תפקוד כליות שלב 1 המלצ

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/02/2019 | 23:57 | מאת: סרול

מה ההמלצות החשובות למניעת הדרדרות ? האם להגביל חלבון , קופאין , גבינות כמו יוגורט שעשיר בזרחן . לפעמים אני סובל מעצירות ולכן משתמש כל יומים במגנזיום ציט^ ,האם מספר יציאות רכות עד דלילות ביום עלולות לסכן ? האם אורך חיים יושבני מזיק לכליות? האם עישון גראס מידי יום מזיק ? איזה תןספים מומלצים ? תודה לד"ר הילה ואורית

מניעת הידרדרות היא בעיקר שמירה על אורח חיים בריא - הימנעות מעישון שכן עישון (טבק) מאיץ הידרדרות של מחלת כליות (כמו גם מחלות לב/כלי דם ועוד), דיאטה ים תיכונית (ממועטת באוכל מעובד ומה שמכונה "FAST FOOD"), איזון יתר לחץ דם, סוכרת, דיסליפידמיה אם קיימים, שמירה על BMI של מתחת ל25, פעילות גופנית סדירה. מומלץ להימנע תרופות מסוג NSAIDS שנמכרות ללא מרשם רופא . מגנזיום ציאטרט לא מסוכן בדרגת CKD I.

מנהלי פורום נפרולוגיה