הפרעות קשב וריכוז -ילדה בת 10

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/03/2018 | 11:11 | מאת: אורית

שלום, בתי בת 10 ואובחנה כסובלת מהפרעת קשב וריכוז. היא תלמידה טובה וילדה שקטה ונעימה הבעיה היא שמאד מאד קשה לה להתרכז בכיתה והיא ממש לא יכולה לסבול רעש. התחלנו טיפול בריטלין la 20 מג שמאד עזר לה להתרכז אבל היא הייתה תוקפנית ואחר הצהריים הייתה ממש עצובה ובכתה הרבה. לאחר מכן ניסינו פוקלין פעם אחת כי היא כל היום רק בכתה והייתה צמודה אליי .ניסינו אטנט 10 מג פעמיים והיא אומרת שזה עזר לה להתרכז אבל היא הייתה חלשה מאד והייתה מדוכאת לא רצתה לדבר עם אף אחד . האם הדיכאון והאפתיות אמורים לעבור עם הזמן? קשה מאד לראות אותה ככה. אם הגוף אמור להתרגל? או שכדאי לנסות משהו אחר. תודה מראש. אורית

אורית שלום, תופעות של עצב, בכי, תוקפנות או חולשה עלולות להתרחש במהלך השעות בהן משפיעות התרופות לטיפול בהפרעת קשב, ואז למעשה הן תופעות לוואי. תופעות הלוואי יכולות להשתפר אם מורידים את מינון התרופה (ואז מדובר במינון-יתר), ולעיתים אם מעלים אותו (ואז מדובר בתת-מינון). לעיתים, גם את תרופה מסוימת עוזרת להפרעת הקשב, נאלצים לשנות מינון ואף להחליף אותה ולעבור לתרופה אחרת, כי תופעת הלוואי מפריעה לאיכות החיים. תופעה ידועה נוספת היא תופעת הריבאונד Rebound: כשהשפעת התרופה לקשב פגה והיא מפסיקה להשפיע, הגוף חוזר למצבו הבסיסי, ודווקא אז הילד עלול להיות יותר רגיש, יותר עצוב או יותר עצבני. חשוב להדגיש: תופעת הלוואי השכיחה היא חוסר תיאבון וקיימת ברוב הילדים, אבל רוב הילדים יסתדרו עם התרופה בלי תופעות לוואי שפוגעות באיכות חייהם ובלי ריבאונד. ספציפית לגבי בתך: כדי להגיע לאיזון תרופתי, כך שהפרעת הקשב תשתפר אך ללא תופעות לוואי בלתי נסבלות, חשוב לדעת מה משקלה ומה אומרת המורה על השפעתה של כל אחת מהתרופות. חזרי לרופא שמטפל בה, נישמע שאתם בידיים טובות ומקצועיות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים