פיטוסטרולים מן הצומח

דיון מתוך פורום  לב האישה

27/07/2017 | 20:29 | מאת: שרה

שלום רב, שאלתי היא האם הפיטוסטרולים מהצומח יכולים להחליף את ה-LIPITOR ? אני שואלת מאחר ואני מתאמנת במכון כושר וקיים אצלי חשש לאבד מסת שריר שהעליתי במהלך אימוני כח? קראתי שאחת מתופעות הלוואי של ה-LIPITOR הינה פירוק שריר...רציתי לדעת אם אפשר להתחיל בטיפול עם פיטוסטרולים ולאחר כחודשיים לעבור בדיקת דם ולראות אם ערך ה-LDL ירד? תודה מראש שרה

24/08/2017 | 15:39 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שרה, יתר שומנים בדם זה גורם סיכון חשוב למחלות כלי דם, התקף לב, ארוע מוחי, מחלת כלי דם ברגליים ועוד. איזון מיטבי של פרופיל שומנים הוכיח בעבודות גדולות של חולים כמוריד תחלואה ותמותה. LIPITOR שייכת לקבוצת הכדורים שנקראים סטטינים שמורידים את ערכי הכולסטרול הרע. קבוצת הכדורים הזו הוכחה במחקרים גדולים מאוד כמורידה תמותה ותחלואה. במקרים נדירים הכדורים מקבוצת הסטטינים יכולים לגרום לחולשת שרירים או לדלקת בשרירים תופעות שהינן הפיכות כשמפסיקים את הטיפול ותלויות גם במינון של התכשיר. אני לא יודעת את ערך הכולסטרול הרע שלך ומאילו מחלות וגורמי סיכון אחרים את סובלת. הפרמטרים הללו יכולים לעזור להחליט אם יש צורך להתחיל בטיפול בסטטינים בהקדם או ניתן להמתין ולנסות לשפר את פרופיל השומנים בדיאטה. גם אם את נוטלת סטטינים כדאי לשלב את זה עם דיאטה מתאימה ולבקש להפגש עם דיאטנית במסגרת קופת חולים. בנוסף יש עבודות שמראות שמיץ רימונים עשוי להקטין את ערכי הכולסטרול הרע אבל צריך לצרוך כמויות יחסית גדולות מדי יום כדי שזה יהיה יעיל. אני לא מכירה עבודות שהראו את התועלת של פיטרוסטרולים. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה