מה עדיף שרוול או בייפס

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

11/09/2015 | 04:12 | מאת: יצחק גור

דר קידר שלום רב, אני בן 53 שוקל 110 ק"ג לוקח 2 כדורים ביום של ג'נואט 1000/50 + 1 חיטרובה 20 מ"ג +לוסרדקס פלוס 50 מ"ג + 1 לנטון + 1 מירו 30 מ"ג + 1 סרוקסט. נציין, שהסוכר מאוד לא מאוזן אצלי. וכ"כ יש לי דום נשימה חמור. רופא המשפחה ממליץ על ניתוח שרוול. שמעתי לאחרונה שהרופאים הבריאטרים ממליצים יותר על ניתוח מיני מעקף. אני מבין שניתוח מיני מעקף יותר מסובך לביצוע מניתוח שרוול, אבל לטווח הארוך המיני מעקף יותר מומלץ. יצוין, שאני מבין ורוצה לעבור תהליך שמתאים לי, כמו גם שאני מפחד מעצם הניתוח. ושאלתי, האם כדאי לי לבצע את הניתוח ואם כן אז על איזה ניתוח ללכת? ומי הם לדעתך חמשת הרופאים הראשונים המומחים בארץ לניתוח האמור. יצוין גם, שיש לי ביטוח רפואי בחברת ביטוח מנורה. תודה מראש על תשובה מפורטת. ושנה טובה שיהיה לך ולכל עם ישראל.

היום אין שום ספק מבחינה רפואית שכדאי לעבור ניתוח כשיש לזה אינדיקציה רפואית - כמו אצלך.. יש חמישה סוגים של ניתוחים היום: טבעת, מעקף קיבה (יש שני סוגי מעקף סטנדרטי ומעקף מיני, שרוול קיבה, מעקף תריסריון (שני סוגים). את סוג הניתוח בוחרים לפי גיל, הרגלי אכילה, אורח החיים, מצב הבריאות, מחלות נלוות, והעדפות המועמד. את זה ניתן לקבוע רק אחרי ראיון מפורט אצל כירורג. בכל ניתוח יש סיכונים קצת שונים, לסיבוכים קשים, כולל כאלה שמסכנים את החיים, אך בסה"כ הסיכון לתמותה (0.1-0.2% ) שנמוך בניתוח מאשר בלא לעבור ניתוח כמובן שהסיכון הזה הוא שונה מבית חולים לבית חולים, וממנתח למנתח... לכל הניתוחים יש השפעה מדכאת תאבון, אך במידה שונה. ניתוח טבעת - לא מבצעים יותר. שרוול: זה ניתוח חדש- קיים כ15 שנים ואין מעקב ארוך. יש כמה אינדיקציות מקובלות: ניתוח שרוול הוא קצת יותר קטן מניתוח מעקף, אך שיעור היבוכים הכירורגים בו דומה מאוד למעקף. מעקב הכי ארוך שידוע בספרות על הניתוח הזה הוא 5 שנים, לא ידוע מה יהיה שיעור העליה החוזרת במשקל אחרי כן. ניתוח מעקף גורם לירידה קונסיסטנטית ובטוחה של יותר (70%) מעודף המשקל מאשר השרוול (40-60%), עם מעקב ידוע של מספר עשרות שנים בעשרות אלפי מנותחים. הוא מתאים בעצם לכל מועמד. אין אחריו הרבה מגבלות מבחינת דיאטה.. איכות החחים כנראה טובה יותר עם מעקף. מעקף מיני הוא הגרסה הקלה יותר, של המעקף, ככל הנראה יעילה לפחות כמו המעקף הסטנדרטי, ויש בו קצת יותר תת ספיגה.. ניתוח מעקף תריסריון הוא הגדול מכולם, גורם לירידת משקל הכי משמעותית – סביב 80% מהעודף, ונותן שמירה על המשקל לכל החיים. סיכון ניתוחי הגבוה מכל הניתוחים.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת