כאבים כרוניים באשכים כבר 6 שנים וחצי!!

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/03/2019 | 14:06 | מאת: דני

שמי דני, אני רווק בן 35, אין לי חברה. אני עובד בעבודה משרדית. אני לא מאונן ולא מקיים יחסי מין כבר הרבה שנים! מתנזר לגמרי!! מטעמי דת. כלומר, לא מוציא זרע החוצה כבר 4 שנים רצוף!! האם יש דבר כזה הצטברות זרע באשכים עד כדי "פיצוץ" זרע באשכים שגורם לכאבי תופת ב 2 האשכים?? בד"כ סוג הכאבים זה תחושה של גודש וכבדות בשק האשכים כאילו מישהו שם לי סלעים בשק האשכים והם נהיים כבדים ומלאים בגודש וכבדות , אבל מידי פעם זה גם כאבים אורגניים רגילים מטורפים (כמו למשל כאבי מיגרנה) ברמות של דרגה 10 (הכי גבוה!) ב 2 האשכים. יש לציין שעברתי כבר 5 פעמים אולטרא סאונד אשכים כולל דופלר אשכים וכול הבדיקות יצאו תקינות!! אין שום בעיה פתולוגית באשכים. אין וריקוצלה, לא הידרוצלה, וכמובן לא סרטן האשכים. האשכים תקינים לחלוטין. אני סובל מהכאבים כבר 6 וחצי שנים ברציפות וכרגע מטופל במרפאת כאב בתרופה Oxycontin 10 mg שגם לא כ"כ עוזרת לכאבים אבל לפחות מרדים בלילה ומשכיח את הכאבים בלילה ומצליח לישון. הייתי במיון 4 פעמים במהלך 6 השנים האחרונות כולל פעם אחת שהגעתי באמבולנס בגלל שלא יכולתי לזוז עקב כאבי תופת באשכים ולא יכולתי לעמוד על הרגליים ותמיד שחררו אותי מהמיון עם משכך כאבים כמו אופטלגין בטענה שלא מוצאים כלום באשכים. קיבלתי כבר 2 זריקות מסוגים שונים במרפאת כאב שלא עזרו ואני עומד לקבל בקרוב זריקה נוספת בשם: Cadual Block לאיזה כיוון עוד אפשר ללכת בנוגע לכאבים באשכים? עברתי כמעט את כל הבדיקות האפשריות שהרפואה מכירה : 1. אולטרא סאונד אשכים כולל דופלר 5 פעמים במהלך 6 שנים.(נמצא פעם אחת ציסטה קטנה בראש האפדידמוס באחד האשכים, אך אמרו לי שזה לא גורם לכאבי תופת!) 2. מיפוי עצמות כל גופי עם חומר הזרקה 3. בדיקת טרנס רקטלית ידנית ואולטרא סאונד לערמונית+בדיקת דם PSA 4. בדיקת EMG לבירור כאב מוקרן מעמוד השדרה 5. אולטרא סאונד כליות ודרכי השתן 6. ביצוע בדיקת CT של הבטן והאגן ללא חומר ניגוד ( נמצא ציסטה סובוכנדולרית) 7. בדיקת אולטרא סאונד מפשעות לשלילת בקע במפשעות 8. בדיקת CT לעמוד שדרה. 9. בדיקות דם, שתן ותרבית כמובן 10. אולטרא סאונד בטן עליונה כולל כליות וכבד ולבלב כמובן שכל הבדיקות הנ"ל חזרו תקינות לחלוטין ולא נמצא שום ממצא פתולוגי שיסביר את הכאבים באשכים!! זה כאבים כרוניים לכל החיים??!! אני רק בן 35!! עברתי כבר 11 אורולוגים ב 6 שנים אחרונות שלא מצאו שום בעיה. וכולם הפנו אותי למרפאת כאב!! מה קורה אצלי באשכים?? אני רק רוצה לוודא שהכאבים שאני סובל מהם זה לא בגלל שאני מתנזר מסקס ולא מוציא זרע החוצה שנים!! כי אם זאת הבעיה, אז אני כן יאונן וכן יוציא זרע החוצה בשביל לפתור את הכאבים! אבל יש לציין שהכאבים היו באותו סוג ובאותה עוצמה גם בתקופות שאוננתי על בסיס קבוע והוצאתי זרע לפני שנכנסתי לתקופה של התנזרות מסקס. אז לעניות דעתי הצנועה אין קשר בין ההתנזרות לבין הכאבים באשכים. האם אני המקרה היחיד בארץ של בן אדם שסובל מכאבים כרוניים באשכים בלי סיבה פתולוגית? האם נתקלת בכזה מקרה בקרייירה המקצועית שלך? בן אדם שסובל מכאבי תופת באשכים שנים רצופות בלי שיתגלה שום ממצא פתולוגי? האם יש פיתרון כלשהוא שעוד לא הציעו לי חוץ מכריתת האשכים כמוצא אחרון?

שלום דני. צר לי לקרוא שאתה סובל כל כך. עברת כבר את כל הבדיקות האפשריות וכולן הראו שאין פתולוגיה באשכים. כאב זה הוא בדרך כלל ממקור עצבי. כלומר, מסיבה כלשהיא העצבים בשק האשכים משדרים למוח אות שהמוח מפרש ככאב. לכן אתה חווה כאב. כאב כזה מטופל רק במרפאת כאב. אם הטיפול הנוכחי לא עוזר, אתה צריך לדבר עם הרופאה שמטפלת בך לגבי החלפת הטיפול.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית