בדיקת דם CXT בשתלות

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

27/12/2017 | 20:15 | מאת: דלי

שלום באיזו מיקרים עושים בדיקת דם CXT לפני השתלות ומה זה הבדיקה הזאת

CTX היא בדיקת דם המודדת את קצב פירוק העצם. אחד השימושים של בדיקה זו הוא להעריך את השפעת טיפול ממושך עם תרופות המקטינות פירוק העצם, תרופות ממשפחת הביספוספנטים שניתנות לחולי אוסטאופורוזיס ולחולי סרטן עם גרורות לעצמות. אחד הסיבוכים האוראליים של מתן ממושך של תרופות ממשפחה זאת הוא פיתוח של סיבוך נדיר, אבל קשה מאד לטיפול כאשר קורה, של התפתחות נמק של עצם הלסת. כאשר אדם שנוטל תרופות ממשפחה זאת מתעתד לעבור כירורגיה בחלל הפה כמו עקירה או השתלה, ניתן לבצע את בדיקת הדם הזאת על מנת להעריך את הסיכון לגבי עקירת השן המתוכננת. אחת הדרכים שהוצעו להעריך את מידת הסיכון להיווצרות תופעת הלוואי הזאת היא למדוד את רמת ה-CTX. חשוב להדגיש שאין הסכמה גורפת בין רופאי השיניים ביחס לתועלת בשימוש במדד זה להערכת הסיכון לפתח נמק בעצם הלסת. בקרב אלה שכן דוגלים בדיקה, הוצע שערך הנמוך מ-150 מצביע על סיכון מוגבר לכך.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים