רעד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/11/2015 | 22:13 | מאת: אחת

שלום יש לי תאומים בני 4 חודשים פלוס. נולדו בשבוע 37. האחד רגוע, יציב מאוד חסון פיזית, מחזיק את הראש מגיל 3 חודשים היטב, לא מתרגש בקלות מדברים. האחר - משנולד במשך כחודשיים היה בעל תנועות גפיים רגליים וראש לא רצוניות כל הזמן בתנועה וגם בשינה לעיתים היה זז. הקיצוניות של התופעה נרגעה אבל עד היום כשהוא מתאמץ להחזיק משהו או להביא את היד לחפץ כולו רועד וזה ועלה לו במאמץ רב. כשהוא נרגש וזה קורה המון כולו רועד, כשהוא מתוסכל מצעצוע שלא נכנס לפה שוב כולו רועד עד שהוא בוכה ונדמה שזה בגלל המאמץ הרב שהוא מרכז כדי לבצע זאת. הוא מניע את הראש הרבה מאוד לצדדים, בעבר יותר, כמעט כל הזמן וכעת פעם ב.. בעיקר כשהוא שוכב. לפעמים מרים את יד ימין ורק אותה כשהיא מאוגרפת ובוהה בה כך כשהיא למעלה ממושכות. מתקשה מאוד להחזיק את חגורת הכתפיים ומרגיש "נוזלי" בגוף, מקשית את הראש והגב לאחור בכל פעם שמרימים אותו או מניחים. ישן טוב, אוכל טוב, יש קשר עין , מאוד אוהב צלילים וכו' - לא אוהב שינויים. האם יש צורך בבדיקה נוירולוגית, אם כן, למה זה מחשיד? תודה!

שלום, לפי התיאור שנתת לא בדיוק ברור לי מה יש לו: רעד, כוריאה, חולשה, היפוטוניה או טונוס מוגבר בגו. אז נשמע לי שכן, צריך הערכה של רופא מומחה בנוירולוגיה והתפתחות הילד. רצוי שתביאי צילומי סירטונים של התופעות שאת מדברת עליהן, זה יכול לעזור במקרה שדווקא בביקור אצל הרופא התופעות האלו לא יתרחשו. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים