פענוח בדיקת us מעקב tcc

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

07/01/2019 | 09:11 | מאת: מנדה

אני עם רקע tcc לפני למעלה מעשר שנים נותחתי וקבלתי טיפול bcg לפני חודש עשיתי בדיקת us בטן לצורך מעקב וגם יש לי קצת אי נוחות וקצת כאבים בבטן. הפענוח : הכליה השמאלית בגודל 12.1 ס"מ אין עדותלאבנים או הידרונפרוזיס הכליה הימנית בגודל 11 ס"מ אין עדות לאבנים. אין לשלול מערכת מאספת כפולה ופרנכימה דלה באספקט הלטרלי של קורטקס של הקוטב התחתון אגן אקסטרא רנאלי בקוטב תחתון כ7.7 מ"מ. שארית שתן כ-20.3 cc. הפענוח לגבי כליה ימנית חדש בבדיקות קודמות היה תקין כמו כליה שמאלית. בבדיקת הus זו ישנה הדגשה :לבלב ללא ממצא חשד לבלוטת לימפה כ-1.4 ס"מ קדמי לראש הלבלב. שאלתי לגבי חשש הופעת ממצא חדש סרטני. ברצוני לציין לפני הופעת הtcc סבלתי גם סרקומה של הרקמות הרכות. נותחתי וקבלתי הקרנות. ולפני קצת יותר משנתיים עברתי הקרנות בגלל פלסמציטומה ןאני במעקב המטולוגי. תודה מראש על עזרתך ובברכה.

שלום מנדה. אני לא יכול להתייחס לממצא של הלבלב כי הוא לא בתחום המומחיות שלי. לגבי הכליה הימנית, הממצאים בכליה אינם משמעותיים ולא מעידים על סרטן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית