דימום מוחי בתינוק בן חודש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/12/2015 | 08:46 | מאת: יעל

ד"ר איילת שלום, רציתי לשאול האם US ראש תקין לתינוק בין חודש יכול לשלול שבץ המורגי? האם יש איזה סימנים לזיהוי שבץ המורגי?

יעל שלום, סונר מוח אמור לשלול שבץ המורגי. דימומים קטנטנים עלולים להתפספס, אך אם אינם ניראים בסונר המוח אז לא סביר שיש להם משמעות קלינית. שבץ המורגי חריף יכול להתבטא בשינוי במצב הכרה, פירכוסים, אי שקט, אפטיה, חולשה או שיתוק, הפרעת בליעה, וביטויים נוספים. בברכה

24/12/2015 | 18:30 | מאת: יעל

ד"ר איילת שלום, סליחה על הנדנוד אבל אני מודאגת... מחיפוש באינטרנט הבנתי שיש שתי סוגים של דימומים מוחיים- בתוך רקמת המוח ודימומים תוך גלגלתיים אך מחוץ לרקמת המוח. האם US ראש תקין שולל את שתיהם? יכול להיות דימום תוך גולגלתי חוץ מוחי ללא סימפטומים אך עם השפעה לעתיד? תודה רבה, ושוב סליחה...

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים