החלמה לאחר דלקת מח ויראלית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/11/2018 | 08:30 | מאת: מירה

שלום רב, בתי בת 11 לאחר דלקת מח ויראלית קשה. (לא אותר סוג הוירוס. כנראה דלקת אוטואימונית). כרגע אחרי ההחלמה יש תופעות של דופק מהיר, בעיות קשב וריכוז, בעיות שיווי משקל וחולשה. האם מנסיונך הבעיות הללו צפויות לעבור לחלוטין? תודה.

מירה שלום, בהחלט יש סיכוי שכל הבעיות שמנית יחלפו, אך זה תלוי במספר גורמים: מה הייתה חומרת הדלקת (כמה תאים וחלבון היו בנוזל השדרה), סוג הוירוס (במקרה שלנו - לא ידוע), מה היו הממצאים בMRI, האם ניתן טיפול אוטואימוני וכמה מהר מתחילת הדלקת הוא ניתן, האם בתך הייתה בריאה לחלוטין וללא בעיות למידה ושיווי משקל לפני הדלקת, וכמה זמן עבר מאז שעבר השלב החריף של המחלה. אני מניחה שהנוירולוג שטיפל בה ועוקב אחריה יוכל לתת לך תשובה יותר מדויקת, על סמך המידע שברשותו. בכל מקרה, כדאי לטפל בחולשה ובחוסר שווי המשקל ע"י פיסיותרפיה, לברר למה יש לה דופקר מהיר, ולשקול טיפול בהפרעת הריכוז. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים