השמנה בפרק זמן קצר- סיבות רפואיות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/07/2020 | 22:27 | מאת: ליאם

שלום, מרבית חיי שקלתי 60 ק"ג. לפני כעשור הפסקתי לקחת גלולות, לאחר מכן עליתי במשקל בצורה קיצונית- 10 קג ב8 חודשים (לא שיניתי אורח חיים). מאז, העודף משקל נשאר ואני לא ממש מצליחה לרדת במשקל. אני סובלת בעיקר משומן בטני, רמות כולסטרול גבוהות, סימני מתיחה בבטן (כנראה מהלידות), מופיעים לי סימנים כחולים בקלות (בדקתי תפקודי קרישה-תקינים), שינויים במצבי רוח ונטיה לדכאונות. בלוטת התריס מאוזנת, לפעמים tsh מעט גבוה (הכי גבוה היה 7 שהיה חריג עבורי ולרוב סביב 3.5-4.5). האם ישנה סיבה אחרת שיכולה להסביר את העליה הקיצונית במשקל ואת זה שאני לא יורדת במשקל? בעבר ביקשתי מאנדוקרינולוג לבדוק רמת קורטיזול והוא ביטל אותי וטען שאין צורך. שחלות פוליציסטיות אין לי תסמינים שקשורים לתופעה. במידה ואחזור לגלולות יתכן ואצליח לרדת במשקל? האם יתכן תסמונת קושינג? תודה רבה

ליאם שלום, עלייך להגיע לבדיקת אנדוקרינולוג וגם לוודא שה TSH שלך בגבול הנמוך של הנורמה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת