שאלה לגבי התקפי ניתוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/02/2019 | 19:43 | מאת: חן

שלום ד"ר, יש לי שתי שאלות לגבי התקפים אפילפטים מסוג ניתוק אצל תינוק קטן - 1. קראתי שהתקפים אלה לא פוגעים בהתפתחות המוח כלומר ,אם תינוק לוקה בתקפים כאלה לא אמור להיות לו עיכוב התפתחותי ,האם נכון ? 2. אז למה בעצם מציעים טיפול תרופתי אם לא פוגע בהתפתחות התינוק ? תודה רבה מראש על התשובות .

חן שלום, יש סוגים שונים של אפילפסיה המתבטאת כניתוקים. השאלה היא, מה הסיבה לאפילפסיה הזאת: אם זאת אפילפסיה ראשונית בגלל שינוי גנטי, אז יתכן שתגרום לפרכוסים בלבד, אך יתכן שהפגם הגנטי עצמו יגרום גם לפגיעה מוחית שתשפיע על התפתחות. אם זאת אפילפסיה משנית לנזק מוחי (כגון פגות קיצונית, דלקת קרום המוח, מום מוחי וכו') אז יתכן שהנזק לא מחמיר ולא נגרמת פגיעה מוחית נוספת על זו שכבר נגרמה, אך יתכן שהפעילות החשמלית האפילפטית תתרחש לעיתים קרובות מאד ותגרום לנזק מתמשך. כך שתינוק עם אפילפסיה של ניתוקים זקוק לאיפיון סוג האפילפסיה, בירור הגורם לה, וטיפול בהתאם. אלה יבוצעו ע"י נוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים