעבור שלושה ימים שהשתמשתי בסה״כ נתקלתי בכתבה שאלוקום היא משחת סטרואידים מסוכנת ולא מאוד מומלצת. החלטתי להפסיק (השתמשתי 3 ימים בסה״כ) ומאז כל יום חלה הדרדרות משמעותית, העור צורב, אדום, מגרד, ממש סיוט !! (בנתיים רק באיזור כפות הידיים) השאלה שלי היא כזאת: 1. זה עתיד להתפשט לאיזורים נוספים בגוף? 2. זה יכול לחלוף לבד עם הזמן (כי כן יש סוג של שיפור ביומיים הארונים בדמות העור שמתקלף אחרי שהתייבש ונסדק) 3. אני צריך לגשת לקהל טיפול? 4. אשמח שתשפכי לי טיפונת אור ותתני לי המלצות להימשך. תודה רבה רבה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

איך אתה שואל שאלות כאלה ? אתה נפלת קורבן לשימוש בסטרואידים זה אלוקום במקרה הזה אבל כל משחה שתקבל מרופא עור בשמות אחרים מכילה סטרואידים זה רופא עור ואת זה אתה היית אמור לדעת לפני שמשכת מבית מרקחת את האלוקום שזה היה ברור מראש שיכניס אותך לצרות שתגלה אותם רק לאחר השימוש. תחפש בגוגל הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור

שלום רב, לפי התאור שלך אתה סובל מפריחה בכפות ידיים -אולי דלקת עור וקיבלת טיפול באלוקום שעזר מאד. אלוקום הינה משחה שמכילה סטרואידים.- אם משתמשים בה נכון היא לא מסוכנת, הספיגה לגוף היא מינימלית ולא קיימת בכפות ידיים כיוון שהעור העבה לא מאפשר חדירה. זו אינה תרופה מסוכנת כשמשתמשים בה בצורה מושכלת. אני מציעה לפנות לרופא עור לבדיקה ולקבלת הסבר- מה המחלה שיש לך, אולי צריך ברור נוסף.

17/06/2018 | 02:50 | מאת: איבחון לקוי

לפני כשנה הלכתי לרופאי עור בגלל קרקפת שומנית וגירודים,,חשבתי שזה פסוריאזיס והם גם חשבו כך אז הם נתנו לי שמפו נגד פסוראזיס לקרקפת.אני זוכרת כשנתי אתזה הקרקפת שלי היתה יותר שומנית והחלו ליפול לי חלקים עבים וגדולים של עור מהקרקפת.עד היום הקרקפת שלי לא מפסיקה לגרד ולהיות שומנית והשיער מבריק. האם יש טיפול משקם?ודרך אגב השיער נעשה יותר דליל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פסוריאזיס לא פוגע בזקיקי שיער ולכן אין קשר בין שיער דליל לפסוריאזיס. תתכן דלילות שיער בעקבות דלקת בעור הקרקפת אך לאחר הטיפול והרגעת העור תהיה שוב צמיחת שיער. מציעה להיבדק שוב על ידי רופא עור- יתכן ויש צורך בטיפול יותר יעיל לקרקפת לאחר שהקשקש נשר.

שלום, אובחנתי בפסוריאזיס במצב קל, הנגעים נמצאים ב2 המרפקים. לאחר אינספור משחות שקיבלתי מפרופסורים ומומחי עור שונים, אני רואה שהמצב פשוט יותר החמיר. האם דיקור יכול לעזור? אציין שיש לי תת פעילות בבלוטת התריס, האם יש קשר לזה?

לקריאה נוספת והעמקה

הי לא ידוע קשר בין תת פעילו תריס ופסוריאזיס. אין מידע מחקרי רפואי מהיימן על טיפול בפסוריאזיס בעזרת דיקור סיני

במהלך חיי סבלתי מפסוראזיס , בצו הראשון אף פעם לא נשאלתי לגבי המחלה , המחלה אצלי נגלית במרפקים , עקב האכילס כפות הידיים העליונות , ולפעמים גם בשק האשכים. במהלך הגישור שלי שירותי כלוחם בתחילת דרכי בצבא המחלה התפשטה במהירות ולאחר חודשיים עברתי תהליך מיון מחדש לאחר פנייה לרופא הבסיס והועברתי ליחדיה אחרת במהלך השירות שלי עד היום שנה וחצי עד עכשיו לא טופל בי אף פעם חוץ ממתינות משחה לטיפול במרפקים. הנני סובל נפשית וחיצונית ויזואלית מהמחלה אצלי הפסוראזיס מופיע בצבע שחור ואפרורי יחד עם עור יבש מאוד ולא נעים למגע , הדבר פוגע לי בנפש במיוחד יחסי אנוש לא נעימים כתוצאה מהדבר , בצבא איני מקבל שום הטבות או הנחות או טיפול רציונלי לטפל בבעיית הפסוראזיס. לאחרונה לאחר שבתפקידי אני משרת 24 שעות ברציפות כמעט ללא מנוחה במשך כמה פעמים בשבוע התחילה לי בעייה אחרת מהמרפק ומטה התחילו לי כאבים עזים אשר לא מאפשרים לי להרדם בלילה אני מורח משחה שרכשתי בעצמי לעצור את הכאבים ואני רוצה לדעת עם הכאבים באמה קשורים איכשהו למחלת הפסוראזיס. כמו כן בעקבות זה שבבסיס שהנני משרת בו כיום אין שום גורם רפואה מוסמך ובכל פעם אשר אני צריך רופא עור אני ממתין חצי שנה לתור בבתי החולים השונים בארץ , אני רוצה לדעת מה הפרוצדורה לשחרורו מצהל , איני מעוניין להגיש כל תביעה כנגד הצבא אני בסך הכל רוצה לחזור לחיי האישים בצורה רגילה לטפל בעצמי דרך קופת החולים ולא דרך גורם צבאי חסר אמפטיה כלפי חייליו. האם תוכל לענות לי על השאלות הנ"ל דוקטור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני מבינה מפנייתך שאתה חייל בשרות סדר. אני מציעה לפנות לרופא יחידה ולקבל הפנייה לרופא עור , כמו כן עליך לדווח על כאבי הפרקים- יתכן ויש קשר למחלת הפסוריאזיס. כשתיבדק ע"י רופא עור ,עליך לבקש גם שינוי פרופיל בהתאם למצבך.

מנסיוני-לצערי-אעביר אליך רשימת ״עשה״: דאג שהרופא ביחידה-אפילו שאינו מומחה ירשום בתיק הרפואי שלך את כל שאתה מספר כאן. זה חשוב. קריטי. קובע להמשך תמיד כדאי לקבל הכרה-ולו רק בהחמרה-מאגף השיקום. אתה צריך להסתכל עוד עשרות שנות חיים קדימה. אם התופעות הללו יירשמו-גם ללא הבחנה קובעת של רופא מומחה-אלא, רק רופא היחידה, זה משמעותי לגבי ההכרה בך בהמשך הדרך. תאר וסכם בכתב את מהלך פעילותך בשירות. סוג של יומן. גם זה קריטי ויכול לקצר לך את ״דרך הייסורים״ באזרחות, לקבל סיוע מאגף השיקום.

האוזן מגרדת לי ונתנו לי למרוח משחה אלוקום באוזן למשך 30 ימים. זה עוזר-אבל חוזר. נתנו לי קרם ויש לי גם משחה (וזילין) מה ההבדל בניהן ומה עדיף למרוח לתוך האוזן? אני משתגעת מגירודים שלא עוזבים אותי כבר כמה שנים

לקריאה נוספת והעמקה

מציעה לפנות לרופא עור לבדוק מדוע יש גרד אוזן. אלוקום מגיע בצורת קרם ומשחה. המשחה מיועדת לאזורים מעובים ויבשים.

29/05/2018 | 09:02 | מאת: רוני

שלום ד"ר, האם ידוע על קשר בן נטילת תוספי טסטוסטרון לבין החרפה של פסוריאזיס ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ידוע על קשר בין פסוריאזיס ותוספי טסטוסטרון

11/05/2018 | 14:45 | מאת: חנה

האם יש מושג של "עור מתוח" בפסוריאזיס, או שהמינוח הקליני למצב שהעור נמתח הוא אחר? אם אחר, מהו המונח בבקשה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין מינוח של עור מתוח במחלות עור כמו פסוריאזיס או מחלות עור אחרות.

10/05/2018 | 08:26 | מאת: טיפול ‏בפסוריאזיס

‏יש לי פסוריאזיס בכל הגוף שמעתי על ‏שיטה של וואחיד שמטפל בפסוראזיס ‏מישהו מכיר ?‏יכול להמליץ? תודה🙏🏼

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שיטה לא מוכרת. ממליצה לפנות לטיפול אצל רופא עור שמתמחה בטיפול במחלה

למה דייבונקס עדיין בסל התרופות למרות שהמחסנים התרוקנו לפני שנתיים? למה לא מייבאים מיצרנית אחרת? יש לא מעט חברות שמייצרות calcipotriol. אני מחפש פתרון אטופי ללא סטרואידים בר הישג, כל טיפ יתקבל בברכה. גם דרך לייבוא אישי. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

הכוונה לטיפול טופיקלי ( מקומי) לפסוריאזיס- משחות עטרן ודיטרוקרם הינן אופציונליות- מציעה לפנות לרופא עור מטפל שיקבע אם מתאימות לך.

תודה, אז את לא יודעת אם קיימים תחליפים?

אני לא יודעת למה חברות אחרות לא מייבאות קלציפוטריול.

06/05/2018 | 18:49 | מאת: ניסים

שלום ביום חמישי האחרון קיבלתי תוצאת ביופסיה שיש לי פסוריאזיס לאחר 4 רופאי עור שנתנו לי טיפול שגוי ואבחנה לא נכונה לאחר קבלת התשובה אני רוצה לדעת האם אני צריך להגיע לרופא מומחה בתחום ואיך אדע שרני מקבל טיפול נכון ולא ישוב הסיפור שעברתי כבר ? ואיך ניתן לקצר תורים שלוקחים חודשים כי זה מגרדדדד נורא תודה ניסים

לקריאה נוספת והעמקה

עליך לחזור לרופא העור שלך להמשך טיפול

30/04/2018 | 17:45 | מאת: נילי

שלום רב, אני אמורה לעבור ביופסיה בעור, ורציתי לדעת האם מדובר בהליך פשוט או שיש צורך במלווה. כמו כן, אם הביופסיה מתבצעת בכף הרגל, האם אוכל לנהוג לאחר מכן?

לקריאה נוספת והעמקה

ביופסיה מהעור הינה פרוצדורה פשוטה,אמבולטורית- כלומר לאחר הפרוצדורה החולה משוחרר לביתו. .הביופסיה נעשית בהרדמה מקומית- נלקח קטע עור קטן- לעיתים יש צורך בתפירה ולעיתים נשאר חור קטן בעור שנסגר מעצמו ואין צורך בתפרים.

נוטלת ניאוטיגזון מזה 4חודשים בחודש האחרון נשירה ותחילת התקרחות וכאילו שהעין קטנה. וכאבים במפרקים היד. האם להמשיך ליטול.

לקריאה נוספת והעמקה

נשירת שיער, יובש בריריות כולל בעיניים הינן תופעת לוואי ידועה של נאוטיגסון. יש להתיעץ עם רופא העור - ולהתייחס לתגובה לטיפול ,חומרת תופעות הלוואי ואופציות הטיפול האחרות.

23/04/2018 | 10:09 | מאת: מיכל

בוקר טוב יש לי חברה שסובלת מאסטמה בעור עוברת טיפולים ובבדיקת דם מצאו לה חיידק ולימפומה נמוכה בבדיקת דם האם זה קשור לטיפולי פוטותרפיה מה אפשר לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול פוטותרפי הוא טיפול חיצוני לעור ואינו קשור לשינויים בספירת דם ולהימצאות חיידקים בעור.

משך כמעט שנה סובל מאקזמה חתכים נפיחות וקילוף ללא גרד בעור הפין . ראיתי. ס רופאים והשתמשתי במשך כחודש בדיפרוגנטה שהעבירה את הפצעים אבל עדיין סובל מרגישות והקילופים וחתכים קטנים ממש מתוסכל ... נתנו לי דרמובט ואני ממש חושש להמשיך בטיפול סטרואידי . כמו כן אני שותה נרבן להורדת מתח בהמלצת הרופא .. האם אני יכול להמשיך להשתמש בדרמובט או מסוכן מידי .. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עליך לפנות לרופא עור לצורך ברור - למה יש לך את הממצאים על איבר המין. כמו כן לא מומלץ להשתמש בדרמווט לתקופות ארוכות על איבר מין.

שלום רב, אני סובלת מפסוריאזיס קל מזה שנים ולפני כחודש הופיע פסוריאזיס טיפתי בעקבות זיהום סטרפטוקוק. קיבלתי המלצה מרופא העור לטיפול בDermovate ובשמפו אלפוסיל (עקב יובש וגרד בקרקפת). כעת גיליתי כי אני בהריון, והבנתי ששתי תרופות אלה אסורות (לפחות על אלפוסיל כתוב שאין להשתמש בו בשליש הראשון). האם קיים טיפול אחר מומלץ לבעיה זו שגם יתאים להריון? האם ביקור של כמה ימים בים המלח יכול להטיב משמעותית עם סוג פסוריאזיס זה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול בפסוריאזיס טיפתי- אפשר לטפל בהריון בים המלח וכן אפשרי טיפול בפוטותרפיה.

14/04/2018 | 21:51 | מאת: אורית

שלום, אני מקבלת טיפול ביולוגי - קונסנטיקס לדלקת מפרקים ופסוריאזיס, 2 זריקות אחת לחודש, ומעוניינת להוריד מינון, האם אפשרי לעשות את הזריקות אחת לחודשיים? האם יש דרך אחרת להוריד מינון? תודה!!

לא ברור מה המינון שאת מקבלת. המינון הרגיל של קוסנטיקס הינו 300 מג אחת לחודש. במידה ואת מקבלת מינון כפול, יש להתייעץ עם הרופא שמטפל בך לגבי הורדת המינון. עד כה אין מידע לגבי האפשרות לרווח בין הטיפולים. נעשה מחקר בנושא זה אך טרם פורסמו התוצאות.

06/04/2018 | 10:18 | מאת: זיטה

היי לאחר שסימפוני גרם להחמרה קיבלתי אמברל ב-25/3/18 זריקה ראשונה ב-1/4/18 זריקה שנייה לא יודעת להגיד כלום על הטבה או לא במחלה אבל כרגע זה ממש לא מעניין אותי!!!! אני הולכת למות!!!! מצומררת מקור, חום גבוה, כל הגוף מלא פריחה, טשטוש בראייה, בחילה, ובעיקר חולשה נוראית כאילו כל רגע אני נעלמת.. הלכתי אתמול לרופאת משפחה ששלחה מייל פנימי לרופאה המקצועית(אליה יש לי תור ביוני ואין דרך לתקשר אתה..), ונתנה לי לעשות בדיקות.. ברור לי שבביולוגיות (ונראה לי בכימיה בכלל..), לא נוגעת בחיים..(אם אשאר בחיים).. כרגע רק רוצה שמישהו יגיד לי שאלו תופעות מוכרות ויעברו, ואולי גם משהו להקלה... עם הביולוגית בתוכי פוחדת אפילו לקחת כדור להורדת חום.. לא רוצה ללכת למיון או למוקד לרפואה דחופה(החגים האלה...) בבקשה תגידו לי שמה שאני עוברת ידוע כי הפחד מחמיר עוד יותר את הסימטומים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

את מתארת מחלת חום וצמרמורות, ממליצה לפנתו בדחיפות לרופא מטפל או לחדר מיון.

מה ההבדל בין דיפרוסליק לדייבובט בבקשה ומתי כדאי להשתמש באחת ולא בשנייה למשל המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דייבובט הינה משחה המשלבת סטרואיד וקלציפוטריול שהינו נגזרת ל ויטמין D ומיועדת לטיפול בפסוריאזיס. דיפרוזליק היא משחה המשלבת סטרואיד וכן חומצה סליצילית בריכוז נמוך, יעיל לפסוריאיס ומחלות עור אחרות.

22/03/2018 | 21:31 | מאת: אנונימית

שלום, אני בת 14 ויש לי כבר שלושה חודשים פצע/פריחה/משהו אחר בעורף (באזור שבין העורף לשיער, הייתי אצל רופאת עור והיא נתנה לי משחת דיפרוג'נטה (הרופאה לא ידעה להגיד לי מה יש לי אבל היא נתנה משחה שחשבה שמתאימה אבל זה לא עוזר) אשמח שתעזור לי להגיד לי לפחות אם אתה יכול לזהות מה זה או משהו כי זה כבר שלושה חודשים וגם מתחיל להפריש נוזל צהוב שקוף כזה מצרפת תמונה למקרה שתוכל להסתכל- תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הי לא ניתן לראות תמונות ולא ניתן לאבחן בדרך זו.

21/03/2018 | 18:40 | מאת: אלונה

היי, אני בחודש וחצי האחרון להריון שלי ולצערי מצב הפסוריאזיס שלי החמיר בתקופת ההריון. בשבועיים האחרונים הקשקשת בשיער הפכה קשה ונרחבת יותר ושמפו הד אנד שולדרס לא עוזר כלל... האם אני יכולה להשתמש בשמפו אלפוסיל?

לקריאה נוספת והעמקה

הי את יכולה להשתמש בשמפו אלפוסיל. השמפו נמכר ללא מרשם רופא. הוא מכיל ריכוז נמוך של עטרן. עטרן בריכוזים גבוהים נמצא כגורם לסרטן בחיות מעבדה אך זה לא הוכח כגורם סרטן בבני אדם.

11/03/2018 | 18:47 | מאת: עופרה

התחלתי לקחת בשנת 2004 עד 2013 ושוב מינואר 2015 ועד לפני חודשיים נקבע שקבלתי Uveitis בגלל Enbrel אודה על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

תופעות לוואי וסיבוכים לאחר נטילת אנברל הם מועטים ונדירים. הסיבוכים השכיחים הם זיהומים, החמרת אי ספיקת לב, החמרת טרשת נפוצה ותופעות בעור. יש דווחים בודדים על אובאיטיס באנשים שנטלו אנבל.

11/03/2018 | 09:47 | מאת: חנן

1. איזה מלונות בים המלח מקבלים טיפולים ? 2.מחלה מוכרת בביטוח לאומי . 3.מי שתיה והמעינות בצכיה ( קארלו בברי ) מומלץ .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מציעה לפנות לאגודת הפסוריאזיס בכדי לקבל את רשימת המלונות המומלצים. מחלת הפסוריאזיס מוכרת על ידי הביטוח הלאומי. דרגות הנכות נקבעות לפי חומרת המחלה. אין עבודות מדעיות מבוססות המוכיחות הצלחה של טיפול בפסוריאזיס במים לשתיה או ברחצה.

12/03/2018 | 11:19 | מאת: אמפולה

יש אמפולה אנטי דלקתית שעוזרת . אפשר לקבל שם ומאיפה קונים ?

במידה ואת מתכוונת לטיפול ביולוגי בזריקות לפסוריאזיס -עליך לפנות לרופא עור מטפל לקבלתהסבר על הטיפול וכן ההתוויות לטיפול

03/03/2018 | 11:00 | מאת: רוית

שלום, השתמשתי בניאוטיגזון בערך כחודשיים במינון של 3 פעמים בשבוע בערך,הפסקתי כי היה שיפור בעור אך עכשיו אני מרגישה שהשיער שלי שהיה עבה מאוד נהיה דליל ביותר לפני כעשרה חודשים עשיתי החלקת קרטין והייתה נשירה אך עצרה, אני ממש לא יודעת מה קרה לשיער וממה?אני ממש מוטרדת

טיפול בנאוטיגסון יכול לגרום לנשירת שיער ולשיער עבה. השינויים הינם זמניים ובמידה והפסקת את התרופה, צפוי שיפור במצב השיערות.

11/03/2018 | 18:20 | מאת: רוית

אחרי כמה זמן אראה את השיפור? האם קפסולות רוטס יקדמו את השיפור?

חודש נוטלת ניאוטיגאזון25 לטיפול ב פסוריאזיס יש לי יובש בפנים וקילוף עור שפתיים יבשות. כאבים במפרקים. מה לעשות כדי להקל.

לקריאה נוספת והעמקה

יובש בעור ובשפתיים הינן תופעות לוואי של נטילת נאוטיגסון. מומלץ למרוח קרם לחות פעמיים ביום וכן שפתון שומני לשפתיים או וזלין.

24/02/2018 | 02:37 | מאת: נינה

שלום :) האם ניתן לשתות אלכוהול במהלך הטיפול נטילת טוקטינו? (לא באופן יומיומי כמובן)

שלום רב אפשר לשתות כמויות קטנות של אלכוהול -"שתיה חברתית" ולא להרבות באלכוהול.

21/02/2018 | 14:40 | מאת: יגאל

סובל מנגע "דרמטיטיס" בשוק מזה שנים , יש התקפות גרוד + פגיעה בעור גלדים וכו' הופניתי לפוטותרפיה הטיפול עזר באופן מינורי והוסיף רגישות/ גירוי . טיפול בדרמובט עוזר אבל כשאני מפסיק זה חוזר. (מהי מגבלת השימוש?) האם יש טיפול נוסף ? הבנתי שקנביס מטפל בנגעים האם זה מתאים למקרה שלי? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

ממליצה לפנות לבדיקת רופא עור. הטיפול בקנביס לא מיועד לדרמטיטיס.

06/02/2018 | 11:00 | מאת: ברוך השואל

By Serena Gordon HealthDay Reporter MONDAY, Feb. 5, 2018 (HealthDay News) -- Doctors have discovered a combination of treatments that can return color to skin that has been lightened by vitiligo -- the skin disease that turned Michael Jackson's skin white. The new therapy includes the oral medication Xeljanz (tofacitinib) -- a drug already approved for use in rheumatoid arthritis patients that dampens the body's immune response -- and ultraviolet-B light therapy. The combination has only been used on two vitiligo patients, but according to a study author, the results have been dramatic. Experts add, however, that the findings need to be duplicated in studies with larger groups of people. The treatment produces "results that are impossible to achieve with common therapies," said Dr. Brett King, an associate professor of dermatology at Yale University School of Medicine. "I think this is a breakthrough in vitiligo treatment," he added. One of King's vitiligo patients, Shahanaj Akter, agreed. "My skin is so much better. I can use make-up and it blends nicely. I am so excited," she said. Akter, 34, first noticed a white patch of skin above her eyebrow on her normally brown skin while she was pregnant in her 20s. That patch grew bigger and bigger, and then white patches showed up on her hands and neck. Vitiligo is a skin condition that causes white patches of skin to appear on various parts of the face and body, according to the Vitiligo Research Foundation (VRF). The disorder can also cause hair to lose its pigment and turn white. The condition can affect people of any race, but is more noticeable in people with darker skin and hair. General vitiligo is believed to be an autoimmune condition, which means the immune system mistakenly attacks pigment-producing cells (melanocytes). The condition affects up to 2 percent of the world's population, according to the VRF. Vitiligo is not contagious. But King said people are often concerned when they see people with vitiligo on their hands. He said patients have told him that cashiers sometimes ask them to put money or credit cards down on the counter so they don't have to touch their hands. "Vitiligo affects the way the world interacts with you. It can be frustrating and embarrassing, and for some, it leads to clinical depression and anxiety," King said. Akter was living in her native country of Bangladesh when her condition first began, and vitiligo carries even more of a stigma there. Some people said unkind things to her. "I cried a lot. I wanted to be my color again," she said. To that end, Akter tried treatment after treatment in Bangladesh and then in the United States. Some therapies caused intolerable side effects, and none brought the results she was hoping for. "It was terrible. I tried so many things," she said. That's when King suggested she try the new combination therapy. At the time of treatment, Akter had white patches on about three-quarters of her face. She also had patches on her neck, chest, forearms, hands and shins. She was given 5 milligrams of tofacitinib twice daily, and full body UV-B light therapy twice weekly. After three months, Akter's face was almost completely free of white patches. About 75 percent of her neck, chest, forearms and shins were re-pigmented with color. Her hands had only minimal freckling. How does this treatment work? Dr. Seemal Desai, a clinical assistant professor of dermatology at the University of Texas Southwestern Medical Center in Dallas, explained it this way: "The immune system is attacking the melanocytes, so they go into hiding. Tofacitinib tells them it's OK to come out of hiding, and the UV light brings them out of hibernation." King and his colleagues also reported on a white man in his 50s who had long-standing vitiligo. He had previously received treatment to remove all pigment so he would be uniformly white. But he still had patches of whiter skin on 90 percent of his face. He also had patches on his torso and arms. After three months of treatment on his face, he had about 50 percent re-pigmentation. After six months, he had about 75 percent re-pigmentation of his face. King was surprised at how effective the treatment was because the man had previously undergone chemical destruction of the pigment cells. Desai said the findings "look promising, and that new treatment options are great." But, he added, this study needs to be replicated in a larger group of people. And he noted that right now, people will likely have a hard time getting reimbursed for tofacitinib because it's not approved for treating vitiligo. He didn't know exact costs but said the drug is quite expensive. Estimates put the drug's price tag at roughly $2,000 a month. Both King and Desai said the drug seems to be well tolerated. King said he doesn't know how long people would need to take the drug, but suspects some would be on it long-term, possibly for life. Details of the cases were published online Jan. 31 in a research letter in the journal JAMA Dermatology. More information Learn more about vitiligo from the American Academy of Dermatology. SOURCES: Brett King, M.D., Ph.D., associate professor, dermatology, Yale University School of Medicine, New Haven, Conn.; Shahanaj Akter, New Haven, Conn.; Seemal Desai, M.D., clinical assistant professor, dermatology, The University of Texas Southwestern Medical Center, Dallas; Jan. 31, 2018, JAMA Dermatology, online Last Updated: Feb 5, 2018 Copyright © 2018 HealthDay. All rights reserved. HealthDay TV Play Promising Vitiligo Treatment

לקריאה נוספת והעמקה

אל תמהר לשמוח , אני מכיר את הסיפור הזה משנת 2015 זוהי תרופה ביולוגית עם תופעות לוואי רציניות כפי שהתגלו בתקופות הניסוי שלה ובכל מקרה התוצאה היא זמנית כמו כל טיפול עם ויטיליגו. אי אפשר לקחת את התרופה ללא הגבלה וכאשר מפסיקים אותה הכל חוזר יותר מכך, ויטיליגו שנמשך זמן רב לא מגיב לטיפול הזה הגם שהתוצאה זמנית. למי שמבין עניין אין כאן משהו דראמטי. ויטיליגו מחלה מקוללת שנשארת לנצח ( בלתי הפיכה ) כל המידע שציינתי פורסם אודות תרופה זו עוד בשנת 2015

יש פרסומים בספרות הרפואית על טיפול בויטיליגו בטופצטיניב. המאמר האחרון מתאר שיפור בשני חולים

התוצאות זמניות כמו כל טיפול אחר בויטיליגו . כחודשיים לאחר הפסקת הטיפול הכל חוזר. מה שקורה זה שהטיפול ( ביולוגי ) מעכב מולקולה מסויימת וביחד עם הקרנות יש שיפור בפיגמנטציה. אבל....התאים אשר החלו לייצר פיגמנט אינם תאי המקור שנהרסו כבר ואינם קיימים יותר. אלו תאים אחרים שנדדו ממקומות אחרים . בקיצור , פגם גנטי לנצח שלא ירופא לעולם ( למי שמבין מושגי רפואה ) הכי מצער שזה תורשתי שממשיך לפגוע בעתיד גם בצאצאים.

הפורום עוסק בפסוריאזיס, לא בויטיליגו

כבר ב 2011 התגלו תועות לוואי משמעותיות סרטן שחפת ועוד צרות קשות לתרופה הזו בעת שנעשו מחקרים על דלקת פרקים. הנה קטע מהמאמר של פרופ בן עמי סלע : בחודש אפריל 2011, שלושה ניסוים קליניים ב-phase III, דיווחו על תוצאות חיוביות עם התכשיר באופן שהביא את ה-FDA להעניק לתכשיר "הכשר מזורז", ואכן בנובמבר 2012 אישר ה-FDA שימוש בתכשיר לטיפול בחולי RA בשלבי מחלה מתונים עד מתקדמים, שלא הגיבו היטב לטיפול אחר. יחד עם זאת צורפה לאישור זה אזהרת "Black box", לפיה המטופלים ב- tofacitinib הם בסיכון מוגבר ללקות בהדבקות מזדמנות בשחפת, בסרטן ובלימפומה. על פי אזהרה זו מטופלים אמורים להיבדק לאפשרות של שחפת סמויה לפני תחילת טיפול ב-tofacitinib, ובמקרה של תוצאה חיובית יש להתחיל קודם בטיפול נגד הדבקה זו לפני התחלת הטיפול ב-tofacitinib. אך גם במהלך טיפול בתכשיר האחרון גם באלה שלא נמצאו מודבקים באופן סמוי בחיידק השחפת, יש לנטר מדי פעם לאפשרות של TB. הדבקות נוספות פרט לשחפת עליהן דווח במהלך טיפול עם tofacitinib, כוללות דלקת ריאות, צלוליטיס, הרפס זוסטר, והדבקות של דרכי השתן. בנוסף יש גם דיווחים על מקרים של הדבקות קנדידה של הושט, pneumocystosis, ציטומגלו, והדבקות מזדמנות אחרות.

הפורום עוסק בפסוריאזיס

02/02/2018 | 22:57 | מאת: דרור

ברשת שומעים הרבה על קשר של פסוריאזיס (ואולי מחלות אוטואימוניות אחרות) עם "תסמונת של מעי דליף" (מה שניתן לאבחון בבדיקה). הטענה היא שמזונות מסויימים (גלוטן, חלב, ועוד) יכולים לגרום לרגישויות אצל אנשים מסויימים ולגרום אצלם למעי "לדלוף" - מה שגורם לחדירת גורמים שמעוררים תגובה שנגמרת לבסוף במחלה וסימניה. ההמלצה אז היא על שנוי תזונתי, עם או בלי פרוביוטיקה כדי להביא את המעי למצב בריא יותר. אם אפשר שאלה או שתיים: עד כמה יש אמת בזה? האם ידוע על זה יותר? אני מנחש שהדיעה הרפואית הקיימת נוטה לבטל זאת? כמו כן, ובלי קשר, בשנה האחרונה עברתי לתזונה טבעונית ושמתי לב שהפסוריאזיס התמתן במקצת. הנגעים שטוחים יותר וטיפולים (כגון משחה סטירואידית) נדמה שעובדים טוב יותר ומחזיקים מעמד יותר זמן. האם הרושם הזה יוצא דופן? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

תסמונת מעי דליף הינו מושג ברפואה אלטרנטיבית ולא מצאתי לה סימוכין או מחקרים ברפואה הקונבנציונלית. היא קושרת בין חשיפה לחומרים הפוגעים במעי לבין מגוון מחלות כמו דלקות מעי, אקנה ,אקזמה, פסוריאזסיס, בעיות בלבלב ובכבד, כאבי פרקים ,אוטיזם, בעיות התנהגותיות ועוד.

שלום היני כעת סובל מנגעים עקשניים ברובם ברגליים שוקיים גב תחתון ובטן... הומלץ לי על יומירה בעקבות אי יעילות של טפול קודם. תוך כמה זמן מתחילת הטפול רוב הנגעים בממוצע נעלמים ומושג ניכוי הגוף?

לקריאה נוספת והעמקה

התגובה ליומירה מתחילה כעבור 4 שבועות ממתן התרופה. עד שבוע 16 ,כ60% מהחולים מראים שיפור של 75% יחסית לתחילת הטיפול.