זיהוי קשרית בריאה אצל חולת PTC

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

07/12/2016 | 19:47 | מאת: יעל

שלום ד"ר, אני בת 49, לאחר כריתת תירואיד (PTC) וטיפול ביוד (100 מ"ק). במיפוי כל-גופי נמצאו קליטה בצוואר ובסרעפת, לפיכך בוצע CT בטן, שבו הסרעפת נמצאה נקיה, אך זוהתה קשרית בריאה [ב-RML]. מלבד ציון מיקום הקשרית וגודלה, לא נכתב דבר. מבקשת לשאול: 1. מניחה שיש אפשרות שזו גרורה מהתירואיד - מה הסבירות שזו אכן גרורה ולא ממצא אקראי? 2. אם מדובר בגרורה - הייתכן שהגרורה לא זוהתה כלל במיפוי כל-גופי והתגלתה ב-CT? תודה מראש על תשובתך.

07/12/2016 | 19:54 | מאת: יעל

שלום רב, רגישות של CT גבוהה מרגישות מיפוי וגושים קטנים או גושים שלא קולטים יוד יכולים לא להראות במיפוי. בכל מקרה מממליץ US של הצוואר ו PET-CT כדי לדעת מה המצב המדוייק בהיעדר טירוגלובולין כמדד אמין. ממליץ לבצע US במקום איכותי כדי להגביר רגישות הבדיקה (ניתן במרפאתינו). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)