בדיקת מיפוי מוח ספקט

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

18/07/2016 | 16:19 | מאת: שרה

שלום, לילד הסובל מלקויות למידה קשות, היפוטוניה וסרבול מוטורי נמצא במיפוי מוח ספקט: אורביטו פרונטלי מימין, אספקט קידמי של אונה טמפורלית מימין ומשמאל, רושם של פרפוזיה מוגברת בגרעיני הפוטמן דו צדדי. מה המשמעות? האם יש קשר בין התוצאות הנ"ל לבעיות? האם טיפול בתא לחץ יכול לסייע? תודה רבה

שרה שלום, אינני יודעת מדוע הילד שלך עבר מיפוי מוח: לילד עם לקויות למידה, או היפוטוניה, או סרבול מוטורי, לא מקובל לבצע מיפוי מוח. לכן גם אינני יכולה לחוות דיעה על משמעות הממצאים, אם קשורים לבעיות שלו, ואם תא לחץ יכול לסייע. יתכן והוא הופנה לביצוע המיפוי מסיבה רפואית כשלהי (אפילפסיה לא נשלטת?), ותוצאות המיפוי קשורות לבעייתו הבסיסית או למחלה כלשהי? בכל מקרה, זו בדיקה מאד לא שגרתית ללקויות למידה וסרבול. אני מציעה שתבררי את משמעות הממצאים עם הרופא שהפנה אתכם למיפוי המוח. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים