מתבגר עם דימוי עצמי נמוך מאוד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/09/2020 | 22:08 | מאת: אמא

בני בן 15. תמיד היה מאוד חסר ביטחון. הוא נער מאוד יפה. אבל הוא בוכה הרבה כי מרגיש מאוד מאוד מכוער. ממש מכוער. כל הזמן רואה בעצמו פגמים שזה כבר ממש מוגזם. ומה שהכי אירוני זה שהוא נער חתיך ויפה. היה הרבה אצל פסיכולוגים ומאמנים ואף אחד לא עזר לדימוי העצמי שלו. האם יש מחלת נפש כזאת ? יש טיפול לבעיה הזאת? הוא ממש לא מאושר וקשה לי לראות אותו במצב זה.

23/09/2020 | 06:56 | מאת: מני

זוהי הפרעת גוף דיסמורפית, bdd. הפרעה מהספקטרום האובססיבי קומפלסיבי. באם פסיכולוגים לא עזרו (לבעיה זו צריך טיפול cbt דווקא. באם הוא היה אצל פסיכולוג cbt המיועד ספציפית לבעיה זו ובכל זאת לא עזר,) אזי שצריך לפנות לפסיכיאטר לקבלת טיפול תרופתי נוגד דיכאון, מקבוצת ssri או snri. יש לציין שמכיוון שהחולה חושב שההפרעה אינה נפשית (למרות שהיא כזו) אלא הפרעה בגוף, גוף מכוער, הטיפול בהפרעה קשה מאוד. לכן מומלץ לאחר התחלת טיפול תרופתי- להמשיך את הטיפול הפסיכולוגי בהפרעה ולחדש אותו, הואיל ונדרש טיפול בדפוסי החשיבה המעוותים של הפרעה זו. אי טיפול בהפרעה זו, עלול לגרום בהמשך אצל חלק מהאנשים- לאנורקסיה נרבוזה, הפרעות חרדה או פוביות שונות, אובדנות (נצפתה בקרב הסובלים מהפרעה זו פי 45 מבשאר האוכלוסיה! סכנה של ממש!), ואף ניתוחים פלסטיים רבים מיותרים, אשר לא מרגיעים את ההפרעה (עדיין לא יהיה מרוצה ממראהו, ואף יהיה בדיכאון מכישלון הניתוח הפלסטי...). לכן, על אף הקושי בטיפול בהפרעה זו (מאחר ואין מוטיבציה לשינוי בדרך כלל אצל הסובלים מההפרעה), בכל זאת כדאי לעשות הכל בשביל לטפל בזה, ואכן יש סיכוי לשינוי גם בזה. בשביל לא להגיע חלילה להפרעות נוספות שציינתי לעיל (אנורקסיה, ניתוחים פלסטיים, אובדנות וחרדות/פוביות קשות). בהצלחה ורפואה שלימה! מני.

11/10/2020 | 16:01 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן

מנהל פורום פסיכיאטריה