נטילת מיקרופירין ברקע עקירות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

24/08/2019 | 17:11 | מאת: יעקב

שלום לרופא אני נוטל מיקרופירין 75, עומד לעבור מספר עקירות שורשים במצב זה מה קורה עם נטילת האספירין,? יש שאומרים שאין צורך להפסיק נטילת האספירין לצורך העקירות, ויש שאומרים שיש להפסיק למספר ימים, אז מה באמת יש לעשות? מדוע הדעות חלוקות? ושאלה חשובה, במידה ולא אפסיק את הנטילה, מה קורה בזמן העקירה, היש סכנה לדמם? ואם כן באיזו מידה? האם יש פעולה מסוימת שמבצע רופא השיניים לחולה, בזמן עקירה, במידה ולא הפסיק את נטילת האספירין? איך זה משתלב בידיוק?יש דמם,או שאין דמם מיוחד? אשמח לקבל הבהרות על כך

ליעקב שלום רב, כפי שציינתי בעבר, ההחלטה להפסקת נטילת מיקרופירין (אספירין) לפני ביצוע פרוצדורה כירורגית היא של הרופא המבצע ובהתאם לשיקול דעתו. מיקרופירין הינה תרופה המעכבת יצירת קריש דם ראשוני ולכן יש אפשרות לדמם (שבד״כ מנגנון הקרישה השניוני מטפל בכך). בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים