שינויים בריאות בבדיקת CT חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/03/2020 | 15:41 | מאת: גלעד

שלום אני בן 48 מעולם לא עישנתי. מזה כמה שנים ירידת משקל מ 60 ל 46 קילו בגובה 1.77 מטר עקב תופעות במערכת העיכול. בתחילה חשבו שמדובר במעי רגיש אבל כרגע הכיוון הוא כנראה קרוהן של רירית המעי הדק. משלים בירור. בחודשים האחרונים קצת חולשה כנראה בגלל התת משקל. בדיקות הדם עדיין בסהכ תקינות. CRP תקין אלבומין 4.5 תקין המוגלובין מעט ירד לכ 12.6 לעומת 14 שהיה לאורך השנים. מבחינת ריאות ונשימה לא היתה לי בעיה מהותית בעבר לפני 15 שנה כמה ימים של קצת קוצר נשימה וזה חזר פעם בכמה שנים. אובחנה בבדיקת נשיפה אסתמה ממש קלה. פעם ב כ 3 שנים לקחתי כשבוע בודיקורט והסתדר. בחודשים האחרונים לפעמים קצת מרגיש קוצר נשימה כאילו קצת אין אוויר לגמור משפט אם מדבר הרבה. בוצע לפני שבוע CT חזה בטן ואגן לאור ירידת המשקל והמצב. הבדיקה תקינה בבטן ואגן. לגבי הריאות כתוב ללא לימפאדנופתיה במיצר או בבתי השחי. הלב בגודל תקין. ללא תפליט פריקרדיאלי. ללא תפליטים פלאורליים. פרנכימת הריאות ללא תסנין או ממצא מוקדי. ***פס אטלקטטי זעיר באונה הימנית התחתונה. השמאלית התחתונה. ***שינויים אמפיזמטיים קלים באונה הימנית התחתונה. אשמח לעזרתך. 1. האם שינויים אמפיזמטיים משמעותם שאני מתחיל לפתח נפחת? או שזה מתאים לאסתמה קלה שאולי יש לי קצת כרגע? משהו אחר? 2. יש משמעות לפס אטלקטטי? 3. האם נדרש בירור כל שהוא נוסף? אני כמובן לא מחפש בדיקות מיותרות יש לי מספיק בדיקות למערכת העיכול :) תודה רבה

שלום, 1. שינויים אמפיזמטיים פירושם אמפיזמה שהיא נפחת אבל נראה מהתיאור שמדובר במצב קל ואני מקווה שלא יתפתח במיוחד אם לא תעשן בעתיד. 2. לא. 3. אם אין תלונות נשימתיות הייתי עוזב את זה.

02/03/2020 | 01:55 | מאת: גלעד

תודה רבה על התשובה. קצת מפחיד ש"מדובר באמפיזמה נפחת". אם אפשר עוד לשאול לסיום 1. למה שלאדם בגילי שאף פעם לא עישן תהיה נפחת? 2. האם יש סיכוי טוב שזה לא יפריע לי כל החיים או שדווקא ההיפך עם השנים סביר להניח שזה ידרדר ואצטרך טיפול נשימתי וכו'? תודה רבה

שלום, אני לא בטוח לגבי האבחנה של נפחת מאחר שהתיאור הוא מאוד ממוקם ומינימלי. צריך לראות את הדיסק. לעיתים זיהום אוויר מעלה את השכיחות למחלה או נטייה גנטית. סיכוי טוב מאוד שאם אתה לא מעשן המחלה לא תתקדם.

02/03/2020 | 19:49 | מאת: גלעד

ווואו ממש תודה... עודדת אותי... מאתמול היתי עם תחושה שחלילה יש לי נפחת. אם אפשר שאלה קטנה לסיום, יש לי בעיה צווארית לא פשוטה ולכן כבר 20 שנה לא החלפתי כרית כי מאוד נוחה לי. הכרית צברה המון עובש. אני כבר כמה שנים ישן על ציפית שצמודה לעובש ( ומחליף ציפית כל כמה ימים ) יכול להיות שהעובש גורם לנזקים לריאות מה שראו בCT ? תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה