חולשה.......................................

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

11/02/2020 | 18:31 | מאת: מ

היי.. עקב תלונות על חולשה קיצונית, סחרחורות , טשטוש ראייה, ול״ד מעט נמוך 95/55 נשלחתי לבדיקות דם. המוגלובין 12 ויטמין B12 היה 250 איירון 28 פריטין 60 חומצה פולית 2 —לקחתי במשך חודש וחצי תוספים של אבקת ברזל, חומצה פולית 5 מ״ג, וכדור B12 וביצעתי שוב בדיקות . ההמוגלובין נשאר 12 ויטמין B12 עלה ל360 איירון עלה ל40 חומצה פולית עלה ל21 אך הפריטין ירד ל40. בלוטת התריס הכל תקין(גם אולטרסאונד ) הולטר לב תקין. בת28, בריאה מלבד אסטמה. מחזור תקין. * אני ממש לא יכולה לעמוד על הרגליים יותר מ2 דקות בזמן החולשה ולמרות שמנסה להעלות את ל״ד עם שתיית קפאין אני לא מצליחה. *מציינת שאני לוקחת סימביקורט כבר 15 שנה (כמעט רצוף). ומרגישה לפעמים רעד קליל בסמוך לסחרחורת וחולשה ניכרת מ-מעל הברך ומטה. ובלי קשר אני נמצאת בתקופה מאוד לחוצה. כל הזמןן אומרים לי תשתי מים, זה הפתרון היחיד שאני מקבלת מרופא המשפחה שלי, אבל זה כבר שנה וחצי התופעה ואין לי פתרון. האם יש לך כיוונים אחרים שיכולים להוות מקור לחולשה ול״ד נמוך? יצא לי פעם להגיע למיון עקב חולשה נוראית והומלץ לי על בדיקת קורטיזול בדם אך רופא המשפחה שלי חושב שאין טעם לכך. מה את חושבת? האם יש לך כיווני ״חקירה” אחרים ???

אכן כדאי לבדוק קורטיזול ולהגיע לבדיקת אנדוקרינולוג. רצוי לא לקחת משאפים לפני הבדיקה אבל עלייך להתייעץ עם הרופא שלך לגבי זה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת