מאוד מודאג מתוצאות הבדיקות אנא עזרו לי בפיענוח, האם מדובר במשהו סרטני

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

14/05/2018 | 18:16 | מאת: לאון מאיר

וזו תשובה של הבדיקה : סיבת ההפנייה : גידול בערמונית ? psa-12.92 לא דווח על ממשצא חשוד במישוש עבר 2 ביופסיות - ללא עדות לגידול טכניקה : הבדיקה בוצעה עם סליל אנדורקטלי הבדיקה כוללת סריקה של האגן וכן סדרות מכוונות לערמונית T2 בשלושה מנחים, דיפוזיה תת אופטימלית, מפת ADC,T1 ללא הזרקה דינאמית (כולל החסרה) לא צורפו עיבודים מכוונים בתחנת העבודה. אין בידי בדיקה קודמת להשוואה ממצאים : הערמונית במימדים הבאים : 5.8* 3.4* 4.7 ס"מ. נפח משוערך כ-48 סמ"ק. צפיפות density PSA - 0.27 ללא עדות לדמם בערמונית. מודגמים איזורים נרחבים של BPH אונה מדיאנית מתבלטת לשלפוחית. תהליך בגודל כ-7*5 מ"מ, לא מוגדר היטב, באיזור פריפר (PZ), אחורי לטרלי באפקס שמאל, בעל אות נמוך ב-T2 (חתך 10, סדרה 802015, סדרה 1201029 חתך 228) אות נמוך במפת ADC ועדות לרסטריקציה בדיפוזיה, והאדרה. ללא עדות לפריצת קופסית מסכם PI-RADS - 4 ממצאים דיפוזים באיזורים פריפרים (PZ), בעל אות נמוך ב-T2, אות אינו נמוך במפת ADC ללא עדות לרסטריקציה משמעותית בדיפוזיה, ללא האדרה משמעותית. ללא עדות לפריצת קופסית. מסכם PI-RADS - 2 תהליך בגודל כ17*22 מ"מ באיזור מרכזי (TZ) בבסיס ומידגלנד משמאל, בעל אות נמוך ב-T-2, (חתך 16 מתוך סדרה 802015 למשל), בעל גבול חד בחלקו ומטושטש בחלקו (למשל קדמית בחתך 15), אות נמוך במפת ADC ועדות לרסטריקציה קלה בדיפוזיה ללא עדות לפריצת קופסית. מסכם PI-RADS -3 ללא עדות למעורבות שלפוחיות הזרע בגידול. ללא עדות ללימפאדנופתיה באיזורים שנסרקו. בלוטה 5 מ"מ קדמית לכלים האליקלים החיצוניים משמאל. ממצא לא ספיציפי. ללא עידות להרחבת אורטרים שארית שתן בינונית. דופן השלפוחית טרבקולרי. מספר סעיפים קטנים. ללא ממצא חשוד לפיזור גרמי באיזור שנסרק. ממצא פסי ברמוס פוביס עליון מימין סמוך לסימפיזיס פוביס, בעל אות נמוך ב-T2- ככל השני שבר ישן שהתאחה. אי סדירות גם באיליום עליון מימין שמתאימה למצב לאחר שבר. התבלטות זיז לטרלי מאיליום ימין. החלפה שומנית של לשד עצם. סיכום : - תהליך קטן פריפרי באפקס שמאל שככל הראה מתאין לגידול משמעותי קלינית - תהליך גדול או צבר תהליכים באיזור מרכזי משמאל שאינו חד משמעי לגידול משמעותי קלינית - שינויים נרחבים של הגדלה שפירה של הערמונית - התשובה במגבלות הטכניות שצויינו - על פי שיקול אורולוגי, מומלץ לכוון בביופסיה לשני התהליכים הראשונים שצויינו.

ה-MRI מצביע על אזורים חשודים לסרטן ערמונית במידת חשד בינונית. לכן מומלץ לבצע ביופסיית ערמונית שתהיה מכוונת לאזורים אלו. ביופסיה שנקראת MRI fusion.

25/05/2018 | 11:52 | מאת: לאון מאיר

אבל אמרו לי שבדיקת פיוז'ן לא מתאימה לי בגלל גילי כי צריך הרדמה, אני בן 80, אז מה עושים ?????????????????..............................................................

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית