בן 6 עם התקף כיווצים בשתי הידיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/05/2018 | 15:38 | מאת: שי ואפרת המודאגים

צהריים טובים לכולם. רציתי לשאול שאלה יש לי ילד בן 6, עם היסטוריה של פרכוסי חום מאובחנים (קרו תמיד בראשית מחלה ויראלית , עם עליית חום מהירה שאחריה פרכוס גלגול עיניים וישנוניות בסוף ) כשהיה תינוק הלכנו לבית חולים שם ערכו בדיקות כולל eeg בהעדר שינה שקבעו שאין עדות להפרעה אפילפטית. וקבעו "פרכוסי חום" שלשום אחרי בוקר של השתוללות בחוץ בבוקר חם הגענו לבית הילד ישב עם הפלאפון ולפתע שתי הידיים בו זמנית חוו כיווצים והתקשות שרירים. הילד לא איבד הכרה,תיקשר, התנהג לחלוטין רגיל והלך ברגל רק אמר "אני לא יודע מה זה" תוך עשר דקות היינו ב"טרם" שם בדקו במהירות לא היה חום (36.9), ל"ד תקין, סוכר תקין, שתן תקין על גבול השקוף ללא סימני התייבשות. נבהלנו ממש בתור הורים לאחר בדיקה פיזית של רופא שגם ראה את הכיווצים ותיחקר את הילד שזכר כל מה שקרה והסביר לרופא הכל מהבוקר הרופא בטרם אמר שהוא מפנה לרופא משפחה לבדיקות כלליות אולי מדובר במחסור כלשהו ולא נראה לו משהו אפילפטי "כי לא היה איבוד הכרה, וכיווצים בכל הגוף" לדבריו אבל הבנתי שיש המון סוגים של אפילפסיה וגם מקרים של כיווצים בחלק מהגוף שמוגדרים אפליפטיים. האם יכול להיוץ שeeg בעבר הראה שהכל תקין ועדיין יש סוג של אפילפסיה? האם יכול להיות שפתאום מגלים אפילפסיה (לא היו שום סימנים במהלך הילדות מלבד אירועי פרכוסי חום כאמור) אנחנו מאוד מקווים שלא וחוששים . אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה רבה וסליחה על האורך

שלום, שאלתם הרבה שאלות, ואענה עליהן: אכן יש סוגים רבים של אפילפסיה, אבל התכווצות של שתי הידיים תוך הכרה מלאה ודיבור תוך כדי- לא מתאים לפרכוס. אא"ג תקין לא שולל אפילפסיה. תתכן אפילפסיה עם אא"ג תקין. אפילפסיה תמיד מתגלה פתאום, בדרך כלל זה לא חלק אינטרגלי מתינוק שנולד. יש לברר יותר לעומק מה פשר ההתכווצות, ולכן כדאי מאד שתצלמו אירועים כאלה ותראו לרופא. בברכה

24/05/2018 | 05:37 | מאת: שי ואפרת המודאגים

תודה רבה רבה לך דוקטור!

בשמחה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים