בדיקה לגילוי..........

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

20/07/2013 | 13:04 | מאת: ערבה

היי, מזה כחצי שנה אני סובלת מעצירויות כתוצאה משינוי צורת המעי, גזים שלא משתחררים, הולכת ויורדת במשקל. פשוט לא מסוגלת להתרוקן כאשר מרגישה צורך, אלא אם שתיתי משלשלים. בקיצור סיוט ששינה את חיי.עשיתי בדיקות, ולפניי עוד........באיזו בדיקה ניתן לאתר בעייה זו? אשמח לדעת על מנת להיות ממוקדת, כי הרופאים מתפזרים.

היי ערבה, עושה רושם שנוצרה אצלך הפרעת התרוקנות כלשהי. כאן בפורום אין אף אחד שסובל/מכיר את הבעיה הזאת חוץ מ.. ממני (כי רק אני כאן עברתי את זה). כשאת אומרת שינוי בצורת המעי, את מתכוונת למה? יש מצבים של צניחת רקטום, השתפלות (מעין צניחה פנימית), רקטוצלה (חולשה של קיר הרקטום ויצירת כיס), אנטרוצלה (צניחה של לולאת מעי דק לתוך אזור האגן שחוסמת את היציאה), אניזמוס (הפרעה תפקודית של שריריי רצפת האגן. בדיקות לאבחון מדויק של ההפרעה: 1. קולונוסקופיה - נכנסים עם מצלמה לתוך המעי כדי לשלול גורם חוסם (פתולוגיות, כמו: פוליפים, גידולים, אחר). 2. דפקוגרפיה - בודקת את האנטומיה של רקטום ביחס לשאר אבריי האגן בזמן מנוחה ובזמן התרוקנות לבירור של אנטרוצלה, רקטוצלה, אניזמוס. 3. אולטרה סאונד של רצפת האגן - כנ"ל כמו מס' 2, רק שלפעמים באולטרה סאונד יכולים אולי לראות דברים שבדפקוגרפיה לא יכולים לראות ולהיפך. 4. מנומטריה - בודקת לחצים וקיבולת של הרקטום - מאבחנת בעיקר אניזמוס. 5. בדיקת חוקן בריום - בודקת את המבנה האנטומי של המעי הגס כולו על פיה ניתן לאבחן גם גורם חוסם (גידול) וכן האם המבנה האנטומי של המעי תקין או שהוא ארוך ומפותל מהנורמה. 6. בדיקת זמן מעבר מעי גס - בולעים קפסולה שמכילה 24 טבעות לא נספגות רדיואופקיות זעירות מאוד הנראות בצילום רנטגן. כל יומיים בערך עושים צילום ורואים לאן הטבעות התקדמו. אם אחרי 5 ימים הטבעות הופרשו - הבדיקה תקינה. אם אחרי 5 ימים נותרו מעל כ 85% מהן עדיין במעי - מצב לא תקין. חשוב לברר איפה בדיוק הן נתקעות ולשער פחות או יותר מהי הבעיה. אם נתקעות לאורך כל המעי - בעיה תפקודית במעי כולו. אם נתקעות באזור האגן - הפרעה ברקטום בלבד. במהלך ימים אלה של הבדיקה יש לאכול כרגיל ואין להיעזר בשום אמצעי משלשל/מזרז יציאות (כדי לקבל תמונה של אמיתית של תפקוד המעיים ללא אמצעיי עזר). הרופא המתאים - רופא גאסטרו עם התמחות בתנועתיות המעי הגס והפרעות התרוקנות. ממליצה על ד"ר מרק באר-גבל. או פרוקטולוג - ד"ר רון גרינברג אחד הפרוקטולוגים שיותר עוסקים בתחום הפרעות ההתרוקנות ותפקוד המעי הגס. בהצלחה!!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה