תת פעילות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/12/2014 | 13:14 | מאת: דנה

שלום ד"ר יקרה ותודה על המענה. בת 31. בעבר(10 שנים) TSH 6/ ירידה דרסטית בתיאבון ובמשקל. לא קיבלתי טיפול. בהמשך, בUS נמצאה קשרית היפודנסית בגודל 0.8. (לפני 5 שנים)ואובחן ע"י רופא "השימוטו" בהתייחס לערכים, ולתלונות שלי על קור בגפיים, חוסר תיאבון וירידה במשקל, ורעד לא מוסבר, טופלתי באלתרוקסין 100 שאיזן. במקביל בטיפול IVF ניקלטתי להריון. הופסק טיפול באלתרוקסין בגלל תופעות לוואי. מאז חוסר איזון, רעידות, קור, בעיות הורמונליות שונות שאינני יודעת אם בהכרח קשורות: דימומים בין ויסתיים, העדר ביוצים וכדו' כמו כן חוסר הצלחה בטיפולי IVF ושני הריונות כימיים (7 מחזורי טיפול, וגירויי יתר קשים OHSS)וכן בעיה בריכוז ובזיכרון. אני שוכחת דברים תוך יום וזה מאד לא אופייני לי. במיפוי לפני חודש עלו התוצאות: בלוטה מוגדלת עם זרימה מוגברת מתאים לזפק דיפוזי. בבדיקות הדם:בעבר 6, לפני חודש TSH 3.5 ואחרי שבוע 2.15 T3 T4 - בתוך הטווח. אני לא יודעת אם יש קשר אבל לאחרונה אני סובלת באופן פתאומי מכאב חד מאד בחזה, כמו רטט או התכווצות שריר, שחולף אחרי כמה שניות. כמובן שקבעתי תור לאנדוקרינולג. חשוב לי מאד לקבל חוו"ד נוספת. 1. האם יש קשר בין גירויי יתר וחוסר הצלחה של טיפול לבין בלוטת התריס? 2. האם יתכן שבעיה זו גורמת לשאר התגובות ההורמונליות שלי הקשורות לפריון? (חוסר ביוץ, דימומים, נשירה וחוסר צמיחה של שיער וכדו') 3. כיצד מוגדרת הבעיה? 4. מהו הטיפול המומלץ? 5. כמה זמן כדאי להמתין מתחילת טיפול ועד להתחלת סבב נוסף של IVF? יישר כוחך על עבודת הקודש.

דנה שלום את מתארת מקרה מורכב שמחייב פגישה פרונטלית עם רופא. לשאלותייך: TSH לא מאוזן עלול לגרום לקושי להרות. שוב, חוסר איזון עלול לגרום לחלק מהתופעות שציינת לפי מה שכתבת מדובר בהשימוטו/תת פעילות בלוטת התריס הטיפול כפי שציינת הוא אלטרוקסין או תרופות ממשפחה זו כדאי להמתין עד לאיזון TSH פחות מ 2.5 שיהיה בהצלחה!

28/12/2014 | 09:29 | מאת: דנה

תודה רבה. ורק שאלונת משלימה: שמתי לב שלא ייחסת חשיבות לנושא הזפק , האם זה אופייני לתת פעילות ולא מקור נוסף לדאגה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת