תוצאת EEG לפרכוסי חום

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/06/2018 | 14:23 | מאת: אדוה

שלום רב, בני בן 3.5 סובל מפרכוסי חום פרכס מגיל שנה וחצי כ 10 פעמים מעליית / ירידת חום מטופל כרגע בריווטריל 2 טיפות 3 פעמים ביום רק כאשר נראה כי מתחיל לא להרגיש טוב בבדיקת EEG בשינה נמצא שיש התפרקויות עם זיז אמפליטודה גבוהה בקלסטר של 3 התפרקויות חוץ מזה תקין. אין רקע משפחתי של אפילפסיה הרופא אמר שהפרכוס יכול להיות גם ללא קשר לחום, לא קרה עד היום. אשמח לדעת האם כדאי לעבור לתרופה שנותנים מיד יום עד גיל מסוים כדי שלא יקרה פרכוס ללא קשר לחום.פשוט כדי לא להיות מופתעים עם פרכוס חלילה בגן או בבית למקרה שלא שמנו לב (עד היום משגיחים מאוד מאוד)

אדווה שלום, נכון ש-EEG לא תקין מעלה סיכוי לאפילפסיה, במיוחד בילד עם פרכוסי חום. אבל לבנך היו במהלך שנתיים כ-10 פרכוסים, כלומר, בממוצע היה פרכוס חום פעם ב-2-3 חודשים (לא מעט אך גם לא המון), ורק במהלך מחלות חום, והוא מסתדר עם ריבוטריל. אינני יכולה לייעץ לך לגבי טיפול קבוע בתרופה אנטי-אפילפסיה, כי חסר לי הרבה מידע על סוג הפרכוסים וכמה זמן נמשכו, על הרקע המיילדותי והבריאותי של בנך, על התפתחותו, הבדיקה הגופנית והנוירולוגית שלו, ועל הרקע המשפחתי (אפילפסיה, פרכוסי חום, בעיות התפתחות, מחלות נוירולוגיות במשפחה). אני כן ממליצה שתדונו על כך עם הנוירולוג שלכם, וכן שתפנו ליעוץ גנטי, בכל מקרה לפני הריון נוסף. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים