הפרעה התפתחותית בקואורדינציה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

תינוקות: אל תקפצו מעל הפופיק

לכל שלב בהתפתחות אותו מפספס התינוק עלולות להיות השלכות שליליות בעתיד. זה משמח כשתינוק לומד תנועה חדשה, אך חשוב יותר לעקוב כיצד הוא מבצע אותה. כל מה שחשוב לדעת איכות התנועה של התינוק היום תשפיע על מיומנויות וכישורי חייו בעתיד. כשתגיעו לטיפת חלב עם התינוק, סביר כי יסתכלו שם בעיקר על מה שהוא עושה ולא על איך הוא שעושה. יבדקו האם הוא שוכב על הבטן, אבל לא בהכרח יבדקו האם הוא מתהפך לשני הכיוונים? האם הוא זוחל זחילה מוצלבת? האם הוא מעביר את משקל גופו מצד לצד? האם הוא דוחף עם הרגליים? האם יש לו יכולת לביצוע תנועות קוארדינאליות כגון זקיפה, כפיפה, כפיפות צידיות ורוטציה? האם יש לו שיווי משקל?כל היכולות הללו מעידות על איכות התנועה של התינוק ותשפענה בעתיד על בריאותו, יכולותיו הקוגניטיביות, יכולות קשב וריכוז, סקרנות, מוטיבציה, תקשורת ועוד.אם התינוק לא רכש את איכויות התנועה הנכונות, סביר כי הבעיה שהייתה לו לא תיעלם, אלא תקבל צורה שונה בגיל מאוחר יותר...
ללמוד עוד על הפרעה התפתחותית בקואורדינציה
הפרעת קשב:  סוד הסיפור המנצח-תמונה

הילד מתמודד עם הפרעת קשב? פעולות משותפות לא רק מעצימות את...

מאת: דר' אפשטיין...
24/04/2018
סרבול מוטורי-תמונה

באוכלוסיה הרגילה יש ילדים הסובלים מליקויים מוטוריים...

מאת: לובה זוק
30/10/2013
ג'ודו - קידום ילדים מיוחדים-תמונה

הג'ודו, כספורט ואמנות לחימה, יכול לקדם ילדים עם הפרעות של...

מאת: גבי...
03/09/2009
"אצבעות חמאה": הילד לא אשם-תמונה

המינוח הרפואי הוא "סרבול מוטורי התפתחותי". סובלים ממנו...

מאת: יעל יושעי
24/08/2011
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל להפרעה התפתחותית בקואורדינציה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

הפרעה התפתחותית בקואורדינציה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

נושך ובכך פוצע את השפתיים לעיתים קרובות. מספר פעמים בחודש. אני בן 80. האם זה מצביע על בעיית קואורדינציה בשרירי הלעיסה?

שלום רב, כדאי לבדוק את מאפייני הסגר של השיניים (האם בוצע טיפול שיקומי כלשהו בחודשים האחרונים?) וכמו-כן את תפקודי שרירי הלעיסה והמפרקים. בהחלט ניתן למצמם באופן משמעותי את התופעה. בהצלחה.

שלום רב, הגובה שלי הינו 1.76, הגובה של בעלי הינו 1.90 , כל בני משפחתנו (למעט אבא של בעלי שהינו 170) גבוהים מאוד ! בני בן 13 כיום נולד במשקל לידה נמוך באחוזןן 3 (1970 בשבוע 37). התפתחות מוטורית מאוחרת וכן סירבול מוטוריקה גסה ועדינה עד היום. בריא בדרכ. כיום באחוזון 25 במשקל וגובה (149 סמ). ב2 טסטים שנערכו נמצא חוסר בהורמון גדילה (עפ הרופא המטפל חוסר לא גדול), mri תקין. מתלבטים האם לתת הורמון כדאי למקסם גדילה ופוטנציאל גנטי. הרופא המטפל טוען שלדעתו ההורמון יוסיף סמ בודדים בלבד ובכל מקרה הילד לא יעבור גובה 170. יצויין כי אנו גרים בחו״ל ומתכוונים לשלם את ההורמון באופן פרטי אז אישור הועדה אינו רלוונטי. עוד יצויין כי גם האחות הקטנה קטנה לגילה ואנו מתחילים בירור לגביה. אשמח לשמוע מה דעתך בברכה ובתודה מראש

שכחתי לציין שבבדיקת גיל עצמות שנערכה כבר פעמיים בהפרש של שנה יש עיכוב של 10 חודשים . זא היום מתאים לגיל 12

אם הנער גדל בתחום הנורמה ואחוזון הגובה הוא 25 באופן קבוע, אין הגיון לבדוק הורמון גדילה . אם גובהו מתקדם על אחוזון 25 באופן קבוע , לא נותנים טיפול בהורמון גדילה

"עיכוב של 10 חודשים" הוא בתחום הנורמה. התמונה האופינית לחוסר בהורמון גדילה היא ירידה באחוזון הגובה וגיל עצמות צעיר בגיל זה, בערך בשנתיים

האם לא כדאי לדעתך לנסות לפחות מתן הורמון למשך שנה? לראות האם הוא גיב לטיפול? הרי יש חוסר בהורמון בכל זאת, והוא נולד קטן לגיל הריון וגם הורים גבוהים. להוסיף לילד עוד כמה סנטימטרים? פוטנציאל הגובה שלו הינו גבוה הרבה יותר...

את אומרת שחסר הורמון גדילה- לא מסרת לי מה שיא הורמון גדילה בטסטים שעשו לו

בטסט הראשון להלן התוצאות; 0.06 . 2.16 6.17 3.27 1.05 561 . הטסט השני לא אצלי כרגע, אצלם את הטסטים ואעלה מחר. אבקש גם לציין שהילד התייצב עד גיל 8 באחוזון 50 ואחכ ירד לאחוזון 25!

הטסט הראשון מתחת ל 7.5 על כן הןא נמוך. בלי נתוני טסט שני, לא סביר לענות לך

ביתי בת ה10 מטופלת בהורמון גדילה מזה כשנה וחצי ומגיבה יפה לטיפול.סביב גיל 8 הופיעה פזילה שהלכה ונעשתה משמעותית (הוסבר לנו שיש סוג פזילה כזה)כעת היא רוב הזמן פוזלת ואנו מועמדים לניתוח ו/תרגילי עיניים.בילדותה המוקדמת התפתחות מוטורית מאוחרת על רקע היפוטוניה בטווח הנורמה.בפגישה האחרונה אצל האנדוקינולוגית הוסבר לי כי מנגנון ההורמון הגדילה שאני מזריקה לה מעלה את רמת הכיווץ בשרירים.גם הפזילה מופיעה בעקבות כיווץ יתר בשריר המחזיק את גלגל העיןכפי שהוסבר לי ע״י פרופ׳ שפירר.למרות זאת הד״ר שללה קשר בין השניים ואני עדיין לא מבינה למה.אשמח להסבר שיניח את דעתי. תודה רבה.

אינני מכיר שום דיווח בעולם ב 30 השנה האחרונות על קשר בין הורמון גדילה לפזילה. אם היה קשר כזה הוא היה חייב להופיע בתופעות לוואי.

שלום, לילד הסובל מלקויות למידה קשות, היפוטוניה וסרבול מוטורי נמצא במיפוי מוח ספקט: אורביטו פרונטלי מימין, אספקט קידמי של אונה טמפורלית מימין ומשמאל, רושם של פרפוזיה מוגברת בגרעיני הפוטמן דו צדדי. מה המשמעות? האם יש קשר בין התוצאות הנ"ל לבעיות? האם טיפול בתא לחץ יכול לסייע? תודה רבה

שרה שלום, אינני יודעת מדוע הילד שלך עבר מיפוי מוח: לילד עם לקויות למידה, או היפוטוניה, או סרבול מוטורי, לא מקובל לבצע מיפוי מוח. לכן גם אינני יכולה לחוות דיעה על משמעות הממצאים, אם קשורים לבעיות שלו, ואם תא לחץ יכול לסייע. יתכן והוא הופנה לביצוע המיפוי מסיבה רפואית כשלהי (אפילפסיה לא נשלטת?), ותוצאות המיפוי קשורות לבעייתו הבסיסית או למחלה כלשהי? בכל מקרה, זו בדיקה מאד לא שגרתית ללקויות למידה וסרבול. אני מציעה שתבררי את משמעות הממצאים עם הרופא שהפנה אתכם למיפוי המוח. בברכה

פורומים בנושא הפרעה התפתחותית בקואורדינציה
פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית
פרופ' זיידמן ישיב על שאלות הנוגעות לפריון האישה והפריה חוץ גופית: הזרעה,...
פורום הריון ולידה - הלל יפה
מנהלי הפורום יענו על שאלות הגולשים בתחומי הריון ולידה: בריאות האם והעובר...
פורום גלולות ואמצעי מניעה
מנהל הפורום ישיב על שאלות בנושאים הנוגעים לגלולות ואמצעי מניעה, כגון: הח...