נגישות
נגישות

טרטומה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

רפואה עוברית

הטיפול בעובר ובמומים מולדים בתינוקות מצוי כיום בחזית הרפואה. מהי רפואה עוברית, ומהו החזון העומד מאחוריה? בשנים האחרונות, חלה התקדמות מואצת בתחום הנקרא רפואת העובר שעיקרה אבחון וטיפול במומים עובריים בזמן ההיריון או מיד לאחר הלידה. את ההתקדמות הזו יש לזקוף לפיתוחם של אמצעי אבחון טרום לידתיים, ביניהם ה- MRI העוברי והאולטרה-סאונד הגינקולוגי, שמסייעים באבחון, המום ומאפשרים אפיון שלו. מידע זה זמין להורים ומסייע בהבנת הפיזיולוגיה והאנטומיה והשלכותיהם על בריאות העובר. במקביל להתפתחות המרשימה בתחום הדימות, חלה התקדמות גם בפן הכירורגי, לרבות טיפולים תוך רחמיים או מייד לאחר הלידה המביאים במקרים רבים לתוצאות טובות. במרכז הרפואי תל-אביב קיימת פעילות ענפה של רופאים מדיסיפלינות שונות המתמחים ברפואת העובר, החל מרופאים מתחום הגנטיקה, הגינקולוגיה, הרדיולוגיה, הקרדיולוגיה, האורולוגיה וכלה בכירורגים...
ללמוד עוד על טרטומה
ריפוי באמצעות תאי גזע-תמונה

חוקרים מהאוניברסיטה העברית מצאו שיטה שעשויה להקטין משמעותית...

מאת: מערכת zap...
17/05/2009
הריון טפילי: תינוקת נולדה "בהריון"-תמונה

הפלא הרפואי תועד בהונג קונג, כאשר אישה ילדה תינוקת 'בהריון'...

מאת: ד"ר כהנא אריק
12/02/2015
רפואה עוברית-תמונה

הטיפול בעובר ובמומים מולדים בתינוקות מצוי כיום בחזית...

מאת: ד"ר ליאנה...
04/12/2006
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטרטומה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טרטומה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום דר גילו לאחי סרטן האשכים. זה התחיל מנפיחות באשך. לא יודעת כמה זמן עבר מרגע שזיהה את הנפיחות עד לכריתת האשל שעבר אך מה שמדאיג אותי הם הטיםולים הכימוטרפיים שיצטרך לעבור. עבר כמעט חודש מהכריתה. האם אין חשש שבזמן זה הגרורות יגדלו. תוך כמה זמן אפשר להתחיל בכימוטרפיה מרגע הניתוח? והאם ידוע לך השפעת שמן קנאביס על תהליך ההחלמה?

שלום רחל. האם יש לו גרורות? לאחר ניתוח, צריך לתת לאזור הניתוח זמן מינימלי להחלים לפני שמתחילים טיפולים כמותרפיים. לגבי שמן קנאביס - לא ידוע לי על מחקר אונקולוגי רשמי שבדק את ההשפעה על מטופלי סרטן אשכים

תודה על תשובתך. אחי עבר את הניתוח וסיווגו את המחלה כשלב 2. יש גרורות לבטן, 2 נקודות לימפה בגודל של 1.5 סמ. המליצו לו לנתח ולהסיר אותם כי ההרכב שלהן הוא כזה שלא ממש מושפע מכימוטרפיה ( 40% טרטומה, 40% יוק ו 20% קרצי׳) הממדים בדם של הגידול ירדו לרמה תקינה. האם ניתוח כזה מסוכן? (מעבר לסיבוכים שכיחים של ניתוחים) האם ייתכן ולאחר ההסרה הוא לא יצטרך כימו? האם ייתכנו גרורות סמויים ואיך ניתן לגלותם? אודה לתשובותיך!

שלום, שואלת בשביל חברה. היא בהריון עם תאומים אשר בשקי הריון שונים. בשבוע 16 במסגרת הסקירה ראו שלאחת מהעוברים יד טרטומה בעצם הזנב. עברה דילול ונשארה עם העובר השני אשר הבדיקה הייתה תקינה. שאלה, האם טרטומה מתפתחת גנטית?? האם יכול להיות איזשהו קשר גנטי בין 2 שקי ההריון?? או שמדובר ב כאילו 2 הריוניות נפרדים? תודה.

אני מניחה ומקווה שהחברה עברה יעוץ גנטי טרם הפעולה. ניתן לברר גנטית עוברים גם בעת הפחתה. הסיכוי שיש קשר גנטי לטרטומה אינו גבוה ברם ממליצה יעוץ גנטי עם כל המסמכים כי יש יוצאי דופן

15/01/2018 | 00:42 | מאת: שגיא
מתוך פורום מחלות ריאה

שלום אשתי בת 40 בעקבות שיעול שנמשך חודשיים ולא השתפר עברה הדמיה וסיטי ונמצא גידול במידיאסטנום. ההשערה היא שככל הנראה מדובר בציסטה ברונכוגנית או בטרטומה עם סיכוי נמוך מאוד למשהו ממאיר בגלל איך שזה נראה בסיטי. בדיקות הדם תקינות. הומלץ לעבור בהקדם ניתוח כי זה כבר די גדול קוטר כ 6 סנטימטר וזה לוחץ. על הסימפון, על העלייה השמאלית ועל הוושט. במהלך הניתוח יבצעו פרוזן וביופסיה. אציין שבשבוע האחרון השיעול די חלף לאחר טיפול של שבוע באזניל. רציתי לשאול 1. האם הדרך היחידה לטפל בזה היא ניתוח או שיש דרך נוספת למשל להמתין כמה שנים ולעקוב או לטפל בתרופות? 2. ראיתי היום שבצילום חזה לפני 4 שנים לא ראו בזמנו שום דבר חריג והפענוח היה תקין . האם העובדה שתוך 4 שנים זה גדל ככה מתאימה לציסטה ברונכוגנית? או שזה יותר מתאים לטרטומה או למשהו אחר? 3. אשתי בריאה בד"כ. האם רוב הסיכוי שתתאושש מהניתוח ותוכל להמשיך בחיים נורמליים? תודה רבה

שלום, אני נוטה עם ההמלצה שקיבלת. מדובר בממצא גדול במיקום שיכול לגרום צרות ועדיף שיהיה בחוץ. עדיף לבצע את הגידול כא\שאשתך בריאה וצעירה ולא לחכות והסיכויים להתאוששות מהירה מצויינים. קשה לי לומר בדיוק למה זה מתאים בלי לבדוק את הסיטי, יותר נראה לי בכיוון טרטומה. בהצלחה

שלום אני בת 40. מזה כחודש וחצי משתעלת. הרופא נתן לי טלווסט, משאף רלוור, סירופים וכו' ושום דבר לא עוזר. בצילום חזה היה ממצא קטן והופנתי לCT עם חומר ניגוד. בCT הממצא המרכזי: "גוש היפודנסי שמודד 6.2*4 ס"מ במיצר האחורי, עם הסתיידות זעירה בתוכו, מכיל איזורים נוזליים, צמוד לוושט, מתאים לתהליך שאובחן בצילום חזה. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות במיצר או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין. הלב תקין בגודלו ללא תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמו תפליטים פלאורליים דו"צ. פרנכימת הריאות: הצללות פסיות בפסגות הריאות דו"צ, מתאים לשינויים פיברוטיים. ההצללה מימין מעט גסה ונדולרית ( 3-57 ). לא נראים נולדולים חשודים בריאות דו"צ. מספר הצללות פסיות עדינות בבסיסי הריאות, מתאים לשינויים פיברואטלקטטים מזעריים". לסיכום: גוש במיצר האחורי, ציסטי סולידי, עם הסתיידות זעירה, מוגדר היטב, נגיש לביופסיה בגישה טרנס ברכיאלית. התהליך ממוקם מיד אחורית לקרינה. באבחנה מבדלת תהליך ממקור דופן הוושט כגון GIST או תהליך מדיאסטינלי ייתכן טרטומה. דרוש המשך בירור". "ללא נודולים או ממצאים חשודים בריאות". שני מוקדים היפודנסיים בכבד, לא ניתנים לאפיון וודאי ככל הנראה ציסטות". אשמח לעזרתך. 1. האם חייבים לנתח את הגוש במיצר? האם זה ניתוח מסוכן מאוד? 2. האם רוב הסיכוי שזה שפיר או שעלול להיות גם ממאיר? 3. מה המלצתך שכדאי לעשות בנדון תודה רבה!!

שלום, 1. צריך לדגום את הגוש ואח"כ להחליט על הטיפול לפי התוצאה של הדגימה. ניתוח זו אפשרות בחלק מהמקרים. סיכון קיים בכל ניתוח בבית החזה, תלוי במאפיינים של הגוש, במיקום ובמצב שלך, לאור גילך הצעיר אני לא חושב שצריכה להיות בעיה מבחינה זו אבל הערכה של מיקום הגוש הכרחית. 2. רוב המקרים שפירים אבל גם הם דורשים טיפול וכמובן יש גם מקרים לא שפירים. 3. פניה לרופא ריאות עם הסיטי. בהצלחה