לרקפרס חי בשלום עם אקספורג' שאלה לד"ר אורית שהישיבה לשאלתי.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/05/2019 | 05:14 | מאת: יונה חיים

המלצת לי לקחת לרקפרס 10 בוקר וערב .ראיתי כתבה שאסור לקחת לרקפרס עם אקספורג' צריך להמתין 8 שעות. ההם זה נכון וההם אפשר לקחת לרקפרס 20 מ"ג במקום 10מ"ג. או לקחת 10 בוקר וערב אם זה אפשרי. תודה לך מראש.להזכיר לך אני בתאילנד ממש אובד עצות.

אכן בתשובתי לא שמתי לב לאקספורג' אלא התייחסתי לתרופות שהוצעו לך בלבד. אקספורג' מכיל אמלודיפין שזו תרופה דומה לוזודיפ. העלאת מינון הוזודיפ יכולה לגרום לתופעות לוואי מהתרופה כגון כאבי ראש או בצקות. קשה לי לייעץ לך על טיפול תרופתי בעודך בתאילנד. יש מספר תרופות שאפשר לתת ללחץ דם - אם הגזמת בצריכת המלח ו/או יש בצקות - הגבלת נתרן ופוסיד או דיזותיאזיד יכולים לעזור. אופציה נוספת היא להעלות את מינון הוולסרטן, תרופה הנמצאת באקספורג' (לא מוצאת את השאלה הקודמת ולכן לא יודעת איזה מינון אתה לוקח, אבל אפשר לקחת ולסרטן 320 מ"ג ליום אם תפקודי הכליות והאשלגן מאפשרים ותוך הקפדה על שתיה מספקת והמנעות מהתייבשות). אם הדופק מהיר מעל 70, אפשר כדור ממשפחת חסמי בתא כגון קרדילוק. אפשרויות אחרות הן קדקס (מינון מכסימלי עד 16 מ"ג ליום אך במחיר של תופעות לוואי - ירידת לחץ דם אורטוסטטי), נורמופרסן (לא ממליצה להתחיל ללא השגחה). בקיצור - הכל תלוי בנתוני הרקע שלך, מחלות נלוות, בדיקות מעבדה והבדיקה הגופנית. לפעמים עליית לחץ דם נובעת ממרכיב של חרדה. במקרים כאלה כדור נגד חרדה גם כן יכול לעזור. בהצלחה.

מנהלי פורום נפרולוגיה