טיק קולי ילדה בת שלוש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

18/10/2020 | 22:18 | מאת: מיכאל

שלום ד״ר יקרה, לבתנו בת השלוש אובחן טיק קולי. קורה הרבה מאוד בשבועיים האחרונים, מעין התנשמות גרונית עמוקה כמו אנחה. אין דברים נוספים מעבר וילדה מפותחת לגילה. האם העובדה שמדובר בטיק קולי ולא מוטורי מעלה את הסיכוי שיתפתח למשהו כרוני או תסמונת טוראט שכן טיק קולי פחות נפוץ מטיק מוטורי פשוט סטייל מצמוץ? נודה לתשובתך וחוות דעתך מאוד. תודה רבה ובריאות רבה

מיכאל שלום, טיקים קוליים אכן פחות שכיחים לעומת טיקים מוטוריים. רוב הטיקים לא יהפכו לתסמונת טורט. אני לא יודעת לענות על שאלתך האם לטיק קולי יש סיכוי גבוה יותר להפוך לתסמונת טורט. אך חשוב לי לומר שכיום מקובל להסתכל על טיקים וטורט כספקטרום, כלומר, זה לא כל כך משנה אם יש טיקים מוטורים וגם קוליים, או שיש מספר סוגים של טיקים מוטורים. ברוב המקרים הטיק עצמו לא מצריך התערבות או טיפול, והדבר החשוב הוא לטפל בתחלואה הנלווית שיש לילד (חרדה, כפייתיות, הפרעת קשב, לקות למידה, קושי רגשי, קושי חברתי וכו'). יש טיקים בכל גיל, גם בגיל 3 שנים, וחשוב שתישארו במעקב. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים