טיפולי שחניים לאחר עירוי אקלסטה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

30/03/2019 | 08:25 | מאת: דפנה

שלום רב, רציתי לשאול: 1. כיצד משפיע עירוי אקלסטה על טיפולי שיניים ? 2. אילו סוגי טיפולי שיניים מושפעים מעירוי האקלסטה? 3.האם השפעת העירוי חולפת לאחר זמן מסוים או שנמשכת תקופה ארוכה? 4.כמה זמן לאחר עירוי אקלסטה האחרון ניתן לבצע טיפולי שיניים ללא חש? תודה רבה

לדפנה שלום רב, אקלסטה הינה תרופה המכילה חומר בשם בי-פוספןנט, חומר שהסתבר שמעכב תהליכי ריפוי בלסתות, עד מצבים של נמק מתמשך. לפיכך, הטיפולים המושפעים מנטילת התרופה הינם הכירורגיים: ניתוחים, עקירות ושתלים, למשל. ככל תרופה ההשפעה חולפת עם הזמן וכמובן עם הפסקת נטילת התרופה, באם אין צורך בטיפול דחוף, אין לבצע טיפולים כירורגיים סמוך ומייד לאחר קבלת התרופה ובכל מקרה, הטיפול יעשה בהתאם לשיקול דעת ואישור הרופא המטפל/אנדוקרינולוג, בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים