כאבי גב אחרי כימותרפיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

25/09/2019 | 17:40 | מאת: צחי

היי לא יודע אם זה המקום לשאול אבל אנסה, אני אחרי שתי סבבים של BEP. ערב גרורה בגודל 3.5 סמ ברטרופרטוניאום מלפני שבועיים התחילו לי כאבי גב תחתון שכאשר אני שוכב ממש כואב ושאני הולך ועומד כמעט ולא מורגשים. עשו לי רנטגן לאזור ולא מצאו כלום הרופאים אומרים שזה שריר תפוס או בגלל החרדות שלי אז שרירי מתכווצים ואין להם קשר למחלה שלי, מה לדעתך יכולה להיות הסיבה?

שלום צחי. כאבי גב יכולים להיות בגלל גרורה ברטרופריטוניאום, אבל יש סיבות אחרות שכיחות יותר ומדאיגות פחות. הדרך היחידה לדעת במה מדובר היא הדמיה. מתי הבדיקה הבאה שמתוכננת לך?

26/09/2019 | 09:05 | מאת: צחי

עשו לי רנטגן לפני כשבוע שבו לו ראו כלום האנקולוגית אומרת שזה לא קשור למחלה ובדיקת הדמיה איני יודע עוד מתי יעשו לי שוב. אני תוך כדי טיפולים והמרקרים יורדים אז מה הסיכוי שיגדל לי משהו תוך כדי הטיפול?

26/09/2019 | 09:19 | מאת: צחי

אציין שעשו לי רנטגן עמוד שדרה מותני צדי קדמי ואחורי. הpet ct שעשו לי האחרון היה לפני חודש וחצי ובו היה לי בלוטת לימפה מוגדלת עד 3.5 סמ הכאבי גב התחילו רק לפני 3 שבועות

26/09/2019 | 17:40 | מאת: צחי

עוד שאלה קצת לא קשורה מה הסיכוי של הישנות סרטן האשכים אחרי שמבריאים? ובמה זה תלוי?

האונקולוגית שלך מכירה אותך ואת פרטי המקרה הרבה יותר טוב ממני. אני מכיר רק את מה שאתה בוחר לכתוב פה, ולכן אני יכול רק לספק ידע כללי ולא מעבר. לגבי הסיכוי להישנות: הוא תלוי בסוג הסרטן, מידת ההתפשטות שלו בעת האבחנה ורמת המרקרים שהיתה לאחר כריתת האשך.

29/09/2019 | 15:26 | מאת: צחי

אז אתה בעצם אומר שהחליטו לתת לי טיפול של 4 קורסים של BEP בגלל אגרסיביות המחלה וגם להקטין את סיכויי הישנות מחלת הסרטן? המרקרים שלי בתחילת הקורסים היו ביתא 4200 אלפא 1400 והייתה לי בלוטת לימפה אחת מוגדל ל3.5 סמ באזור הרטרו. סוג הסרטן שהיה לי באשך היה טרטומה וסמינומה אך לא ידוע מה יש לי ברטרו.

הטיפולים שמקבלים במצב שבו יש סרטן אשכים עם גרורות הם כדי לרפא ממחלת הסרטן. כלומר, מטרת הטיפול היא לגרום למוות של תאי הסרטן היכן שהם נמצאים בגוף. הכמותרפיה לא יעילה נגד טרטומה. לכן, אם אחרי הטיפולים, רואים שנשאר גוש ברטרופריטוניאום, והמרקרים התנרמלו, צריך להשלים את הטיפול עם ניתוח להוצאת הגוש וקשרי למפה באזור.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית