קברנומה טמפולרית צד ימין בן 19

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

04/05/2019 | 20:53 | מאת: חסיו

שלום אשמח ליעוץ ( קיבלתי יעוץ אצל נורויולוג וניורוכרורג וגסטרו ואורולגילפני מספר שנים) אז ככה מ-2016 היו לי לי התסמינים הבאים : -כאבי ראש יום יומי (לעיתים מרגיש דקירות ליד האוזן ליד העין ובכללי דקירות )סחרחורות טשטוש ראייה בחילות והקאות לעיתים,חולשה כללית , ורעד בידיים משתנה וגם יש בעיה אורולוגית לפני מתן שתן לוקח זמן ואחרי זה באמצע הזרם הוא נעצר וצריך להוציא את השארית) יש לציין שעברתי בדיקת אורולוגית השלפוחית תקינה כולל אורדינמיקה מלאה גסטרו תקין ועשו לי mri ומצאו : נגע מעוגל במיקום טמפלורי קדמי מימין בקוטר 1 mm בעל היקף באות נמוך ומרכז לא הומגני ,ברובו באות גבוה ב-t2,אות נמוך בt1 וב-swi וללא האדרה. סיכום : קברנומה ידועה טמפולרית מצד ימין ללא סימני דימום רצנטי עם dva בסמוך פרט לכך המוח בגדר הנורמה,עשיתי 3 שנים ברצף mri ללא שינוים הניורולוג איבחן קברנומה עם תהליך טמפורלי קדמי ,אין מחלה פירכוסית ודימום אז הוא אמר שאו שהיסמפוטמים נסבלים או שניתוח,יש לציין שאני לא יכול לנהל אורח חיים כלל ומעדיף לא לעשות ניתוח. רציתי לשאול מספר שאלות : 1-האם הסימפטומים שציינתי הקאותֿ\בחילות\חולשה כללית רעד דקירות כאבי ראש ובעיות בשתן יכולים להיות קשורים לקברנומה ? ועם לא איזה סימפטומים יכולים להיות קשורים לחלק הזה של הקברנומה , 2- האם אני כשיר לגיוס לצבא בקרוב יפגש עם ניורולוג צבאי חשוב לי לדעת חוות דעת תודה מראש

שלום, כתבת שקוטר ההמאנגיומה הוא 1 מ"מ- סביר יותר שקוטרה 1 ס"מ. המאנגיומה באזור טמפורלי מימין עשויה להתבטא בהפרעות בשפה ודיבור, למידה, זיכרון ושמיעה. אם אתה סובל מכאבי ראש ובחילות, צריך לשלול דימום או לחץ של הקברנומה, אם כי פחות סביר ש-1 ס"מ יגרום לכך. לגבי שאר התלונות - חשוב לוודא שה-EEG תקין ושלא מדובר בפרכוסים יומיומיים, וכן להשלים בדיקת רופא עיניים מלאה. במצב שלך, כשלא ברור אם ההמאנגיומה גורמת לחלק מהסימפטומים או לכולם, הכי כדאי לקיים דיון משותף של הנוירולוג, הנוירוכירורג והנוירו-רדיולוג (רופא מומחה MRI של המוח) כדי לקבל החלטה משותפת מה הטיפול האופטימלי עבורך. בהצלחה!

09/05/2019 | 09:25 | מאת: חסוי

יש לי קברנומה במיקום טמפורלי קדמי מימין בקוטר 9 ס״מ שגדלה 1 mm , עברתי בדיקת ראייה (צריך משקפיים לטווח רחוק)נוירוכירורג אמר שאין צורך בeeg mri אני עובר כל שנה וזה מספיק הוא אמר שאו שהוא לא יכול לשלול את הסיפטומים שיש לי , עצירת שתן לדוגמא יכולה להיות? ( אין בעיה אורולוגית) וגם כאבי ראש חזקים - בינוניים? לדוגמא מאחורי הראש ליד האוזן דקירות סחרוחורות , טשטושי ראייה , וגם בחילות והקאות ( הכול כמובן היה תהליך ארוך שנבדקתי ע״י מגוון מומחים ) אני לא ממש יכול לנהל אורך חיים תקין לדעתך אני יוכל להתגייס במצבי הנוכחי ? תודה רבה מראש אני פונה פה מכיוון שהתור לניורולוג ארוך

אני מבינה את הקושי להבין את מצבך, אבל אינני יודעת לענות על שאלותיך. כפי שכתבתי, הדבר הנכון לעשותו הוא שהנוירולוג שלך יערוך דיון משותף עם הנוירוכירורג והנוירו-רדיולוג (רופא מומחה MRI של המוח), כדי לקבל החלטה מושכלת מה הטיפול האופטימלי עבורך. לגבי הצבא - רק רופא צבאי יוכל לענות. בהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים