שאלה בנוגע לקרינת ct ראש ילדים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

25/04/2019 | 07:26 | מאת: שירה

שלום, בני בן 3.9 מתלונן מזה כ3 שבועות על כאב ראש שמעיר אותו משינה. לאחר שכל הבדיקות יצאו תקינות הופננו בבית החולים לct ראש. תחילה התנגדתי בגלל הקרינה אך לאחר כיומיים שהתווספה הקאה ניגשתי לבצע את הבדיקה. הבדיקה נעשתה ללא חומר ניגוד, במכשיר מתקדן יחסית של בית חולים אסותא אשדוד ונערכה שניות בודדות. יצאה תקינה אל כעת אני בייסורי מצפון שלר מרפים. מרגישה שפגעתי בילד שלי עם כל המידע שקראתי על הקרינה. רוצה להבין מה הנזק שעשיתי לו והאם העובדה שלא השתמשו בחומר ניגוד הפחיתה את הקרינה? תודה רבה

שירה שלום, עשית נכון. אל תרגישי ייסורי מצפון. לילד שלך היו ארבעה "דגלים אדומים", כלומר, סימנים מדאיגים המחשידים לגורם מסוכן לכאב הראש, שאולי מצריך התערבות מיידית, ולכן מחייב הדמית ראש דחופה. ה"דגלים האדומים" הללו הם: כאב ראש חדש שלא היה בעבר, חזק עד כדי כך שהעיר אותו משינה, מלווה בהקאה, והופיע בילד מאד צעיר. אם הייתה אפשרות להשיג באופן מיידי MRI מוח שיבוצע בהרדמה (ילדים צעירים צריכים הרדמה לביצוע MRI), אז היה עדיף על CT, כי MRI מראה טוב יותר את המוח מאשר CT. אך לאור ארבעה דגלים אדומים הכרחי היה לעשות הדמיה מיידית, כשהאופציה יחידה היא CT. ה-CT שלל גורמים שמצריכים טיפול מיידי: לחץ תוך גולגלתי מוגבר, גידול גדול, דימום, אוטם גדול. אינני יודעת את פרטי המקרה, אך אם כאבי הראש של בנך ממשיכים, יתכן שצריך להתקדם גם ל-MRI, ואולי פרוטוקולים מיוחדים כגון MTA או MRV - תלוי בפרטים המלאים. פנו לנוירולוג ילדים. וכמובן- בדיקת רופא עיניים מלאה. בברכה אך ה

28/04/2019 | 01:26 | מאת: שירה

תודה רבה על התשובה המהירה. כמובן שעשחנו בדיקת קרקעית עיניים, בדיקת דם ובדיקה נומרולוגית שיצטו תקינות לכן חששתי שהct מיותר. כרגע עניין הכאב ראש שלו מרגיש לי רגשי אך כמובן שאמשחך לעקוב.אני עדיין לא מצליחה לישון בלילות מאז הבדיקה. בני הוא יקר לי מכל ואם עשיתי נזק בלתי הפיך אני פשוט לא אוכל להמשיך לחיות. בבקשה רק תאמרי לי שהסיכויים לסרטן עתידי לא גבוהים כמו שגוגל מציג :(

אני לא יודעת מה התחזיות של ד"ר גוגל, אבל אני בטוחה שבעת ביצוע ה-CT התאימו את רמת הקרינה למשקל הילד, ושאת יכולה לישון בלילות בלי כאב ראש... לילה טוב!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים