צרבות קשות מאוד והחמרה במצב

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

08/01/2018 | 22:32 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 28 ומזה כשנתיים סובלת מאוד מצרבות המלוות בכאבים בקיבה, ריח רע מהפה, כאבים בשיניים,ובראש, גזים ותחושה כללית מאוד רעה. הלכתי כבר לכמה וכמה רופאים ועברתי בדיקות גאסטרו בהן לא נמצאה הסיבה. הבדיקות העלו דלקת קלה בקיבה. לפעמים כשאני מדברת עם הרופאים התחושה שלי היא כי אני הבן אדם היחיד בעולם הסובל מהסימפטומים הללו כיוון שהרופאים לא באמת מספקים פתרון. בתקופה מסויימת נטלתי נקסיום 2*20 אשר לא עזר כלל. בחודשים האחרונים אני נוטלת אומפרדקס 2*20 שנראה כי גם הוא לא עוזר כלל. המצב כל הזמן הולך ומחמיר. חשוב לציין שאני רזה, עושה ספורט, לא שותה, לא מעשנת, לא שותה קפאין, אוכלת ארוחות קטנות לאורך כל היום ולא לפני השינה. הדבר היחיד שיש לי אליו חולשה הוא שוקולד (שגם אותו אני אוכלת בצורה מבוקרת). אני סובלת מאוד מאוד.... איכות החיים שלי נוראית. אני פונה לפורום מתוך ייאוש....

שיר שלום, על פניו נשמע שאת אכן מקפידה על הרבה מההנחיות התזונתיות המותאמות למצבך. אני ממליצה לך לבדוק גם את תכולת השומן בארוחות שלך. ההמלצה היא לצמצם צריכת מזונות מטוגנים ומאכלים שומנים במיוחד. יש לציין שההנחיה תקפה גם לשומנים בריאים כמו ריבוי שמן זית, זיתים, אבוקדו וכדומה. יחד עם זאת, את מדווחת על מגוון רחב של סימפטומים ויש לשקול התייעצות פרטנית אשר תיקח בחשבון את כל מרכיבי התזונה שלך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי